Dicţionar Leacuri bătrâneşti Baba Vanga

Plante medicinale propuse de Vanga, un dicţionar cu leacuri bătrâneşti pentru foarte multe boli. Plantele medicinale propuse de Vanga ca leacuri bătrâneşti au câteva proprietăți extrem de importante. Toate plantele medicinale şi mijloacele naturale propuse de Vanga sunt un dar al pământului. După Vanga, fiecare om trebuie să se trateze cu plante medicinale din locul unde trăieşte, pentru că oamenii şi plantele sunt legaţi în natură într-un ansamblu  armonios. Nu  propune  nimănui  plante din locuri străine.

Cealaltă proprietate importantă este aceea că leacurile ei sunt simple, uşor de realizat, putând fi găsite în jurul nostru. Mai mult decît atât, nu există proporții stricte în dozarea diferitelor leacuri bătrâneşti. Multe dintre ele se folosesc după ochi şi după nevoile interioare ale omului, care îşi prepară medicamentul lecuitor. Din acest motiv, pacienţii Vangăi sunt nu numai nişte bolnavi pasivi, ci şi creatori şi participanţi în procesul propriei însănătoșiri. Teama că cineva ar putea face ceva nepotrivit este neîntemeiată, deoarece plantele medicinale sunt nevătămătoare şi ne dăruiesc sucurile lor dătătoare de viaţă pentru a învinge bolile, pentru a fi viguroşi şi sănătoşi.

Reţete practice Baba Vanga

Una dintre cele mai renumite vindecătoare ale timpului nostru este Vanga. Activitatea ei nu are nevoie de o prezentare speciala. Darul ei de clarvăzătoare, vindecătoare si prezicătoare este binecunoscut de mii de oameni care au simțit iubirea ei, strădania ei de a servi binelui si sănătății oamenilor. Remedii naturiste publicate deja într-o carte cu toate leacurile propuse de Baba Vanga.

Vanga ne sfătuieşte : „În primul rând nu mâncați prea mult! Dacă ar fi trebuit să mâncăm mai mult natura ne-ar fi înzestrat cu două stomacuri !” Natura ne dăruieşte încă fructe şi legume, din care putem face mâncăruri excelente. În primul rând ciorbe şi alte mîncăruri lichide pentru copii. Şi acesta este un alt sfat al Vangăi : ,,Nu lăsaţi copiii fără mîncare lichidă .'” Şi încă ceva : „Le spun agricultorilor: semănaţi mai multă secară! Secara are o deosebită importanţă pentru alimentaţia de azi.”

Sfaturi Baba Vanga

Este bine sa ne reamintim sfaturile Vangăi pentru a ne păstra o sănătate buna, știind cu totii ca este mai bine sa te ferești de boli, decat sa incerci a le vindeca.

  • Mâncați mai mult mâncăruri albe” – lapte, brânza, fasole, oua.
  • Beți mai des ceai de pădure.
  • Puteți lua ca dezinfectant, înainte de masa, 20-30 grame de tuica.
  • Mâncați cel puțin o data pe săptămâna grâu fiert si beți apa in care a fiert acesta, pentru ca sa aveți putere.
  • Culcați-va devreme – la orele 22 – si sculați-va devreme – la orele 5-6, acesta fiind timpul cel mai potrivit odihnei, eliminând astfel starea de nervozitate si stresul.
  • Mișcați-va mai mult si lucrați mai mult.
  • Nu întreceți măsura cu îngrășămintele chimice, pentru ca pământul este deja sufocat de otrăvuri. Va veni o zi când de pe fata pământului vor dispărea diferite plante, legume, viețuitoare – mai întâi ceapa, usturoiul, ardeiul, pe urma albinele iar laptele va deveni nociv.
  • Plantele medicinale si îngrijirea sănătății nu aduc niciun folos daca nu întreținem o exemplara curățenie sufleteasca, daca nu ne străduim sa fim mai buni, sa-l înțelegem si sa-l iubim pe fiecare semen al nostru.

