Caracteristici Zodia Balanţă

Caracteristici Zodia Balanţă, cu date despre horoscopul general Balanţă. Balanţă: informaţii despre zodie cu date despre sănătatea, dragostea, căsnicia, cariera Balanţei, compatibilitatea cu alte zodii. Informaţii despre zodia Balanţă: puncte tari şi puncte slabe în Horoscopul general pentru Balanţă (23 septembrie -22 octombrie). Semnele zodiacale sunt guvernate de astre şi de poziţia acestora. În ultimii ani astrologia s-a perfecţionat şi, similar cu datele meteo, reuşeşte să prevadă din ce în ce mai bine viitorul. Asta ne şi interesează atunci când căutăm informaţii despre zodii şi din acest motiv vă propunem acest articol cu caracteristici ale zodiei Balanţă.

Zodia Balanta este o zodie masculina de aer, predominant intelectuala, mentala, guvernata de planeta Venus, planeta care sporeste talentele artistice, gustul pentru frumos, senzualitatea, sociabilitatea, bunul gust, atractia fizica, dar si gelozia, superficialitatea, nepasarea, imoralitatea uneori.

Informaţii despre Zodia Balanţă

Oamenii născuți sub semnul Balanţei sunt pașnici, echitabili și urăsc să fie singuri. Parteneriatul este foarte important pentru ei, ca oglinda lor și cineva care le oferă posibilitatea de a fi oglinda în sine. Acești indivizi sunt fascinați de echilibru și simetrie, căutând în mod constant dreptate și egalitate. Balanţa este cineva gata să facă aproape orice pentru a evita conflictul, menținând pacea ori de câte ori este posibil.

Balanţa este un semn zodiacal de aer, setat între Gemeni și Vărsător, dând acestor persoane un stimulent mental constant, un intelect puternic și o minte dornică. Nativii din Balanţă vor fi inspirați de cărți bune, de discuții insurmontabile și de oameni care au multe de spus. Fiecare reprezentant zodiei Balanţă trebuie să fie atent atunci când vorbește cu alți oameni, pentru că atunci când sunt forțați să decidă ceva care vine în calea lor sau să aleagă părțile, își dau seama brusc că ar putea fi în locul greșit și înconjurat de oameni răi. Niciun partener nu ar trebui să-i facă să uite că au propria lor părere.

Planeta care guvernează semnul zodiacal al Balanţei este Venus, făcându-i pe acești nativi mari iubiți. Viata lor trebuie sa fie imbogatita cu muzica, arta si locurile frumoase pe care au ocazia sa le viziteze.

Caracteristici Zodia Balanţă: puncte tari şi puncte slabe

 • Puncte tari: cooperare, diplomaţie, pline de har, de echitabil.
 • Punctele slabe: Indecis, evită confruntările, va purta pizmă, autocompătimire.
 • Balanţei îi place: armonia, blândețea, împărtășire cu ceilalți, ieşirile în aer liber.
 • Balanţei nu-i place violența.

Despre Zodia Balanţă: sănătate

Fiind guvernați de Venus, acești nativi pot fi gurmanzi, expuși exceselor culinare. Așadar, ar fi bine sǎ învețe sǎ fie mai ponderați. Consumul unei cantitati crescute de apa este imperativ necesar. Le pot face foarte bine terapiile cu uleiuri esențiale de trandafir și iasomie (aromaterapie), dar și curele suplimentare cu potasiu.

Balanta trebuie sa aiba mare grija de rinichi si de mentinerea echilibrului de apa din organism. Trebuie sa bea multa apa, sa limiteze consumul de sare, proteine animale si lactate. Trebuie sa manance fructe precum banane sau avocado si cereale precum orez, porumb, secara, vegetale, soia. Balanta trebuie sa aiba grija de picioare, sa faca masaj periodic sau sa apeleze la reflexologie ca metoda de tratament foarte eficace pentru relaxare si tratamentul oricaror boli ale glandelor.

Punctele sensibile ale acestor nativi sunt reprezentate de partea inferioarǎ a spatelui și rinichi. Ei ar trebui sǎ se deprindǎ cu activitatea fizicǎ și sǎ renunțe la comoditate.

Despre Zodia Balanţă: dragoste

Horoscop BalantaGăsirea unui partener compatibil va fi principala prioritate în viața persoanelor născute cu Soarele în Balanță. Odată ce încep o relație romantică, menținerea păcii și a armoniei devine cel mai important lucru și scopul lor principal. Personalitatea lor fermecătoare și dedicaţia pentru fiecare relaţie îi face pe aceşti nativi să fie compatibili cu ceilalți. Este aproape dependentă de un partener, fără de care se simte pierdută. Pentru ea, partenerul este oglinda în care se poate vedea pe ea însăşi. Din acest motiv, tinde să se pripească atunci când îşi alege partenerul şi astfel să eşueze în casnicie.

