Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Diferenţa dintre ouăle roşii şi albe

Probabil nu v-aţi gândit până acum, dar diferenţa dintre ouăle roşii şi cele albe contează nu doar la preţ Când cumpăraţi ouă, culoare lor vă determină alegerea? Cu siguranţă, da! Chiar dacă nu ştiţi exact de ce, dacă nu aţi primit informaţii despre diferenţa dintre ouăle roşii şi cele albe. Ouăle roşii sunt complet diferite de cele albe şi se spune că există şi o diferenţă de calitate între ele. Știați asta? Dacă nu aveaţi aceste informaţii vom încerca în acest articol să prezentăm pe scurt diferenţa dintre ouăle roşii şi cele albe. Şi vom încerca să aflăm nu dacă oul sau găina au fost mai întâi. Ci vom vorbi despre găinile care fac ouă roşii sau ouă albe.

Găinile care fac ouă roşii sau albe

Secretul constă de fapt în rasa din care face parte găina. De obicei găinile cu pene albe fac ouă mai puţin colorate, respectiv albe sau doar cu o mică tentă de roşu. Pe de altă parte, găinile cu pene colorate fac ouă roşii sau maronii. Aşadar contează mai puţin ceea ce mănâncă găina atunci când ne referim la culoare oului. Rasa găinii determină culoarea ouălelor pe care le face.

Sunt ouăle roşii mai bune decât cele albe?

Deseori comercianţii şi supermarketurile susţin că ouăle roşii sunt de o calitate mai bună. Drept urmare le vând cu un preţ mai mare. De reţinut înscă că nu culoarea ouălelor determină calitatea acestora. Nu există nicio diferenţă între ouăle roşii şi ouăle albe. Nici în ceea ce priveşte gustul şi nici în privinţa conţinutului nutriţional. Altfel poate aţi fi aflat de reţete culinare în care se recomandă utilizarea de ouă roşii sau albe. Aşadar ouăle roşii nu sunt cu nimic mai bune decât cele albe.

Au ouăle roşii coaja mai tare?

În principiu, ouăle albe şi cele roşii au coaja de aceeaşi grosime. Dacă veţi constata o diferenţă între ele aceasta este datorată vârstei găinii care face oul şi nu culorii lor. Ouăle făcute de găinile mai tinere sunt de obicei mai tari. Iar ouălele făcute de găinile mai bătrâne au coaja mai subtire şi mai fragilă.

În concluzie: data viitoare când cumpăraţi ouă nu mai acordaţi prea mare atenţie culorii lor. Nu contează dacă sunt ouă roşii sau albe. Nu există nicio diferenţă între ouăle roşii şi cele albe.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*