Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţete pentru chiftele cu sos şi chiftele marinate

Reţete pentru chiftele cu sos şi chiftele marinate marca Sanda Marin. Reţete pentru chiftele cu sos de roşii şi chiftele marinate sunt de dificultate redusă. Chiftelele sunt un fel de mâncare des întâlnit în România. Chiftelele conțin carne tocată, ouă, pâine înmuiată în apă, alteori cartofi răzuiți, morcovi, verdețuri (mărar, pătrunjel) condimente etc. Se consumă ca atare, cu muștar sau cu salată verde, marinate în sos tomat sau cu piure de cartofi. Chifteaua este un preparat culinar sub formă de buletă din carne tocată, mai mult sau mai puțin aplatizată, prăjită în grăsime. Chiftelele foarte mici se numesc îndeobște chifteluțe.

Reţete pentru chiftele cu sos de roşii şi chiftele marinate propuse de Lady’s Blog şi inspirate din cartea de bucate semnată de Sanda Marin. Chiftelele se pot prepara din carne de pui, din carne de porc slaba sau mai grasa, din peşte sau amestecată cu carne de viţel, vită.

Tocătura pentru chiftele

750 g carne macră, 1 ceapă miilocie, o felie de pâine, 1 morcov, 1 cartof, 1 ou (sau o ligură de făină), sare, piper, verdeaţă tocată, 2 Iinguri pesmet, 100 g untură.

Se dă prin maşina de tocat carne macră mai grăsuţă. În cazul când carnea nu este de loc grasă, se adaugă, când se toacă prin mașină, o lingură bună de jumări rămase de la topitul unturii. Odată cu carnea, se dă prin maşină şi o ceapă tocată, prăjită în puţină untură, iar la sfârșit miezul de la o felie de pâine groasă cât două degete, muiată în apă şi stoarsă. Este bine ca tocătura să fie dată încă o dată prin maşină.

Reţetă chiftele cu sos de roşii

Pentru sos: 500 g roşii, 1 lingură untură, 1 linguriţă făină, 1 bucăţică de zahăr, puţină frunză de ţelină, sare.

Se face tocătură ca mai sus şi se formează chiftele rotunde care se dau prin făină şi se prăjesc în untură. Se pun într-o cratiţă.

Pentru sosul de roşii: se spală roşiile, se rup bucăţi şi se pun să fiarbă. Se trec roşiile prin sită, se adaugă sarea, zahărul, untul şi frunza de ţelină. Se lasă să mai fiarbă până se îngroaşă cât trebuie.

Înainte de a se servi, se scoate frunza de ţelină.

Se toarnă deasupra chiftelelor sosul de roşii. Se lasă să dea câteva clocote la foc mic.

Reţetă chiftele marinate

Pentru tocătură, aceleaşi cantităţi ca mai sus.

Pentru sos: 500 g roşii, 1 lingură untură, 1 linguriţă făină, 1 lingură oţet, 1 bucăţică de zahăr, sare, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper.

Se pregătesc chiftelele ca mai sus şi se aşază într-o cratiţă. Se face un sos de roşii în care se adaugă oţetul, foile de dafin şi piper. Se toarnă deasupra chiftelelor şi se lasă să dea câteva clocote la foc mic. Se ţin calde la cuptor.

Chiftele marinate cu tarhon

Aceleaşi cantităţi ca pentru “Chiftele marinate”, în loc de dafin, 1 legătură mică de tarhon.

Se pregătesc la fel ca mai sus adăugînd tarhon în loc de foi de dafin.

Reţete pentru chiftele cu sos de roşii şi chiftele marinate din prima ediţia a cărţii de bucate Sanda Marin.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*