Acestor nativi le place sǎ fie admirați și iubiți, oferind în schimb același lucru, în aceeași mǎsurǎ în care primesc. Balanța poate pǎrea dispusǎ spre flirturi și puțin exhibiționistǎ. De fapt, chiar este. Dar folosește aceastǎ tacticǎ pentru a sonda terenul și pentru a selecta partenerul potrivit, din multitudinea de posibilitǎți existente.

Balanța trǎiește prin și cu relații, deci e lesne de înțeles cǎ nu rezistǎ prea mult timp singurǎ. Are nevoie de cineva lângǎ ea, pentru a împǎrți totul. Romantismul este unul din punctele ei forte, astfel cǎ știe sǎ-și facǎ partenerul sǎ se simtǎ iubit, prin crearea în permanențǎ a unei atmosfere frumoase, pe mǎsura sentimentelor ei.

Uneori poate fi greu sǎ conviețuiești cu un astfel de nativ, din cauza naturii sale oscilante. In plus, fiind singurul semn din zodiac care nu are ca simbol o fiinţă, ci un obiect (taler), emoţiile şi sentimentele nu sunt punctele ei forte. Ea tinde să intelectualizeze sentimentele şi să le treacă prin filtrul minţii, fiind un semn mental prin excelenţă. De aceea, Balanţa poate părea superficială în dragoste.

Balanţa este semnul căsătoriei, făcând reprezentanții acestei zodii să fie deschisi pentru căile tradiționale de iubire. Chiar dacă elementul de aer le oferă flexibilitate, ei vor simți în continuare atracţia puternică spre tradiție, iar dorințele lor se vor transforma în cele din urmă în dragoste pe hârtie, bine organizate și care servesc unui scop pentru a crea o anumită imagine pentru lumea exterioară . Într-un fel, fiecare Balanţă caută un partener care are capacitatea de a stabili limite clare, ca și cum ar aștepta să fie protejat de ei, dar fără ca mândria lor să fie pusă în pericol în acest proces. Partenerul unei Balanțe trebuie sǎ fie o persoanǎ rafinatǎ, manieratǎ, elegantǎ și inteligentǎ. Nu suportǎ comportamentul grosolan și vulgaritatea.

Despre Zodia Balanţă: prieteni şi familie

Prietenii – reprezentantii Balanţei sunt foarte sociali si isi pun prietenii in lumina reflectoarelor dar uneori au aşteptări prea mari si aleg prietenii care ii fac sa se simta superioare fata de persoana care se afla in fata lor. Tacticoşi și calmi, nativii pot comunica orice problemă doresc și îi vor ajuta adesea pe alții să înțeleagă cealaltă parte a conflictelor lor personale și a problemelor cu ceilalți oameni.

Familie – Născut într-o familie care i-a conferit o anumită slăbiciune a Soarelui, nativul Balanţă poate adesea să transfere vina între membrii familiei fără a fi conștient de acest lucru. În căutarea constantă a armoniei, acești indivizi au tendința de a fi de acord cu părinții și frații lor numai pentru a evita conflictul, fiind cei care se retrag atunci când o provocare apare. Nativii Balanţă trebuie să-și hrănească personalitatea și, adesea, să se îndrepte spre singurătate doar pentru a-și descoperi punctul de vedere în rândul multora. Ei descoperă ușurința de a fi un părinte bun, gata să împărtășească tot ceea ce știu cu copiii lor.

Caracteristici Zodia Scorpion: carieră şi bani

Pentru fiecare Balanță cheia pentru o viață fericită este într-un echilibru perfect, ceea ce înseamnă că nu se vor angaja să lucreze fără a renunţa la suficient timp pentru viața privată și pentru cei dragi. Nativii Balanţă pot fi lideri iubiți, chiar dacă uneori le lipsește inițiativa necesară organizării oamenilor care lucrează pentru ei și vor lucra din greu pentru a merita privilegii. În căutarea adevărului și dreptății, sunt avocați și judecători buni și pot avea succes și ca diplomați, designeri și compozitori, dacă și-au cultivat educaţia lor artistică din copilărie. Ei vor lucra bine într-un grup și pot fi vorbitori convingători și talentați.

