Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Istorie si antropologie

Ultimele articole on Istorie si antropologie
Turnul din Pisa se indreapta
Turnul din Pisa se îndreaptă singur

Turnul din Pisa se îndreaptă singur

Turnul din Pisa se indreapta singur. Da, pare incredibil, dar natura lucreaza pentru indreptarea turnului din Pisa. Totul decurge suprinzator si aflam ca Turnul din Pisa a inceput sa se indrepte fara a fi nevoie de interventia oamenilor. Turnul din Pisa si-a redus gradul de inclinare, reusind sa... citește tot »

Civilizaţia Maya
Noi descoperiri aparţinând civilizaţiei ...

Noi descoperiri aparţinând civilizaţiei Maya

Civilizaţia Maya continuă să impresioneze prin cultura sa, prin dezvoltarea suprinzătoare pentru primul mileniu înaintea erei noastre. Civilizația maya s-a dezvoltat în America centrală datorită culturii porumbului, care a devenit baza sa economică. Însă pentru mayași porumbul nu a... citește tot »

Migraţie Homo Sapiens
Istoria migraţiei Homo Sapiens ar putea ...

Istoria migraţiei Homo Sapiens ar putea fi rescrisă

Migraţia Homo Sapiens este corelată de primele relicve descoperite în Africa. Este vorba de schelete de Homo Sapiens dar şi de unelte. Cu siguranţă că Homo Sapiens a migrat din Africa spre celelalte regiuni şi continente. Rescrierea istoriei migraţiei are în vedere doar datarea pentru... citește tot »

Muzee virtuale Romania
Muzee virtuale din Romania

Muzee virtuale din Romania

Lista muzeelor virtuale din Romania. O lista aproape completa a muzeelor virtuale romanesti. Linkurile spre muzeele virtuale din Romania sunt prezente pe aceasta pagina. Veti putea astfel sa vizitati virtual foarte multe muzee din Romania stand comod in fata calculatorului, telefonului sau... citește tot »

Disparitie Sarmisegetuza
Catatile dacice, inclusiv Sarmisegetuza,...

Catatile dacice, inclusiv Sarmisegetuza, posibil scoase din lista UNESCO

Cele 6 cetati dacice din Muntii Orastiei, acceptate in patrimoniul UNESCO vor fi scoase din aceasta evidenta daca nu se fac demersuri pentru respectarea prevederilor organizatiei internationale. Ministerul Culturii trateaza cu indiferenta aceasta problema iar cetatile dacice continua sa fie nu doar... citește tot »

Stanculescu antena3 dezvaluiri
Stanculescu a plecat cu multe secrete

Stanculescu a plecat cu multe secrete

Stanculescu a plecat in lumea de apoi ducand cu el foarte multe secrete. Informatii ce ar putea pune ordine nu doar in dosarul Revolutiei din 1989 dar si in legatura cu conturile secrete ale lui Nicolae Ceausescu dar si alte conturi detinute de Romania inainte de 1990 si dupa, in anii imediat... citește tot »

More from Istorie si antropologie

puquios Peru

Misterul constructiilor puquios de pe platoul Nazca

Desertul Nazca continua sa ofere suprize legate de civilizatiile care au trait in antichitate in acea zona din Peru. Impresioneaza si inspira aceste civilizatii dupa asa numitele desene... citește tot »

usa secreta Nefertiti

Mormantul reginei Nefertiti identificat 90%

Arheologii considera ca mormantul reginei Nefertiti nu a fost inca descoperit si vin cu noi informatii pentru camera mortuara a acestei printese egiptene. Informatiile dau peste cap toate... citește tot »

Inventie pliculete ceai

5 inventii utilizate zilnic din Primul razboi mondial

Primul razboi mondial a adus si o serie de inventii, introduse sau popularizate in secolul XX. Printre aceste inventii se numara gazele de lupta, tancurile. Dar exista si cateva inventii... citește tot »

10 inventii importante

Cele 10 inventii care au schimbat lumea

Specia umana este una ingenioasa. Inventiile i-au dominat evolutia dar nu toate descoperirile in acelasi fel. 10 inventii au schimbat covarsitor lumea. 10 inventii au avut un impact major... citește tot »

vikingi femei

Femeile Viking

Pot fi femeile vikingi? Vorbind strict, ele nu pot. Vechiul cuvant din limba norvegiana „vikingar” este aplicat exclusiv barbatilor, cei care de obicei au navigat din peninsula Scandinava... citește tot »