Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţeta de dovlecei umpluţi

Reţeta de dovlecei umpluţi propusă poartă marca Sanda Marin. Reţeta de dovlecei umpluţi aparţine bucătăriei tradiţionale. Reţeta de dovlecei umpluţi a fost adusă în Principatele Române în timpul Imperiului Otoman. Dovleceii umpuţi se pot face atât cu carne de porc tocată cât şi cu carne amestecată: vită + porc.

Reţeta de dovlecei umpluţi propusă de Ladys Blog este inspirată de reţetele Sandei Marin. Este una dintre cele mai bune reţete de ardei umpluţi. Reţeta de dovlecei umpluţi este de dificultate medie. O reţetă extrem de cunoscută. Ardeii umpluţi pot fi serviţi cu smântână sau cu sosuri după gust. Ardeii umpluţi pot fi serviţi şi cu ardei iute. Reţeta din acest articol a fost publicată în ediţia princeps a cărţii de bucate semnată de Sanda Marin.

Reţeta dovlecei umpluţi

6 dovlecei mijlocii, 500 g carne macră, 1 felie de pîine, 1 ceapă mică, 2 linguri orez, 1 linguriţă mărar tocat, sare. Pentru sos: 2 linguri untură, 1 ceapă mică, 1 linguriţă de făină, 4 roşii, sare.

Se dă carnea şi o felie de pâine muiată şi stoarsă bine prin maşina de tocat. Când carnea este slabă, se adaugă şi o lingură de jumări rămase de la topitul unturii. Separat se prăjesc în puţină untură ceapa tăiată mărunt şi orezul ales şi spălat. Se sting cu puţină apă şi se amestecă cu carnea.

Se aleg dovlecei cât mai egali ca mărime, se rad de coajă, se taie în două şi se scobesc de miez. Se umplu cu tocătură. Se prăjesc apoi pe toate părţile în untură. Dacă rămâne tocătură, se fac mici perişoare, se prăjesc în untură şi se aşază în cratiţă, împreună cu dovleceii.

Se face un sos cu o ceapă tăiată şi îngălbenită în untură, puţină făină şi apă. Se pun roşiile tăiate bucăţi. Se dau la cuptor să fiarbă înăbuşit.

Când sunt gata, se adaugă smântâna sau se serveşte separat în sosieră.

Reţeta de dovlecei umpluţi a fost preluată din prima ediţie tipărită a cărţii de bucate Sanda Marin.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*