Lemonade, cel mai recent film al regizoarei Ioana Uricaru, dublu premiat în acest weekend

Weekend plin de reușite pentru Lemonade, cel mai recent film al regizoarei Ioana Uricaru. După ce în august a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Sarajevo, Lemonade a obținut sâmbătă marele premiu la International Women’s Film Festival of Salé, Maroc, unde a fost prezentat în secțiunea competiției oficiale, alături de alte 11 filme.

Două premii în acest weekend pentru „Lemonade“ semnat de Ioana Uricaru, după ce a participat la trei festivaluri de pe trei continente

Lemonade a câștigat și premiul pentru cel mai bun film, acordat prin votul publicului, la Ars Independent Festival din Katowice, Polonia.

Tot în acest weekend, Lemonade a închis a 9-a ediție a Festivalului de Film Jagran din Delhi și a fost prezentat într-o serie de proiecții itinerante în alte 16 orașe din India.

Inspirat de un articol de presă, pelicula Lemonade spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să-și confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea de pe teren. Numit după premiera de la Berlin, un film dramatic cu accente de thriller, lungmetrajul a atras mulți distribuitori din toată lumea, fiind achiziționat spre distribuție în Franţa, Statele Unite, Canada, China, Germania, Grecia, fosta Iugoslavie şi Israel.

Lemonade, cel mai recent film al regizoarei Ioana Uricaru, dublu premiat în acest weekend

După premiera mondială din luna februarie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Lemonade a fost selectat în peste 20 de festivaluri din întreaga lume, având premiera americană la Tribeca Film Festival din New York și a fost distins cu premiul pentru cea mai bună regie la festivalul de film de la Sarajevo. Lemonade a fost distins și cu premiul Danube 2860 pentru cel mai bun film în cadrul Dunav Film Fest Smederevo, Serbia, premiul presei, UFK-UCC, în cadrul Filmfestival Oostende din Belgia și premiul „Perspective Young Cinema“ la Fünf Seen Film Festival din Germania. Anterior, pelicula câștigase și premiul pentru Cel mai bun film la FEST New Directors / New Films Festival din Espinho, în Portugalia.

Urmărește trailerul Lemonade mai jos:

LEMONADE, 2018, 88 min., România-Canada-Germania-Suedia

Regia: Ioana Uricaru

Scenariul: Ioana Uricaru, Tatiana Ionascu

Producător Executiv: Tudor Reu

Scenografia: Sylvain Lemaitre

Montaj: Mircea Olteanu

Muzică: Olivier Alary

Costume: Jenn Pocobene și Dana Paparuz

Asistent regie: Michel Marrec

Script supervisor: Silvia Popescu

Production manager: Patricia Bergeron

Producător: Cristian Mungiu

Co-producători: Yanick Létourneau, Eike Goreczka, Christoph Kukula, Sean Wheelan, Tomas Eskilsson

Distribuție: Mălina Manovici, Dylan Scott Smith, Steve Bacic, Milan Hurduc, Ruxandra Maniu

În România, Lemonade va putea fi văzut în cinematografe începând cu 26 octombrie 2018, fiind distribuit de Voodoo Films.

Pe lângă de proiecțiile din Capitală, filmul va rula la Iași, Timișoara, Ploiești, Cluj, Constanța, Vaslui, Brașov, Lugoj, Călărași, Buzău, Suceava, Pitești, Târgu Mureș, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Oravița, Sibiu, Galați, Slobozia, Sfântu Gheorghe și Arad.

Citeste mai departe articolul pe: Lemonade, cel mai recent film al regizoarei Ioana Uricaru, dublu premiat în acest weekend

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*