Dicţionar leacuri bătrâneşti Baba Vanga

ALOPECIE (în forma de cerc, la copii)

Se fierbe, timp de 10-15 minute, planta Scânteiuță (Anagallis arvensis) în rachiu de strugure. Se înmoaie apoi în acest lichid o ţesătură din bumbac şi se freacă (frecţionează) zonele afectate, de câteva ori pe zi. Se procedează astfel timp de o săptămână, după care se fierb rădăcini de Măcriș iepuresc (Oxalis acetosella) cu care se va spăla capul timp de trei seri la rând.

ALOPECIE (la copii)

Se iau trei rădăcini, de mărimea unei măsline, de Măcriş iepuresc (Oxalis acetosella), se dau prin-tr-o râzătoare fină, se toarnă peste ele 100 g spirt curat sau rachiu tare de strugure. Se lasă la macerat o zi şi o noapte după care, cu o cârpă curată, din bumbac, înmuiată în lichid, se freacă (frecționează) locurile afectate.

ALOPECIE

Se spală bine părul cu humă apoi, timp de o lună, zonele afectate se masează cu felii de lămâie coapte puţin la foc.

AMENOREE

Se fierb foile de la 2 kg de ceapă uscată în trei litri de apă, până ce lichidul capătă o culoare roşu închis. Se bea din această soluţie câte o ceaşcă de cafea,  dimineaţa  sau  seara,  pe  stomacul  gol.

AMIGDALITĂ

Se culege, de preferinţă la mijlocul lunii martie, atunci când calităţile sale curative sunt maxime, planta de apă Buberic (Scrophularia nodpsa). Se pisează cât mai bine, apoi se amestecă cu untură. Se ia o bucată de pânză de bumbac curată, se unge cu amestecul de mai sus şi se înfăşoară pe qât.

AMIGDALITĂ

Se pisează fin rădăcini uscate de Spânz (Helleborus oderus). Se face o cocă din făină şi apă, se întinde sub formă de panglică – de lungime şi lăţime în funcţie de necesităţi — în aşa fel încât să poată înveli gâtul bolnavului. Se presară pe această panglică pulberea de spânz şi se înfăşoară cu ea gâtul bolnavului. Deasupra se aplică o pânză curată.

La copiii mici compresa nu se va ţine mai mult de o jumătate de oră; la copiii mai mari compresa se ţine două, trei ore, repetându-se două, trei zile, până la dispariţia inflamaţiei. in cazul adulţilor compresa se ţine o noapte întreagă.

Reţete practice Baba Vanga

ANCHILOZĂ

Bolnavul va face băi cu apă în care s-au fiert rădăcini de Ciclamen de Neapole (Cyclamen Neapolitanum).

ANEXITĂ

Se fierbe fân de pădure într-o cantitate mai mare de apă, se toarnă într-un vas potrivit, iar bolnava se aşează deasupra aburilor. Procedura se repetă zilnic, până la dispariţia inflamaţiei.

ANEXITĂ

Se fierbe în apă planta Mătură neagră (Kochia prostrata), se toarnă o cantitate de ulei de măsline, după. care   bolnava   se  aşează   deasupra   aburilor.

ANEXITĂ

Se toarnă peste lână nespălată de oaie apă clocotită  iar bolnava  se aşează deasupra  aburilor.

ANEXITĂ

Se pune la fiert o varză crudă. După ce a fiert se pune într-un vas potrivit, se toarnă peste ea lapte fiert,   iar   bolnava   se   va   aşează   deasupra   aburilor.

ANGHINA

O dată sau de două ori pe zi se va face gargară cu un pahar cu apă, în care s-a dizolvat o picătură de clorid de amoniu.

ANOREXIE

Se adună tot felul de fructe acre şi necoapte. Se fierb îndelung într-un vas mare. După ce apa s-a răcorit se toarnă într-un vas potrivit (fără a se strecura), în care copilul va sta scufundat până la gât, timp de o jumătate de oră. După ce este scos din baie se va unge cu untură de porc amestecată cu rachiu de  struguri  şi  dus  la  culcare.

