Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţetă pentru musaca de varză

Reţetă musaca de varză. O reţetă pentru musaca de varză de dificultate medie. Prepararea reţetei este explicată în acest articol. De reţinut că reţeta pentru musaca de varză este inspirată din cartea de bucate semnată de Sanda Marin. Musacaua de varză poate fi făcută cu carne de porc, vită, amestec de porc cu vită dar şi cu carne de curcan sau de pui. Recomandăm pentru această reţetă de musaca de varză utilizarea de carne de vită şi porc. În proporţii egale. De preferat este să cumpăraţi carnea de la o măcelărie. Unde aveţi de obicei şi posibilitatea de a toca carnea pe loc.

Aşadar, pentru reţeta de musaca de varză alegeţi la măcelărie carne de vită şi cea de porc. Să fie proaspătă şi să o toace pe loc. Carnea să fie potrivită: nici prea grasă nici prea slabă. Trebuie să aibă şi grăsime pentru reuşita şi gustul reţetei de musaca de varză.  Reţeta este inclusă în categoria de tocături a site-ului Ladys Blog, fiind inspirată de cartea de bucate a Sandei Marin. Reţeta tradiţională pentru musaca de varză, aşa cum a fost publicată pentru prima dată.

Reţetă musaca de varză

1 varză mijlocie, 750 g carne macră, 1 ceapă, 4 linguri untură, 2 linguri pesmet, 4 linguri smântână, sare, piper.

Se prăjeşte în untură, cu puţină ceapă, carnea dată prin maşină. Se adaugă sare şi piper. Se aleg foile de la o varză frumoasă, se taie cotorul, se opăresc şi se scurg bme. Se unge o cratiţă cu untură şi se presară cu pesmet. Se aşază câteva foi pe fund, apoi un strat de came tocată şi din nou un rând de foi de varză. Se repetă această operaţie de 2 — 3 ori, până se isprăvesc carnea şi varza. Deasupra se presară pesmet, se pune unt sau untură, smântână amestecată cu un praf de sare. Se dă la cuptor. Când musacaua de varză este gata se răstoarnă.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*