Inedit

Ultimele articole on Inedit
Sindromul Takotsubo
Dragostea poate ucide: sindromul Takotsu...

Dragostea poate ucide: sindromul Takotsubo

Starea de spirit provocată de o dezamăgire sentimentală poate provoca sindromul Takotsubo. Sindromul Takotsubo este o boală de inimă ce reproduce simptomele infarctului şi care se poate instala în urma unui şoc sau a unei dezamăgiri din dragoste, potrivit Consiliului Naţional al... citește tot »

Cum scapi de furnici
Furnicile rănite în luptă tratate de med...

Furnicile rănite în luptă tratate de medicii coloniei

Furnicile impresionează din nou prin modul de organizare, prin inteligeţa coloniilor. Am vorbit pe Ladys Blog despre cum scăpăm de furnici. Am mai scris despre posibilitatea de a folosi substanţele secretate de furnici în medicina umană. Modul de organizare şi reacţia furnicilor... citește tot »

Medicamente din furnici
Furnicile, soluţie pentru microbii rezis...

Furnicile, soluţie pentru microbii rezistenţi la medicamente

Furnicile produc în mod natural o substanţă ce are capacitatea de a omorî germenii, bacteriile sau ciupercile. Pornind de la această informaţie, oamenii de ştiinţă au stabilit că furnicile pot rezolva problema agenţilor patogeni rezistenţi la medicamente. Ceea ce nu au putut rezolva... citește tot »

Comportament şobolani organizare
Şobolanii se ajută între ei în schimbul ...

Şobolanii se ajută între ei în schimbul favorurilor

Organizarea „socială” a şobolanilor îi impresionează de ani buni pe oamenii de ştiinţă. De la organizarea în cuiburi a şobolanilor, pe grupe de activităţi şi până la sacrificiul celor în vârstă şi bolnavi pentru a salva colonia. De la organizarea... citește tot »

Metodă creştere rapidă păr
Metododă de creştere rapidă a părului...

Metododă de creştere rapidă a părului

Metododă de creştere rapidă a părului descoperită în Japonia. O metodă de creştere rapidă a părului la „început de drum”, tratament posibil peste aproximativ 10 ani. Totul se întâmplă în Japonia unde cercetătorii au anunţat că au dezvoltat o metodă de cultură foarte... citește tot »

Sistem imunitar cancer
Întărirea sistemului imunitar: factor ch...

Întărirea sistemului imunitar: factor cheie în prevenţia cancerului

Întârirea sistemului imunitar reprezintă factorul cheie în prevenţia cancerului. Acest lucru a fost determinat de un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la universităţile Dundee, Heriot Watt şi Edinburgh din Scoţia şi de la Institutul Curie din Franţa. Sistemul imunitar şi nu... citește tot »

More from Inedit

Paianjen cu coada

Pe Pământ au existat păianjeni cu coadă

Da, păianjenii au avut coadă. Nu se ştie cât de lungă, cât de stufoasă, dar cercetătorii susţin că în urmă cu 100 de milioane de ani păianjenii de pe Terra aveau coadă. Şi... citește tot »

Maimute Clonate China

Clonarea umană: un orizont real

S-a făcut primul pas spre clonarea umană după ce două maimuţe au fost clonate de oamenii de ştiinţă din China. Clonarea umană este un deziderat al cercetătorilor dar, totodată,... citește tot »

Banana cu coaja comestibila

Banana cu coajă comestibilă

Da, a apărut în sfârşit banana cu coajă comestibilă. Da, aţi citit bine, banana cu coajă comestibilă a fost descoperită. Adio curățat de coajă şi, mai ales, o să dispară... citește tot »

Star Wars insecte

Noua insecte au primit nume din Star Wars

Personajele din Star Wars se regasesc de acum si in lumea necuvatatoarelor. Insecte si animale si-au primit nume conform personajelor Star Wars. Fie ca este vorba de insecte sau de animale... citește tot »

Viorile Stradivarius puse la indoiala

Superioritatea viorilor Stradivarius pusa la indoiala

Viorile Stradivarius par sa fie mai bune doar prin lemnul din care au fost fabricate. Viorile Stradivarius au fost testate recent in laboratoare. Viorile Stradivarius au fost comparate cu cele mai... citește tot »