Zodia berbec generalitati

Caracteristici ale zodiei berbec. Trasaturi ale personalitatii berbecului atat bune cat si rele. Berbecul: generalitati ale semnului zodiacal. Despre nativul zodiei Berbec se poate spune ca este onest, deschis si necesita iubire. Extrem de ambitios, cauta provocarile, ii place sa intre in competitie cu altii pe toate planurile vietii. De obicei nu ii sta in fire sa se framante din cauza trecutului, ci priveste inainte, planificand viitorul. Daca isi atinge scopul este plin de mandrie, dar nu-i trece entuziasmul nici daca nu reuseste din prima. Principiul sau de baza este sa nu lase pe maiine ce poate sa faca astazi. Impulsivitatea si simtul dreptatii prea dezvoltat il fac sa se implice in discutii scanteietoare. Conducatorii omenirii au fost deseori nativi ai acestei zodii, deoarece au fost gata oricand sa se sacrifice pentru ideal, un scop sau pentru dreptate. Viclenia si prefacatoria ii sunt necunoscute. Berbecul este o persoana sufletista, uita repede insultele. Saritor, ii va ajuta pe cei dragi inimii sale in orice imprejurare, va fi alaturi de ei ori de cate ori va fi nevoie. In relatie, de obicei, el este partea dominanta.

Tot din perspectiva personalitatii, cu accent pentru femeia berbec: iubeste aventurile, este foarte energica, inventiva si cu mult curaj. Increzatoare, entuziasta, fire ascutita si cu reactii rapide. Pasionala si expresiva. Aceastea sunt aspectele pozitive ale personalitatii femeii berbec. In privinta trasaturilor negative ale femeii berbec: poate fi ego centrista si cu probleme de temperament. Impulsiva si nerabdatoare… isi asuma riscuri care nu sunt necesare.

Ca profil al personalitatii, berbecul cauta aventura si are un nivel debordant de energie. Pionier, ca structura, berbecul va fi primul care isi asuma riscul. Berbecul este o persoana foarte dinamica care poate atrage cu usurinta atentia asupra sa chiar si atunci cand intra intr-o camera. Fara a precupeti vreun efort, berbecul este primul care isi va risca viata pentru a o va salva pe a dumneavoastra… De asemenea este primul care se va infuria si va pune in pericol prin aceasta atitudine.
Nu uitati insa ca… Deseori cand berbecul doreste ceva el chiar obtine ceea ce isi doreste! Berbecii sunt deseori persoane de succes.

Probleme de sanatate pentru Berbec

Cei aflati sub semnul zodiacal al berbecului se bucura de o tare de sanatate buna, sunt foarte vigurosi, cu o constitutie puternica. Pur si simplu: berbecul nu are timp sa fie bolnav. Berbecii au o putere incredibila de recuperare si chiar atunci cand sunt bolnavi nu raman foarte mult timp asa…

Dragoste

Berbecii sunt persoane afective. Nativul Berbec nu poate trai fara iubire, trebuie sa aiba langa el un partener, alaturi de care se simte in siguranta, care-l iubeste si este atent cu el. Fie barbat sau femeie, cel mai important este sa primeasca recunostinta din partea partenerului. Femeile din zodia Berbec nu agreeaza barbatii siguri pe sine, puternici si pasionali. Evident, tocmai acesti barbati nu vor avea parte de o relatie de lunga durata, pentru ca si ele sunt incapatanate, hotarate si au tendinta de a conduce. Din cauza foamei sale constante de iubire, Berbecul poate fi usor de cucerit, insa greu de pastrat.

Calitati principale berbec:

Indrazneala, curaj, nu se da inapoi sa incerce ceva nou, dorinta de miscare, dorinta de a fi primul, rezistenta la efort, elan, entuziasm, actiune, risc, dinamism, dorinta de cucerire, combativitate, autoritate, spirit intreprinzator, pionierat, ardoare, initiativa, energie, putere, ambitie, teluri, lupta, implicare, spirit conducator, dorinta, vitalitate, afirmare, competitie, confruntare, vointa, pasiune, reusita, agilitate, rapiditate, insistenta, perseverenta.

Defecte principale berbec:

Agresivitate, egoism, impulsivitate, violenta, obraznicie, intoleranta, nerabdare, inflexibilitate, incapatanare, teama de esec, imprudenta, scandal, laudarosenie, distrugere, instincte necontrolate, forta, dominare, cearta, conflict, razboi, irascibilitate, lipsa de control, excitabilitate, agitatie, accidente.

Munca pentru nativul berbec:

Berbecul este seful tipic, nascut sa organizeze, sa conduca. Are o putere enorma de munca, este absolut perfect pentru orice munca de scurta durata, insa pentru cele de lunga durata nu are destula rabdare. Prefera problemele care necesita o oarecare masura de independenta. Berbecului ii place sa lucreze pe cont propriu. Poate avea rezultate foarte bune atat in stiinte si tehnica, cat si in mestesugarie. Este eficient si in domeniul medicinei, a artelor ori in armata, dar si pe post de politician orator, chiar avocat, atata timp cat ii este permis sa-si puna in evidenta calitatile. Caci el este activ, cu putere de modelare explicita, dinamic si energic.

