Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţetă ardei umpluţi

Reţetă ardei umpluţi tradiţională. Reţetă ardei umpluţi marca Sanda Marin. O reţetă ce a ajuns în bucătria românească din Balcani. Influenţa bucătăriei otomane a impus în ultimele sute de ani reţeta pentru ardei umpluţi. Este o reşetă cu carne tocată, cu carne de porc sau carne de porc cu vită sau viţel. Există şi versiuni pentru reţeta de ardei umpluţi cu carnde curcan, de pui. Raţeta de ardei umpluţi din acest articol este una clasică.

Reţetă ardei umpluţi tradiţională propusă  de Lady’s Blog este inspirată din cartea de bucate Sanda Marin. Ardeii umpluți reprezintă un aliment preparat în bucătăria românească și cea moldovenească. Sunt de obicei preparați cu ardei grași ori gogoșari umpluți cu carne tocată (de obicei de porc), orez, ceapă, verdețuri și condimente. Uneori se servesc cu smântână sau iaurt. Ardeii umpluți se pot face și de post, înlocuind carnea din umplutură cu ciuperci, soia și legume tocate.

Reţetă ardei umpluţi

12 ardei graşi mijlocii, 750 g carne macră, 1 felie de pâine, 1 ceapă, 3 linguri orez, 1 linguriţă mărar tocat, sare, 2 linguri untură, 1 lingură bulion, 1 linguriţă făină, 2 linguri smântână, 1 ceaşcă apă.

Se dă carnea şi o felie de pâine muiată şi stoarsă bine prin maşina de tocat. Când carnea este slabă, se adaugă şi o lingură de jumări rămase de la topitul unturii. Separat se prăjesc în puţină untură ceapa tăiată mărunt şi orezul ales şi spălat. Se sting cu puţină apă şi se amestecă cu carnea. Se aleg ardei graşi. Se taie un capac în jurul codiţei, se curăţă de seminţe. Dacă ardeii sunt iuţi, se opăresc în apă clocotită, în care se ţin cinci minute. Se scurg bine şi se umplu cu tocătură.

Înainte de a fi aşezaţi cu sos în cratiţă, după ce se umplu, ardeii trebuie prăjiţi într-o tigaie cu puţină untură. Se aşază în cratiţă şi se toamă deasupra un sos făcut din făină, bulion de roşii şi apă. Se acoperă şi se pun să fiarbă înăbuşit la cuptor. Înainte de a servi, se pun două, trei linguri de smântână sau se serveşte smântâna separat în sosieră.

Reţetă ardei umpluţi tradiţională din prima ediţie a cărţii de bucate a Sandei Marin.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*