Stiinta

Ultimele articole on Stiinta
Ovule umane in laborator
Primele ovule umane realizate în laborat...

Primele ovule umane realizate în laborator

Primele ovule umane realizate în laborator reprezintă un pas important pentru îmbunătăţirea semnificativă a fertilităţii femeilor. Femeile supuse unor tratamente care pot avea efecte adverse, precum chimioterapia, au astfel o şansă importantă la reproducere. Este pentru prima dată... citește tot »

Sindromul Takotsubo
Dragostea poate ucide: sindromul Takotsu...

Dragostea poate ucide: sindromul Takotsubo

Starea de spirit provocată de o dezamăgire sentimentală poate provoca sindromul Takotsubo. Sindromul Takotsubo este o boală de inimă ce reproduce simptomele infarctului şi care se poate instala în urma unui şoc sau a unei dezamăgiri din dragoste, potrivit Consiliului Naţional al... citește tot »

Cum scapi de furnici
Furnicile rănite în luptă tratate de med...

Furnicile rănite în luptă tratate de medicii coloniei

Furnicile impresionează din nou prin modul de organizare, prin inteligeţa coloniilor. Am vorbit pe Ladys Blog despre cum scăpăm de furnici. Am mai scris despre posibilitatea de a folosi substanţele secretate de furnici în medicina umană. Modul de organizare şi reacţia furnicilor... citește tot »

Medicamente din furnici
Furnicile, soluţie pentru microbii rezis...

Furnicile, soluţie pentru microbii rezistenţi la medicamente

Furnicile produc în mod natural o substanţă ce are capacitatea de a omorî germenii, bacteriile sau ciupercile. Pornind de la această informaţie, oamenii de ştiinţă au stabilit că furnicile pot rezolva problema agenţilor patogeni rezistenţi la medicamente. Ceea ce nu au putut rezolva... citește tot »

Comportament şobolani organizare
Şobolanii se ajută între ei în schimbul ...

Şobolanii se ajută între ei în schimbul favorurilor

Organizarea „socială” a şobolanilor îi impresionează de ani buni pe oamenii de ştiinţă. De la organizarea în cuiburi a şobolanilor, pe grupe de activităţi şi până la sacrificiul celor în vârstă şi bolnavi pentru a salva colonia. De la organizarea... citește tot »

Metodă creştere rapidă păr
Metododă de creştere rapidă a părului...

Metododă de creştere rapidă a părului

Metododă de creştere rapidă a părului descoperită în Japonia. O metodă de creştere rapidă a părului la „început de drum”, tratament posibil peste aproximativ 10 ani. Totul se întâmplă în Japonia unde cercetătorii au anunţat că au dezvoltat o metodă de cultură foarte... citește tot »

Subscribe to Inedit

Inedit

Sistem imunitar cancer

Întărirea sistemului imunitar: factor cheie în prevenţia cancerul...

Întârirea sistemului imunitar reprezintă factorul cheie în prevenţia cancerului. Acest lucru a fost determinat de un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la universităţile Dundee,... citește tot »

Paianjen cu coada

Pe Pământ au existat păianjeni cu coadă

Da, păianjenii au avut coadă. Nu se ştie cât de lungă, cât de stufoasă, dar cercetătorii susţin că în urmă cu 100 de milioane de ani păianjenii de pe Terra aveau coadă. Şi coada păianjenului avea păr. Dar este vorba de un specimen de păianjen minuscul. Nu este o glumă, pentru că acest articol nu este publicat în categoria... citește tot »

Clonarea umană: un orizont real

Maimute Clonate China

S-a făcut primul pas spre clonarea umană după ce două maimuţe au fost clonate de oamenii de ştiinţă din China. Clonarea umană este un deziderat al... citește tot »

Banana cu coajă comestibilă

Banana cu coaja comestibila

Da, a apărut în sfârşit banana cu coajă comestibilă. Da, aţi citit bine, banana cu coajă comestibilă a fost descoperită. Adio curățat de coajă... citește tot »

Noua insecte au primit nume din Star Wars

Star Wars insecte

Personajele din Star Wars se regasesc de acum si in lumea necuvatatoarelor. Insecte si animale si-au primit nume conform personajelor Star Wars. Fie ca este... citește tot »

Subscribe to Istorie si antropologie

Istorie si antropologie

Civilizaţia Maya

Noi descoperiri aparţinând civilizaţiei Maya

Civilizaţia Maya continuă să impresioneze prin cultura sa, prin dezvoltarea suprinzătoare pentru primul mileniu înaintea erei noastre. Civilizația maya s-a dezvoltat în America centrală... citește tot »

