Reţetă pentru mere umplute cu carne

Reţetă mere umplute cu tocătură. O nouă reţetă cu tocătură din cartea de bucate Sanda Marin. Reţetă mere umplute cu carne tocată. Merele pentru această reţetă trebuie să fie mijlocii. Nu folosiţi mere de dimensiune mică. Recomandat să folosiţi mere româneşti, din piaţă. Este o reţetă de dificultate medie. Este important să folosiţi şi carne tocată luată de la măcelărie. Combinaţia de carne de vită şi porc este recomandată pentru reuşita acestei reţete. Încurajaţi producătorii autohtoni: cumpăraţi mere şi carne româneşti. Merele umplute cu carne – reţeta cu mere cu coajă.

O reţetă pentru mere umplute cu carne inspirată din cartea de bucate Sanda Marin şi recomandată de Ladys Blog.

Reţetă mere umplute

12 mere mijlocii, 500 g carne macră, 1 lingură untură, 1 ou, sare. Pentru sos: 2 Iinguri unt sau untură, 8 bucăţele zahăr, 1/2 linguriţă făină, 2 ceşti zeamă de carne (sau apă), sare.

Merele nu se curăţă de coajă. Se spală, se taie un căpăcel la partea cu codiţă. Se scobesc. Se dă carnea prin maşină. Se prăjeşte puţin în unt sau în untură şi se adaugă un ou şi sare. Se umplu merele, se pun capacele deasupra şi se aşază într-o cratiţă cu unt. Se face un sos cu zahăr ars, un praf de făină şi zeamă de carne; se toarnă deasupra. Mere umplute cu tocătură de carne se fierb înăbuşite la cuptor.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*