Gillian Anderson o va interpreta pe Margaret Thatcher

O veste bună pentru cei care urmăresc filme pe canalul Netflix. The Crown este un serial de televiziune americano-britanic creat de Peter Morgan, produs de Left Bank Pictures și Sony Pictures Television pentru Netflix. Serialul este o povestire biografică despre domnia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit.

Primul sezon acoperă perioada de la căsătoria ei cu Philip, Duce de Edinburgh în 1947 până la desfacerea logodnei surorii ei Printesa Margaret cu Peter Townsend în 1955.

Al doilea sezon acoperă perioada de la Criza Canalului de Suez din 1956 până la demisia celui de-al treilea prim-ministru al reginei, Harold Macmillan, în 1963 și nașterea Prințului Edward în 1964.

Al treilea sezon va continua cu anul 1964, acoperind cele două mandate ale premierului Harold Wilson până în 1976, în timp ce cel de-al patrulea sezon va acoperi mandatul lui Margaret Thatcher și se va concentra pe Diana, Prințesă de Wales., informează Wikipedia.

Gillian Anderson o va interpreta pe Margaret Thatcher

Actriţa Gillian Anderson o va interpreta pe Margaret Thatcher, fost prim-ministru al Marii Britanii, în cel de-al patrulea sezon al serialului ”The Crown”, informează site-ul deadline.com.

Vedeta serialului „The X-Files” a fost angajată pentru a o interpreta pe celebra „Doamnă de Fier” a Marii Britanii, însă admiratorii serialului „The Crown” vor trebui să aştepte cel puţin un an pentru a o vedea pe micile ecrane, întrucât cel de-al treilea sezon al acestei producţii nu a fost încă difuzat.

Sezon 3 serialul „The Crown”

În al treilea sezon al serialului „The Crown”, o producţie dramatică realizată de platforma de streaming Netflix, Olivia Colman o va înlocui pe Claire Foy în calitate de interpretă a reginei Elisabeta a II-a, iar Tobias Menzies va prelua de la Matt Smith rolul prinţului Philip. Ben Daniels îl va juca pe Antony Armstrong-Jones, iar prinţesa Margaret va fi interpretată de Helena Bonham Carter.

Acţiunea celui de-al treilea sezon al show-ului TV va debuta în anul 1963 şi va descrie o serie de evenimente, precum ascensiunea trupei The Beatles şi victoria Angliei la Cupa Mondială de fotbal din 1966. Personaje precum Camilla Parker Bowles şi Emerald Fennell – actriţă devenită celebră graţie rolului jucat în „Call the Midwife”, un popular serial produs de BBC – îşi vor face apariţia în acest sezon.

Al patrulea sezon al serialului „The Crown” va avea o acţiune plasată cel mai probabil în anii 1970 şi va descrie ascensiunea în politică a lui Margaret Thatcher, prima femeie din istoria Marii Britanii care a devenit prim-ministru al ţării, funcţie pe care a deţinut-o în perioada 1979-1990.

Gillian Anderson a apărut recent într-o dramă cu accente comice produsă de Netflix, intitulată „Sex Education”, în care interpretează rolul unei specialiste în terapie sexuală.

Serialul „The Crown”

Se intenționează ca serialul să dureze 60 de episoade de-a lungul a șase sezoane, cu 10 episoade de câte o oră pe sezon, acoperind viața Elisabetei din tinerețe, de-a lungul domniei ei, cu noi actori distribuiți la fiecare două sezoane. Claire Foy o portretizează pe regină în primele două sezoane, alături de Matt Smith ca Prințul Filip și Vanessa Kirby ca Prințesa Margaret. Olivia Colman o va portretiza pe regină în sezoanele trei și patru. Filmările au loc la Studiourile Elstree în Borehamwood, Hertfordshire.

Primul sezon The Crown

Primul sezon a fost lansat pe Netflix la 4 noiembrie 2016, în timp ce al doilea a fost lansat la 8 decembrie 2017. Serialul va fi reînnoit pentru al treilea și al patrulea sezon. The Crown a primit o bună apreciere critică pe scară largă pentru actori, regizori, scenariști, cinematografie, producție și evidențele istorice relativ precise ale domniei reginei Elisabeta.
Laude semnificative din primul sezon au fost îndreptată spre performanțele lui Foy în rolul principal și John Lithgow pentru rolul Winston Churchill. Serialul a primit numeroase premii, printre care și Cea mai bună actriță și Cel mai bun actor oferit de „Screen Actors Guild Awards” pentru Foy și Lithgow, și a primit 13 nominalizări la Premiile Emmy, printre care și Serial dramatic remarcabil.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*