Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţetă musaca de vinete

270 Viewed Lady4u 0 respond
Reţetă musaca de vinete

Musaca de vinete, reţetă culinară de dificultate medie. Musacaua de vinete este importată de bucătăria românească din bucătăria Înaltei Porţi, în perioada dominaţiei otomane. Musacaua de vinete este o reţetă inclusă în categoria de tocături din carne. O reţetă publicată în prima ediţie a cărţii de bucate semnată de cunoscuta Sanda Marin.

Pentru reuşita acestei reţete încercaţi să cumpăraţi carnea de la măcelărie. Carnea macră utilizată pentru musaca de vinete poate fi tocată pe loc, la măcelărie. Puteţi folosi atât carne de porc cât şi carne de mânzat. Sau puteţi combina în proporţii egale carnea de proc şi cea de vită. Reţeta propusă de Ladys Blog este inspirată din cartea de bucate semnată de Sanda Marin.

Musaca de vinete

4 vinete mijlocii, 750 g carne macră, 1 morcov, 1 cartof, 2 cepe, 1 ou, 2 linguri smântână, sare, piper, 4 linguri untură, 2 linguri făină, 1 Iingură pesmet, 4 roşii sau 1 lingură bulion, 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă.

Se aleg vinete mijlocii. Se taie fără să se cureţe, în felii groase de un deget. Se opăresc cu apă sărată şi se aşază sub un fund cu o greutate pe el, ca să se scurgă.

Se dă prin maşină carnea împreună cu morcovul şi cartoful crud. Se prăjeşte carnea şi ceapa tăiată mărunt cu o lingură de untură. După ce s-a răcorit puţin, se adaugă un ou, smântână, sare şi piper. Se scot vinetele de sub teasc, se zvântă cu un şervet, se dau prin făină şi se prăjesc în untură, fiecare felie pe ambele părţi, Vinetele se pot prăji şi fără a fi opărite. Într-o cratiţă unsă cu untură şi presărată cu pesmet se aşază un rând de vinete, un strat de carne, şi aşa mai departe, până se isprăvesc carnea şi vinetele.

Este de preferat ca ultimul strat să fie de vinete. Deasupra se toarnă o ceaşcă de zeamă de carne cu o lingură de bulion de roşii, sau se prin câteva roşii tăiate felii. Se dă la cuptor să scadă. Când este gata, se răstoarnă pe o farfurie. Pentru a economisi untura şi totodată pentru ca mâncarea să fie mai uşoară, se pot pregăti vinetele neprăjite în untură. Astfel, vinetele tăiate felii se prăjesc uşor, pe ambele părţi, direct pe plita potrivit de încinsă. Pe măsură ce se rumenesc, se pun într-un castron presărate cu puţină sare. Se acopăr şi se ţin să se aburească până ce se pregăteşte carnea pentru musaca. Se face apoi musacaua potrivit indicaţiilor de mai sus.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Reţetă varză a la Cluj

Reţetă varză a la Cluj

Reţetă budincă de cartofi

Budincă de carne cu cartofi

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*