Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţetă pentru vinete umplute

Reţetă vinete umplute cu carne, de dificultate medie. Modul de preparare a reţetei de vinete umplute este asemănător cu dovleceii umpluţi, roşii sau gulii umplute. Vinetele trebuie alese cu grijă. Să nu fie nici mari dar nici prea mici. Vinetele reprezintă principalul ingredient pentru această reţetă. dau atât gustul cât şi aroma sosului pentru reţeta de vinete umplute cu carne.

Reţetă vinete umplute

6 vinete potrivite, 500 g carne macră, 1 ceapă, 1 Iingură untură, 1 ou, sare, piper. Pentru sos: 1 lingură untură, 1 ceapă, 1 lingură făină, 1 ceaşcă apă, 1 lingură bulion.

Se aleg pătlăgele vinete mai mici, de aceeaşi mărime, se taie cozile şi se opăresc cinci minute într-o oală cu apă clocotită. Se scot, se răcoresc cu apă rece, apoi se ţin 1/4 oră sub teasc, pentru ca apa să iasă din ele. Se scobesc.

Se dă carnea prin maşină, se prăjeşte în untură cu puţină ceapă, se adaugă sare, piper şi un ou. Se umplu vinetele.

Se face un sos dintr-o lingură de untură, o ceapă tăiată mărunt şi făină. Se adaugă apă, puţin bulion şi miezul scos din vinete. După ce a fiert, se strecoară prin sită. Se toarnă peste vinetele aşezate în cratiţă. Se lasă să fiarbă înăbuşit. Înainte de a servi se dau o jumătate de oră la cuptor.


Această reţetă face parte din prima ediţie a cărţii de bucate semnată de Sanda Marin. Reţeta a fost adaptată şi propusă de Lady’s Blog.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*