Cand trebuie sa ia o decizie, Balanta o cantareste minutios din toate partile, de aceea munca de decizie nu este una foarte recomandabila pentru o Balanta. Nu este prea eficienta in functii de conducere. Una dintre trasaturile ei de caracter importante este simtul justitiei. Tine la corectitudine, are un punct de vedere foarte echilibrat, de aceea adeseori joaca rolul de conciliator, intermediar sau negociator in probleme de familie sau de serviciu.

Balanta lucreaza excelent in echipa, fiind un bun coechipier, dar ii place sa faca parte din echipa invingatoare. Prefera o atmosfera placuta si ordonata, cu oameni care nu o preseaza in nici un fel, unde sa aiba mereu rolul mediatorului conciliator, pacifist. Calmul si linistea sunt foarte importante pentru Balanta. Cel mai mic semn de ostilitate o tulbura foarte mult. Se abtine sa faca vreo afirmatie daca simte ca aceasta ar putea declansa o cearta sau un conflict. Intotdeauna e pregatita sa faca si compromisuri. Intr-un fel, depinde foarte mult de aprobarea celorlalti.

Aspectul financiar al vieții nativilor Balanţă este adesea sub control, ceea ce probabil că nu se potriveşte atunci când doresc să cumpere ceva. De îndată ce încep să pună la îndoială opțiunile lor financiare sunt șanse să nu mai cheltuiască deloc bani, pur și simplu pentru că era greu să ia o decizie de orice fel. Ei balansează între economisire și cheltuire destul de bine și chiar dacă se bucură haine rafinate, ei rareori își lasă dorințele de cheltuială să o ia razna.

Balanța este deseori în poziție de conducere, dar pentru cǎ este dornicǎ de echilibru, poate prefera deseori sǎ lucreze in parteneriat/asociere. Balanțele se pricep foarte bine la relații publice și vânzǎri, datoritǎ farmecului personal deosebit.

Balanţe celebre

Gwyneth Paltrow (28.09.1972), Adrian Pintea (9.10.1954), Luciano Pavarotti (12.10.1935), Stefan Banica Junior (18.10.1967), Silvio Berlusconi (29.09.1936), Monica Bellucci (30.09.1968), Avrile Lavigne (27.09.1984), Sting (2.10.1951), Michael Douglas (25.09.1944).

