Reţetă pentru cartofi umpluţi

Reţetă cartofi umpluţi – dificultate medie. Reţetă cartofi umpluţi din cartea de bucate Sanda Marin. Reţeta pentru cartofi umpluţi face parte din categoria de reţete cu tocături. Cartofii sunt originari din America de Sud, din regiunea Munților Anzi. În perioada precolumbiană, în zonele aflate azi în Chile, Peru, Ecuador și Columbia, se cultivau circa 200 de specii de cartof. După orez, grâu și porumb, cartofii reprezintă a patra sursă de energie alimentară.

Reţetă cartofi umpluţi propusă de Ladys blog ce poartă marca cărţii de bucate Sanda Marin. Cartofii umpluţi fac parte în principal din bucătăria moldovenească. Dar această reţetă poate fi întâlnită şi în Balcani. Reţeta pentru cartofi umpluţi este întâlnită de asemenea în Ucraina şi Rusia.

Reţeta cartofi umpluţi

12 cartofi mijlocii, 500 g carne macră, 1 felie de pîine, 1 ceapă mică, 2 linguri orez, 1 linguriţă mărar tocat, sare. Pentru sos: 2 linguri untură, 1 ceapă mică, 1 linguriţă de făină, 4 roşii, sare.

Se dă carnea şi o felie de pâine muiată şi stoarsă bine prin maşina de tocat. Când carnea este slabă, se adaugă şi o lingură de jumări rămase de la topitul unturii. Separat se prăjesc în puţină untură ceapa tăiată mărunt şi orezul ales şi spălat. Se sting cu puţină apă şi se amestecă cu carnea.

Se curăţă cartofii, se scobesc.  Se umplu cu tocătură. Se prăjesc apoi pe toate părţile în untură. Dacă rămâne tocătură, se fac mici perişoare, se prăjesc în untură şi se aşază în cratiţă, împreună cu cartofii umpluţi.

Se face un sos cu o ceapă tăiată şi îngălbenită în untură, puţină făină şi apă. Se pun roşiile tăiate bucăţi. Se dau la cuptor să fiarbă înăbuşit.

Reţetă cartofi umpluţi din cartea de bucate Sanda Marin, prima ediţie.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*