Dicţionar Leacuri bătrâneşti Baba Vanga

Eczemă

Multe dintre formele acestei boli se tratează după cum urmează : După ce se face toaleta (curăţirea) locurilor bolnave, se vor unge cu lichidul conţinut în conurile Ulmului de Turkestan (Ulmi minori), recoltate în luna mai – recomandă Baba Vanga.

ECZEMĂ

Se fierbe în apă un buchet de flori de pădure. După strecurare se umectează cu lichidul obţinut locurile bolnave.

ECZEMĂ

Se fierbe într-o cantitate de apă mai mare un buchet de flori de câmp. Bolnavul se va îmbăia în această apă.

ECZEMĂ

Se îmbibă o ţesătură din bumbac într-un amestec de ulei şi oţet – părţi egale – şi se ung cu ea locurile bolnave, după ce, în prealabil, s-a făcut toaleta (curățirea) locurilor bolnave.

ECZEMĂ

Se ung locurile bolnave cu un amestec din untură şi benzină — în părţi egale.

ECZEMĂ (la mâini, cauzată de folosirea detergenţilor)

Zilnic se vor face la mâini băi reci, timp de 10— 15 minute, cu apă în care s-a dizolvat 1 (una) linguriţă cu bicarbonat de sodiu. După aceasta, mâinile vor fi ţinute, timp de 10 minute, în ulei de măsline călduţ.

ECZEMĂ UMEDĂ (la copii)

Se coc în cuptor trei nuci în coajă, până ce acestea capătă culoarea maro închis. După ce se răcesc se pisează fin, se amestecă cu o linguriţă cu ulei de peşte şi se unge, de câteva ori, locul bolnav, după ce a fost bine curăţat în prealabil.

EDEM (la picioare)

Într-o găleată cu apă rece se dizolvă un pachet cu sare grunji. Se înmoaie în ea un prosop, se stoarce uşor şi se înfăşoară pe mijlocul bolnavului. Procedura se repetă de zece ori la rând. In scurt timp se va declanşa o urinare abundentă, după care edemele vor începe să se resoarbă.

ENUREZIS NOCTURN (la copii)

Se fierb în 10 litri apă, 2 kg din planta Năsturel (recoltată, de preferinţă, în luna mai, atunci când începe să înflorească). După ce apa a fiert se strecoară şi se lasă să se răcească, într-un vas adecvat copilul va face băi, până la mijloc, timp de şapte seri la rând, înainte de culcare.

Planta rămasă după strecurare se va amesteca împreună cu puţină untură de porc şi se va aplica, sub formă de comprese, astfel : în prima seară   pe  burtă,   iar  în  seara  următoare  pe  mijloc. în caz că este posibil, este indicat ca, înainte de începerea tratamentului să se facă băi de soare, timp de zece zile.

Reţete practice Baba Vanga

EPILEPSIE

Se amestecă  ulei de  măsline cu  ceară  şi fagure de albine topite. Se unge cu acest preparat o bucată   curată   de   pânză   şi   se  aplică,   sub  formă   de compresă, pe coloana vertebrală.

FURUNCUL

Se face o lipie mică din făină de secară, lapte şi unt proaspăt. Se aplică pe locul bolnav şi se ţine timp de o noapte.

GASTRITĂ

Se bea, în fiecare dimineaţă, o cană de ceai de Salcie albă (Salix alba), pe stomacul gol. După aceasta  se va  bea  o  cană  de  lapte  proaspăt.

GASTRITĂ

Se bea o infuzie de Iarba gâștei (Leonurus cardiaca).

GASTRITĂ (acută)

Se fierb, timp de cinci minute, 200 g foi de pătlagină (Plantago), într-o jumătate de litru de rachiu din struguri. Se strecoară şi se toarnă într-o sticlă.

Bolnavul, va bea, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, câte o lingură, până la terminarea lichidului, şi va sta întins în pat timp de o oră.

Pe durata tratamentului fumatul este interzis.

GINGIVITĂ

Se recomandă ca bolnavul să -şi clătească gura, de câteva ori pe zi, cu o fiertură de Cimbru sălbatic (Thymus serpyllum), în care se va pune o picătură de soluţie de piatră acră.

GINGIVITĂ

Timp de o oră, bolnavul trebuie să mestece, de două ori pe lună, răşină de Pin de Balcani (Pinus peuce).

GLANDE SALIVARE (afecţiuni)

Se face o compresă din flori de Gălbenele (Calendula officinalis pisate şi  se aplică  sub  mandibulă).

Pentru dicţionar leacuri Baba Vanga literele H-I-Î consultaţi pagina următoare:

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*