Istorie si antropologie

Ultimele articole on Istorie si antropologie
Muzee virtuale Romania
Muzee virtuale din Romania

Muzee virtuale din Romania

Lista muzeelor virtuale din Romania. O lista aproape completa a muzeelor virtuale romanesti. Linkurile spre muzeele virtuale din Romania sunt prezente pe aceasta pagina. Veti putea astfel sa vizitati virtual foarte multe muzee din Romania stand comod in fata calculatorului, telefonului sau... citește tot »

Disparitie Sarmisegetuza
Catatile dacice, inclusiv Sarmisegetuza,...

Catatile dacice, inclusiv Sarmisegetuza, posibil scoase din lista UNESCO

Cele 6 cetati dacice din Muntii Orastiei, acceptate in patrimoniul UNESCO vor fi scoase din aceasta evidenta daca nu se fac demersuri pentru respectarea prevederilor organizatiei internationale. Ministerul Culturii trateaza cu indiferenta aceasta problema iar cetatile dacice continua sa fie nu doar... citește tot »

Stanculescu antena3 dezvaluiri
Stanculescu a plecat cu multe secrete

Stanculescu a plecat cu multe secrete

Stanculescu a plecat in lumea de apoi ducand cu el foarte multe secrete. Informatii ce ar putea pune ordine nu doar in dosarul Revolutiei din 1989 dar si in legatura cu conturile secrete ale lui Nicolae Ceausescu dar si alte conturi detinute de Romania inainte de 1990 si dupa, in anii imediat... citește tot »

puquios Peru
Misterul constructiilor puquios de pe pl...

Misterul constructiilor puquios de pe platoul Nazca

Desertul Nazca continua sa ofere suprize legate de civilizatiile care au trait in antichitate in acea zona din Peru. Impresioneaza si inspira aceste civilizatii dupa asa numitele desene gigantice ce pot fi vazute doar de la inaltime, ce dateaza din anii 600-200 i.Hr, pana la aceste structuri antice... citește tot »

usa secreta Nefertiti
Mormantul reginei Nefertiti identificat ...

Mormantul reginei Nefertiti identificat 90%

Arheologii considera ca mormantul reginei Nefertiti nu a fost inca descoperit si vin cu noi informatii pentru camera mortuara a acestei printese egiptene. Informatiile dau peste cap toate descoperirile facute pana acum. Toate datele de pana acum legate de ”descoperirea” reginei Nilului,... citește tot »

Inventie pliculete ceai
5 inventii utilizate zilnic din Primul r...

5 inventii utilizate zilnic din Primul razboi mondial

Primul razboi mondial a adus si o serie de inventii, introduse sau popularizate in secolul XX. Printre aceste inventii se numara gazele de lupta, tancurile. Dar exista si cateva inventii din primul razboi mondial pe care si in ziua de azi le folosim aproape in fiecare zi, indeosebi de catre... citește tot »

More from Istorie si antropologie

10 inventii importante

Cele 10 inventii care au schimbat lumea

Specia umana este una ingenioasa. Inventiile i-au dominat evolutia dar nu toate descoperirile in acelasi fel. 10 inventii au schimbat covarsitor lumea. 10 inventii au avut un impact major... citește tot »

vikingi femei

Femeile Viking

Pot fi femeile vikingi? Vorbind strict, ele nu pot. Vechiul cuvant din limba norvegiana „vikingar” este aplicat exclusiv barbatilor, cei care de obicei au navigat din peninsula... citește tot »

Poveste trei maimute

Cele trei maimute: nu vad, nu aud, nu vorbesc

O legenda veche asiatica reprezentate de trei maimute care (fiacare) nu vad, nu aud, nu vorbesc. Este un simbol folosit si de mafia italiana (omerta) pentru bazele legii tacerii. Cele trei... citește tot »

Antropologie Kenya

Cel mai vechi masacru din istoria omenirii

Cel mai vechi masacru din istorie a avut loc in Kenya. Antropologii demonstreaza astfel ca au existat crime in masa cu mii de ani in urma. O echipa de cercetatori a descoperit in Kenya mai... citește tot »