Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Religie

Ultimele articole on Religie
Traditii de Florii
Traditii si superstitii de Florii

Traditii si superstitii de Florii

In Duminica Floriilor oamenii obisnuiesc sa mearga cu ramuri de salcie la biserica deoarece se considera ca asa se cuvine sa il intampine pe Mantuitor. Acestea sunt sfintite si puse la icoane. O traditie din popor spune ca renuntarea la aceste ramuri nu este de bun augur daca celelalte Florii nu au... citește tot »

Rusaliile zile libere
Rusaliile: semnificatie si traditii

Rusaliile: semnificatie si traditii

Rusaliile reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul crestin-ortodox. Traditiile si obiceiurile de Rusalii fac legatura cu Pogorarea Sfantului Duh peste apostoli si ziua cand a fost alcatuita prima comunitate crestina,nucleul Bisericii de mai tarziu. Sarbatoarea figureaza... citește tot »

Sfintii Ctin si Elena
Sfintii Constantin si Elena traditii si ...

Sfintii Constantin si Elena traditii si superstitii

O zi speciala pentru crestinatate, 21 mai, data la care sunt praznuiti Sfintii imparati Constantin si Elena. Imparatul Constantin cel Mare este cel care a acceptat religia crestina ca fiind „licita” adica acceptata pe teritoriul Imperiului Roman, este cel care a fondat Constantinopole,... citește tot »

Traditii Sambata Mare
Sambata Mare: traditii, obiceiuri, super...

Sambata Mare: traditii, obiceiuri, superstitii

Sambata Mare este ultima zi din Postul Pastelui si din Saptamana Mare, ziua in care Iisus a fost asezat in Mormant. Sambata Mare este ziua in care credinciosii se roaga, isi amintesc de patimile suferite de Hristos pentru mantuirea omenirii si se pregatesc pentru ca seara sa ia parte la slujba de... citește tot »

Traditii Vinerea Mare
Vinerea Mare traditii si obiceiuri

Vinerea Mare traditii si obiceiuri

In Vinerea Mare este interzis spalatul. De asemenea, in aceasta zi traditiile si obiceiurile spun ca nu se coase si nu se face curatenie. Vinerea Mare este zi aliturgica, adica nu se savarseste niciuna dintre cele trei Sfinte Liturghii. Vinerea Mare este ce mai importanta zi de post din toate... citește tot »

Joia Mare obiceiuri
Traditii si obiceiuri de Joia Mare

Traditii si obiceiuri de Joia Mare

O zi speciala in calendarul Crestin-Ortodox, Joia Mare din Saptamana Mare sau Saptamana patimiloir.  Joia Mare se mai numeste Joi Mari, Joia Patimilor, Joia Neagra sau Joimarita. Este ultima zi din Postul mare in care se fac slujbe pentru sufletele mortilor. In aceasta zi se praznuieste spalarea... citește tot »