Compatibilitatea Balanţei cu alte zodii

 • Acești nativi comunicǎ facil cu celelalte semne de aer (Gemeni și Vǎrsǎtor), dar sunt foarte atrași și de pasiunea semnelor de foc (Berbec, Leu,Sǎgetǎtor). Cu semnele de pǎmânt (Taur, Fecioara, Capricorn) se pot simți în siguranțǎ, dar se pot plictisi foarte repede, iar semnele de apǎ (Rac, Scorpion, Pești) sunt niște enigme pentru ei (din cauza emoțiilor mult prea intense).
 • Alǎturi de un Berbec autentic, Balanța poate cunoaște culmile dragostei, exprimate în cel mai original mod cu putințǎ.Cu toate acestea, dupǎ ce pasiunea de la început se risipește, ar putea sǎ se simtǎ amenințatǎ de impulsivitatea Berbecului. Cei doi ar putea face echipa buna (in ciuda diferentelor dintre ei), cu conditia ca Balanta sa accepte actiunile pripite ale nerabdatorului Berbec.
 • Cu Taurul are în comun simțul estetic și atracția pentru plǎcere și confort.Totuși, Taurul ar putea sǎ-i parǎ cam prea rigid si grosier în atitudine. Ca sǎ nu mai vorbim de faptul cǎ nu-i satisface nevoie de socializare. Atractia fizica puternica ii pot aduce impreuna,dar…pentru cat timp?
 • Gemenii sunt pe aceeași lungime de undǎ cu Balanța. Ambii sunt sociabili, comunicativi și atrași de tot ce reprezintǎ cunoaștere și nou.Un nativ Gemeni îi poate înveseli foarte mult viața Balanței, dacǎ aceasta din urmǎ consimte sǎ-i dea spațiu Geamǎnului jovial. Ambii au tendinta sa intelectualizeze sentimentele , sa le traiasca mai mult cu mintea decat cu sufletul.
 • Racul este foarte greu de deslușit și reprezintǎ o companie incomodǎ pentru Balanțǎ. Este mult prea emotiv și mult prea atașat de casǎ și cǎmin. Dacǎ Racul învațǎ sǎ comunice mai mult, iar Balanța are rǎbdare cu sensibilitatea Racului, pot exista șanse de reușitǎ.
 • Leul este o alegere excelentǎ, mai ales cǎ îi stârnește permanent inspirația Balanței și îi oferǎ noi și noi motive de admirație.Leul are nevoie de înclinațiile sociale ale Balanței, iar aceasta este încântatǎ de mǎrinimia și curajul Leului. Eleganta si rafinamentul Balantei se impletesc armonios cu demnitatea si dorinta de a straluci a Leului.
 • Cu Fecioara relația poate pǎrea armonioasǎ la început, pentru cǎ ambii parteneri iubesc corectitudinea și dreptatea. Pe parcurs însǎ, aceastǎ uniune riscǎ sǎ devinǎ mult prea convenționalǎ și sǎ se lase mǎcinatǎ de rutinǎ.
 • Doi nativi Balanțǎ se pot înțelege de minune . Pot forma o pereche eleganta ,manierata .Numai cǎ uneori le poate fi foarte greu sǎ-și asume responsabilitǎți, pentru cǎ fiecare dintre ei se bazeazǎ pe celǎlalt. Astfel, lucrurile pot scǎpa de sub control, iar relația lor poate deveni superficialǎ.
 • Cu Scorpionul este greu de crezut cǎ o Balanțǎ va rezista prea mult timp. Chiar dacǎ în prima fazǎ au senzația cǎ se completeazǎ și cǎ fiecare gǎsește la celǎlalt exact ce-i lipsește lui însuși, dupǎ scurt timp, Balanța tinde sǎ renunțe. Posesivitatea Scorpionului și dorința lui de manipulare, sunt epuizante pentru Balanțǎ.
 • Cu Sǎgetǎtorul poate rezulta o uniune frumoasǎ, mai ales dacǎ cei doi au un ideal comun. Sǎgetǎtorul este o sursǎ de energie fabuloasǎ pentru comoda Balanțǎ și o provocare continuǎ. Balanța îl poate învǎța pe Sǎgetǎtor arta parteneriatului.
 • Un Capricorn poate aduce la început, iluzia stabilitǎții și realizǎrilor comune. Însǎ pe parcurs, Balanța va fi deranjatǎ de individualismul și ambițiile Capricornului. Este o relație conventionala, destul de dificilǎ și frustrantǎ.
 • Alǎturi de un Vǎrsǎtor, Balanța poate avea satisfacții deosebite . Cei doi pot realiza lucruri mǎrețe împreunǎ,chiar dacǎ unul este nonconformist (Vǎrsǎtorul), iar celǎlalt este conformist și ține la regulile sociale ( Balanța). Totuși, pasiunea este mult diminuatǎ. Daca reusesc sa mentina contactul cu realitatea,pot realiza lucruri marete impreuna!
 • Un nativ Pești nu prea face casǎ bunǎ cu Balanța. Au viziuni mult prea divergente despre viațǎ. În plus, nehotǎrârea Balanței ,împreunǎ cu ambiguitatea și dualitatea Peștilor, duc la un moment dat, la separarea drumurilor celor doi. Ei trebuie sa fie sinceri si mai fermi!

Informaţii complete pentru compatibilitatea zodiilor găsiţi AICI.

Despre Zodia Balanţă

Balanta este un punct de echilibru într-o mare cu diferite extreme, manifestat numai prin gradul al cincilea al acestui semn zodiacal magnific, o balanţă intre animale si oameni. Spunându-ne unde ne-am înșelat sau ce am făcut bine, Balanţele ne învață în mod inconștient că eliberarea adevărată se ascunde în lumină.

Diplomata, cu mult tact, cu mult succes pe plan social, Balanta cauta intotdeauna sa spuna si sa faca ceea ce e corect si cauta sa faca cea mai buna impresie. Daca nu accepta o munca la domiciliu, este de preferat sa lucreze intr-un mediu decorat cu bun gust, un mediu cultural, estetic, artistic.

Balanta este o buna negociatoare. Desi buna mediatoare a conflictelor, nu se simte deloc bine in imprejurari discordante, deoarece are o mare nevoie de armonie in jur. Trebuie ca totul sa fie pus in ordine ca sa se simta confortabil.

Adaptabila la maximum, Balanta stie sa se ajusteze permanent dupa cererile exterioare ca sa fie mereu in echilibru cu lumea din jur. Este adepta regulilor deja stabilite, se supune lor, pentru ca nu ii plac schimbarile. Are tendinta de a spune ceea ce crede ca le face celorlalti placere si nu ceea ce simte cu adevarat.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*