Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dicţionar Leacuri bătrâneşti Baba Vanga

ULCER (duodenal, hemoragie)

Se bate un albuş de ou proaspăt cu o linguriţă de zahăr pudră şi o lingură de ulei de măsline, până ce se face cremă. Se ia din acest amestec, în fiecare dimineaţă, timp de zece zile la rând, câte o lin-gură pe stomacul gol.

URTICARIE

Se ia pulbere de lemn mâncat de carii, după cum urmează :

Pentru copii: pulberea se fierbe în apă, se strecoară şi se toarnă peste tot corpul copilului;

Pentru adulţi: După ce s-a procedat ca mai sus se va unge corpul cu o unsoare făcuta din aceeaşi pulbere amestecată cu grăsime de porc curată. Procedura  se repetă  până  la  deplina  însănătoşire.

URTICARIE (intensă)

Se face o fiertură de secară, se strecoară şi se bea apa de câteva ori pe zi.

URTICARIE (la copii)

Se fierb, în cantităţi egale, frunze de urzică şi Soc (Sambucus nigra). După ce se răceşte  se  toarnă   apa   pe  tot  corpul   copilului.

URTICARIE (la nou-născuţi şi copii mici)

Se îmbăiază, o dată sau de două ori pe zi, copilul în apa în care a fiert planta Cuscută (Cuscuta europaea). Băile se continuă până la dispariţia bolii.

Leacuri Baba Vanga tratamente bătrâneşti

VARICE

Bolnavul se va plimba dis-de-dimineaţă, încălţat cu şosete curate din bumbac prin rouă căzută pe ierburile din livadă. După ce şosetele s-au îmbibat bine cu rouă vor fi ţinute în picioare până ce se vor usca la razele soarelui.

VARICE

Se aplică pe locurile afectate plămân de porc tăiat în felii. Acest pansament se păstrează în timpul nopţii, zece seri la rând. La nevoie, una sau mai multe felii pot fi stropite şi cu sulf.

VARICE

într-un vas potrivit se pun nuci verzi, peste care se toarnă ulei de măsline. După aceasta vasul se lasă afară la soare, timp de patruzeci de zile. După acest interval bolnavul va unge zilnic locurile bolnave, până  la  terminarea  conţinutului  vasului.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*