Nativii din zodia Berbec (21 martie – 19 aprilie) sunt foarte veseli, necumpatati, dispun de perseverenta in urmarirea scopurilor si nu accepta compromisuri. Tendinta de a-si apara punctul de vedere se poate transforma uneori in tiranie. Berbecii nu se lasa influentati de cei din jur, au o vointa de fier si sunt extrem de pasionali in dragoste. Persoana nascuta in zodia Berbec (21 martie – 19 aprilie) intotdeauna merge inainte catre obiectivul propus fara sa se gandeasca la obstacole care pot aparea in calea ei.

Zodia Berbec in functie de perioada nasterii

Femeia Capricorn in 2016Zodia Berbec (21martie- 31 martie). Cea mai puternica influenta asupra acestor nativi a avut in momentul nasterii planeta Marte. In aceasta perioada se nasc persoane foarte curajoase, uneori agresive, puternice, indraznete, predispuse sa incalce normele si regulile general admise, putin laudaroase si pasionale in dragoste. Ani importanti: 15, 30, 45, 75.

Zodia Berbec (1 aprilie – 11 aprilie). Cea mai puternica influenta asupra acestor nativi a avut in momentul nasterii Soarele. Au demnitate si stima de sine, insa nu sunt ingamfati. Isi pot sacrifica interesele de dragul altora, sunt curajosi si dispun de inalte calitati morale, au abilitatea innascuta de a conduce, tind sa-si realizeze obiectivele propuse, stiu cum sa depaseasca obstacolele aparute si, de asemenea, tanjesc dupa faima. Sentimentul de apropiere, bazat pe devotament, si dragostea – sunt acelasi lucru pentru ei. Ani importanti: 15, 19, 30, 35, 45, 57, 60, 76.

Zodia Berbec (12 aprilie – 19 aprilie). Cea mai puternica influenta asupra acestor nativi a avut in momentul nasterii planeta Venus. Persoanele nascute in aceasta perioada sunt afectuoase, tandre, capabile de sentimente profunde, impulsive, gasesc calea de iesire din orice situatie, sunt melomani si adora arta. Ani importanti: 15, 30, 36, 40, 60, 66.

Aspecte interesante pentru berbec:

 • Planeta dominanta este Marte
 • Culoarea primara – rosul
 • Pietrele de baza – diamantul, ametistul si aquamarine
 • Ziua norocoasa este marti
 • Zile nefavorabile – vineri si sambata
 • Numerele norocoase sunt 7 si 6
 • Cel mai bun loc pentru succes este un oras mare

Berbecii sunt compatibili cu:

Leu, sagetator, gemeni si varsator (cel mai compatibil cu leul).
Compatibilitatea cea mai slaba a berbecului este cu racul.

Potrivire/compatibilitati pe procente:

 • EXCELENTA (100%) – Berbec, Leu, Sagetator
 • BUNA (80%) – Gemeni, Varsator
 • DELICATA, RISCANTA (60%) – Rac, Capricorn
 • DIFICILA, DAR INTERESANTA (50%) – Balanta
 • DIFICILA, CU DATORII KARMICE (20%) – Scorpion, Fecioara
 • NERECOMANDABIL (10%) – Taur, Pesti

Celebritati din zodia Berbec:

Claudia Cardinale
Charlie Chaplin
Diana Ross
Johann Sebastian Bach
Leonardo da Vinci
Omar Sharif
Vicent van Gogh
Andersen
Joseph Haydn
Marlon Brando
Ion Pilat

Caracteristici generale pentru Berbec:

Casatorie femeia berbecZodie masculina de foc, predominant activa, guvernata de planeta Marte, planeta care sporeste energia fizica, agresivitatea, curajul, indrazneala si vitalitate, dar si imprudenta, gelozia, asprimea, brutalitatea, violenta, nervozitatea, spiritul razbunator. Berbecul este dornic de schimbare si provocare, este atras de aventura si risc. Este un lider înnascut, un om care priveste viata ca pe o perpetua lupta si toti cei din jur îi sunt concurenti. Este competitiv, curajos, încrezator în fortele proprii, dand dovada de multa îndrazneala. Are initiativa, îi place sa preia conducerea sau sa inceapa unele proiecte pe care altii nu au curaj sa le initieze. Exceleaza în orice activitate fizica, precum sportul, pericolul si înfruntarea fiindu-i pe plac.

Pentru ca nu stie ce e prudenta, berbecul poate fi predispus la multe accidente de-a lungul vietii, mai ales în zona capului. Are nevoie de activitate fizica permanenta, nu suporta sa stea degeaba. E furios din fire, impulsiv si agresiv, gata mereu de lupta. Trebuie sa învete echilibrul si compromisul daca vrea sa evolueze în viata. Tot ce e necunoscut si neumblat poate fi pasiunea sa cea mai mare, fiind un mare temerar, un pionier prin excelenta. Se revigoreaza imediat dupa efort îndelungat, pentru ca are o buna rezistenta si mari resurse de energie pe care trebuie în permanenta sa le consume pentru a nu trece în extrema cealalta: agresivitate, furie, imprudenta. Vrea mereu sa fie primul. Berbecul cauta succesul si doreste sa straluceasca.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*