Migraţie Homo Sapiens

Istoria migraţiei Homo Sapiens ar putea fi rescrisă

Migraţia Homo Sapiens este corelată de primele relicve descoperite în Africa. Este vorba de schelete de Homo Sapiens dar şi de unelte. Cu siguranţă că Homo Sapiens a migrat din Africa spre celelalte regiuni şi continente. Rescrierea istoriei migraţiei are în vedere doar datarea pentru perioada când a avut loc această migraţie. Ideea... citește tot »

Muzee virtuale din Romania

Muzee virtuale Romania

Lista muzeelor virtuale din Romania. O lista aproape completa a muzeelor virtuale romanesti. Linkurile spre muzeele virtuale din Romania sunt prezente pe... citește tot »

Catatile dacice, inclusiv Sarmisegetuza, posibil scoase...

Disparitie Sarmisegetuza

Cele 6 cetati dacice din Muntii Orastiei, acceptate in patrimoniul UNESCO vor fi scoase din aceasta evidenta daca nu se fac demersuri pentru respectarea... citește tot »

Stanculescu a plecat cu multe secrete

Stanculescu antena3 dezvaluiri

Stanculescu a plecat in lumea de apoi ducand cu el foarte multe secrete. Informatii ce ar putea pune ordine nu doar in dosarul Revolutiei din 1989 dar si in... citește tot »

Subscribe to Tehnologie & software

Tehnologie & software

Cel mai ieftin Smartphone

Cel mai ieftin smartphone

Povestea celui mai ieftin smartphone pare incredibilă dar este accesibilă tuturor. Fără să intenţionez am reuşit să-mi cumpăr cel mai ieftin smarthone de calitate din România. Şi da, este... citește tot »

Telefon in loc de buletin

Polonia: telefonul mobil poate înlocui cartea de identitate

Polonezii vor putea începând din 2018 să își folosească telefonul mobil în locul cărții de identitate, a anunțat Anna Strezynska, ministrul pentru Afaceri Digitale din această țară. Ministerul pentru afaceri digitale de la Varşovia va face toate demersurile pentru ca, începând de anul viitor, o aplicaţie instalată pe telefonul... citește tot »

Încă un pas spre androizi: muşchi pentru roboţi

Muschi pentru roboti

Muşchii artificiali pentru roboţi au fost creaţi în laboratoarele de la Columbia University. Cercetătorii au dezvoltat un material sintetic moale și... citește tot »

Primul Mercedes cu motor de DACIA

Mercedes cu motor Dacia

Este probabil impropriu spus Mercedes cu motor de Dacia. Dar acelasi motor de pe Dacia va fi utilizat si pentru Mercedes-Benz. Un Mercedes cu motor de Dacia,... citește tot »

Aplicatie gratuita pentru site-ul tau

Aplicatie de mobil gratuita

Informatii pentru realizarea unei aplicatii pentru propriul website. App pentru site-ul sau blogul tau. Afla din acest articol cum iti pot face gratuit o... citește tot »

More from Stiinta

Podul cel mai lung din lume

Cel mai lung pod din lume: 55km

China a finalizat cel mai lung pod din lume. Constructia record are o lungime de 55 de kilometri si a fost finalizata in aproximativ 7 ani. Un pod impresionant construit in totalitate de... citește tot »

Teleportare experimentata

Teleportarea a fost experimentata de chinezi

Cercetatorii chinezi au reusit sa experimenteze teleoprtarea. Adevarat, o teleportare la nivel redus dar este o teleportare. Teleportarea era doar o speculatie a oamenilor de stiinta in... citește tot »

Computer 160TB HP

Computer cu 160 Terabiti de la Hewlet Packad

Hewlett Packard Enterprise a prezentat un prototip de computer ce poate gestiona mai multe date decat orice computer similar din lume. Un computer cu 160 terabiti de memorie. Computerul... citește tot »

Viorile Stradivarius puse la indoiala

Superioritatea viorilor Stradivarius pusa la indoiala

Viorile Stradivarius par sa fie mai bune doar prin lemnul din care au fost fabricate. Viorile Stradivarius au fost testate recent in laboratoare. Viorile Stradivarius au fost comparate cu... citește tot »

Facebook vrea sa ne citeasca gandurile

Facebook vrea sa ne citeasca gandurile

Citirea gandurilor, in trecut de domeniul stiintifico-fantastic, va fi posibila in viitor. Facebook doreste sa ne citeasca gandurile si sa le transforme in mesaje scrise. Acest proiect impresionant... citește tot »