Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţetă tort aniversar

Vă propunem: reţetă tort aniversar. O reţetă pentru un tort aniversar pe care o puteţi aborda cu încredere. O reţetă tort aniversar pe care o puteţi duce la final fără o pricepere debordantă. O reţetă medie ca nivel de dificultate, un tort pe care îl puteţi realiza relativ uşor. Este însă important să aveţi absolut toate ingredientele necesare. Citiţi cu atenţie „reţeta tort aniversar” şi urmaţi paşii necesari. Şi da, o să reuşiţi să faceţi o prăjitură specială care va impresiona.

Reţetă tort aniversar – preparare tort noapte-zi: timp de realizare 40 de minute. Este o reţetă uşor abordabilă. Mai avem la fel de uşor de realizat, ca reţetă pe Blogul Doamnelor, tortul din biscuiţi cu cremă mascarpone şi nutella. Este cu siguranţă reţeta amintită un tort de biscuiţi uşor de realizat. Dar venim în acest articol cu reţeta pentru tortul aniversar.

Ingrediente reţetă tort aniversar

Blatul:

  • 6 oua,
  • 1 cutie de instant puding de ciocolata,
  • ½ pahar zahar.
  • Crema:
  • 2 cutii de smintina pentru frisca,
  • 1 pahar lapte,
  • o cutie de instant puding de vanilie.

Sirop:

  • 2 lingurite ness cafe,
  • + 1 lingurita zahar,
  • + ½ pahar apa calda.
  • Sos de ciocolata:
  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 2 linguri lapte,
  • 2 oua.

Preparare reţetă tort aniversar

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Blatul de tort aniversar:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile batute bine si cutia de instant puding. Se unge o tava de tort cu unt, se toarna in tava si se da la cuptor circa 20-25 de minute. Când blatul , este gata se lasa sa se raceasca si se stropeste cu siropul de ness cafe.

Crema de tort aniversar:

Se bate frisca cu paharul de lapte si instant pudingul cu foarte mare atentie sa nu devina ca untul. Se unge blatul cu crema.

Sosul de ciocolata pentru tort:

Se topeste ciocolata , impreuna cu cele 2 linguri de lapte. se adauga cele 2 galbenusuri, amestecindu-se repede sa nu se coaguleze. Deoparte se bat spume cele 2 albusuri si se amesteca cu sosul de ciocolata. Se toarna cald peste prajitura. Se pune la frigider- minimum 2 ore inainte de servire. Este recomandat să lăsaţi tortul la rece, în frigider minim 2 ore. Cu cât lăsaţi acest tort în frigider mai mult u atât această prăjitură cu ciocolată se „aşează”.

Se poate orna o farfurie cu sos de ciocolata, de presarat citeva nuci tocate si se aseaza felia de tort pe farfurie.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*