Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Crochete de carne

Reţeta pentru crochete de carne este inclusă tot în categoria reţetelor cu tocături din carne. Crochete de carne ce se realizează cu carne fiartă. Se poate folosi orice tip de carne. Funcţie de gust sau de acceptarea unui anumit tip de carne. Crochetele de carne nu se pot realiza cu uşurinţă din carne de miel. Este recomandat să folosiţi carnea de pe un rasol. Fie că este vorba de rasol de porc sau de vită. Cumpăraţi carnea din măcelărie. Respectiv cumpăraţi un rasol de carne.

Crochetele de carne se pot prăji în ulei. Reţeta prezentată de Blogul Ladys este inspirată din prima ediţie a cărţii de bucate Sanda Marin. Reţetă ce recomandă prăjitul în untură. Dar, aşa acum aminteam, crochetele de carne pot fi prăjite şi în ulei.

Crochete de carne

300 g carne fiartă (sau friptă), 1 ceapă mică, 1/2 lingură unt, 2 linguri făină, 2 ceşti zeamă de carne (sau apă), 2 ouă, sare, piper, 1 lingură pesmet, 50 g untură.

Carnea fiartă, rămasă de la rasol, se dă prin maşină. Se prăjeşte apoi cu o lingură de unt şi cu o ceapă tăiată mărunt. Separat, din ½ lingură de unt, o lingură de făină şi două ceşti zeamă de came, se face un sos de făină ceva mai gros. Se amestecă cu camea, se adaugă două gălbenuşuri şi un praf de piper.

Cantitatea de sos trebuie potrivită atât, cât să lege carnea, nu mai mult, altfel crochetele devin cleioase, fără frăgezime. Se lasă să se răcească. Pe un fund de lemn se pregăteşte pesmetul. Se iau cu lingura cantităţi egale din compoziţie, se dau prin făină, se formează crochete de aceeaşi mărime, se lasă pe fund. Se amestecă albuşul rămas, fără să fie bătut spumă, cu un praf de sare. Se dau crochetele prin acest amestec, apoi prin pesmet şi se prăjesc în untură fierbinte, la fel pe toate părţile. Se servesc ca garnitură la legume.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*