ARSURI (vechi)

Unui bolnav care îşi arsese ambele picioare la o tobă de eşapament Vanga i-a spus că focul „stă încă în picioare şi mai arde !”

Ca tratament i-a recomandat următoarele: se bat şase gălbenuşuri de ouă proaspete împreună cu şase linguriţe de unt proaspăt, topit, până ce amestecul se transformă într-o pastă omogenă (ca maioneza). Se înmoaie în acest preparat o bandă de tifon cu care se înfăşoară membrele arse. Procedura se repetă de câteva ori.

ARTRITĂ

Se iau douăzeci de rădăcini de Ciclamen sălbatic (Cyclamen coum) şi se fierb în zece litri de apă. Din această apă se pun într-un vas separat 1-2 litri. Cu apa rămasă, după ce se răcește şi fără a se strecura, se fac băi dimineaţa şi seara — mai întâi mâinile, apoi picioarele, timp de o jumătate de oră. După aceasta se toarnă pe cap, de trei ori, apa care a fost separată. Procedura se repetă până la calmarea durerilor.

Aceeaşi apă se poate folosi de câteva ori, după ce în prealabil a fost reîncălzită.

ARTROZĂ

Se taie o ceapă uscată pe lungime. In mijlocul celor două bucăţi rezultate se toarnă câte o picătură de gudron, după care cele două jumătăți se aplică pe locul bolnav.

ASTM (preventiv)

Se vor evita băuturile reci, în special atunci când omul este obosit.

ASTMĂ

Se amestecă 200 g miere cu ulei de măsline şi rachiu de struguri. Se bea din acest amestec câte un păhărel, de trei ori pe zi.

ASTMĂ

Se opăresc cu apă fiartă patruzeci căpățâni de arpagic, până ce se înmoaie. Se scurge apa şi se acoperă arpagicul cu o jumătate litru de ulei de măsline. Se freacă până se obţine un piureu, din care se ia câte o lingură dimineaţa şi seara, înainte de masă.

ASTM (la copii)

Se  înmoaie  frunze  de  Podbal  (Tussilago farfara) uscate. într-o jumătate de litru de rachiu, după care se aplică pe pieptul copilului.

ASTM (la copii)

Se fierb flori uscate de Podbal (Tussilago farfara) – o linguriţă de flori la doi litri apă – şi se spală copilul cu această apă.

După baie copilul se unge cu un amestec format dintr-o linguriţă cu miere şi un pahar cu ţuică. ASTM  (la copii)

Se ţin timp de o noapte patruzeci de frunze uscate de Podbal (Tussilago faffara), într-o jumătate de litru de ţuică. Seara, la culcare, se pun aceste frunze pe pieptul copilului (numărul acestora variază în funcţie de suprafaţa ce trebuie acoperită), până la terminarea frunzelor.

ASTM (la copii)

Se ţin timp de o noapte patruzeci de frunze uscate de Podbal (Tussilago farfara), într-o jumătate de litru de ţuică. După aceasta seara, la culcare, tratamentul se face în felul următor : se pune, în prima seară, o frunză pe pieptul copilului, iar în seara următoare o frunză între omoplaţi. Se continuă   în felul  acesta   până   la   terminarea   frunzelor.

ASTM (stadiu incipient)

Se amestecă untură de porc curată cu aspirină pisată. Cu amestecul obţinut se unge pieptul copilului, timp de zece zile consecutiv.

ATONIE MUSCULARĂ (la copii)

Se amestecă 400 g miere cu 20 g sulf. Cu acest amestec se unge şi se masează (de preferinţă de un specialist) tot corpul. După ce va transpira de trei ori copilul va fi schimbat, învelit cu aşternuturi proaspete şi lăsat să doarmă.

Consultaţi dicţionarul de remedii naturiste Baba Vanga literele B-C-D în pagina următoare:

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*