8 sfaturi practice şi trucuri în bucătărie

Opt sfaturi practice şi trucuri în bucătărie. Informaţii ce vă pot salva din situaţii mai puţin plăcute. Şi soluţii la cele mai importante neplăceri pe care le puteţi avea în bucătărie. Nu contează cât de multă experienţă aveţi, cât timp aţi petrecut în bucătărie. Accidente în timpul gătitului i se poate întâmpla oricui. Oricând vă puteţi trezii în situaţii speciale, nedorite. Sau puteţi face mici greşeli care pot afecta mâncarea pe care o gătiţi. Cu următoarele sfaturi puteţi face mâncarea consumabilă din nou. Trucuri bine venite pentru situaţiile amintite mai jos. Sunt sfaturi utile oricând, trucuri bune de reţinut.

Ce fac dacă am îndulcit prea mult prăjitura?

Dacă din întâmplare sau accidental aţi pus prea mult zahăr şi prăjitura este rpea dulce avem soluţia. Adăugaţi în compoziţie suc de lime sau de lămâie. În situaţia în care prăjitura este deja gata puteţi pune câteva picături de lămâie pe ea, pe coaja ei. Această şmecherie va reduce destul de mult gustul dulce în cele din urmă.

Puiul rumenit perfect

Puiul bine rumenit, crocant la suprafaţă şi pufos în interior este visul oricărui bucătar novice. De fapt trebuie să ţineţi cont de un singur lucru important: cuptorul trebuie să fie la o temperatură foarte mare. Încălziţi-l la 260 de grade ţi veţi obţine un pui bine rumenit.

Dacă condimentați prea mult mâncarea

Dacă aţi uitat de gustul mâncării şi doar la sfârşitul gătitului constataţi că aţi întrecut măsura cu condimentele încă puteţi salva mâncarea. În mod simplu, adăugaţi un pic de zahăr sau unt. Aceste două ingrediente au capacitatea de a reduce usturimea provocată de supra-condimentare.

Ce fac când ard orezul?

Este extrem de neplăcut când arzi orezul. Pentru că gustul de ars se răspândeşte în întreaga cantitate de orez. Pentru a evita aruncarea cinei la coş, îndepărtaţi cratiţa de pe foc imediat ce simţiţi miros de ars. Sau miros de afumat. Şi puneţi imediat cratiţa în apă rece. Această acţiune rapidă va opri răspândirea aromei de arsură în întreaga cantitate de orez. După ce se răceşte mutaţi orezul care a scăpat de incendiu într-un alt vas.

Ce fac când am fiert prea mult legumele?

Legumele fierte la gust au un gust mai degrabă apropiat de mâncarea de bebeluşi. Şi aduce foarte puţin cu o mâncare gustoasă. Dacă aţi uitat să opriţi la timp din fiert legumele vă aducem soluţia salvatoare. Mutaţi legumele într-un vas cu apă rece cât mai repede, imediat ce vă daţi seama de greşeală. Ceea ce va opri instant procesul de fierbere. Cu cât acţionaţi mai repede, cu atât mai de succes va fi efectul acestei manevre. Legumele îşi vor recăpăta din tărie şi din gust.

Dacă pastele se înmoaie prea mult

Fierberea pastelor nu este o sarcină uşoară pentru toată lumea. Dacă le-aşi fiert prea mult, îndepărtaţi-le de pe foc imediat ce vă daţi seama. Turnaţi nişte ulei de măsline într-o tigaie şi adăugaţi pastele. Rumeniţi câteva minute pentru a le îmbunătăţi textura.

Prăjitura s-a lipit de fundul tavei

Aţi făcut un chec minunat dar se pare că aţi ratat ultimul pas? Se întâmplă deseori ca fundul prăjiturii să se lipească de tava pentru prăjitură. În această situaţie aşteptaţi până când vasul se răceşte complet. Apoi aşezaţi fundul tavei de prăjituri pe apă fierbinte. Astfel se va topi grăsimea de pe fundul tăvii pentru prăjitură. Şi prăjitura poate fi îndepărtată cu uşurinţă.

Când mâncarea este prea amară

Varza de Bruxelles poate deveni amară în timpul gătitului. Iar gustul amar se răspândeşte şi în restul mâncării. Pentru că varza este foarte sănătoasă, este bine mai degrabă să remediaţi problema în loc să renunţaţi la a găti varză de Bruxelles. Folosiţi un pic de suc de lămâie şi adăugaţi un pic de nucşoară pentru a echilibra gustul.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*