
Reţetă tort de ciocolată – preparare tort cu ciocolată. O reţetă tort de ciocolată, o părjitură specială pentru evenimente sau aniversări. Vă explicăm în acest articol cum se prepară un tort de ciocolată. Deşi nu credeţi această reţetă pentru tort de ciocolată este de dificultate medie. Aşadar, dacă veţi citi cu atenţie explicaţiile pentru această reţetă veţi reuşi cu siguranţă să realizaţi ceva deosebit. De reţinut că sunt de fapt două reţete într-una singură. Avem pe de o parte prepararea blatului. Apoi avem reţeta pentru cremă tort de ciocolată.
Reţetă tort de ciocolată – preparare tort cu ciocolată: timp de pregătire o oră şi 30 de minute. În ciuda timpului alocat pentru preparare reţeta aceasta este de dificultate medie. O prăjitură cu şi din ciocolată uşor de realizat. pe acest website veti gasi şi o reţetă la fel de abordabilă pentru tort din biscuiţi cu cremă Nutella şi cremă Mascarpone.
Ingrediente reţetă tort de ciocolată
Blat tort ciocolată:
- Unt -160 gr,
- zeama si coaja de la ½ lamaie,
- ciocolata 100 gr,
- oua – 6 buc,
- zahar – 200gr,
- pesmet – 4 linguri,
- rom,
- zahar vanilat.
Cemă tort ciocolată:
- Oua – 3 buc,
- zahar – 200 gr,
- unt – 200 gr,
- ciocolata – 100 gr,
- vanilie.
Preparare reţetă tort de ciocolată
Blatul pentru tort de ciocolată:
Se freaca untul pana iese spuma, se adauga galbenusurile, frecand in continuare. Se amesteca ciocolata topita la foc mic cu putina apa, apoi zeama de lamaie si coaja rasa, pesmetul si albusurile batute spuma.
Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort , tapetata cu faina, la care se introduce la cuptor si se coace la foc mic.
Dupa coacere se scoate blatul si se lasa la racit, dupa care se taie orizontal in doua si se stopesc blaturile cu sirop de zahar si rom, blatul dupa ce a fost insiropat bine il umplem cu urmatoarea crema. Vom avea la final o prăjitură cu ciocolată delicioasă.
Cremă tort de ciocolată:
Se freaca untul pana ajunge spuma. Se bat ouale cu zaharul la un foc mic, pana ce se incing bine, si s-a topit zaharul, se da deoparte vasul si se lasa la racit compozitia. Se amesteca apoi cu untul, si cocolata topita cu putina apa pe marginea aragazului si se raceste. Se adauga vanilia.
Se ung blaturile cu crema (cu o parte din crema ) iar cu restul se imbraca tortul.
Peste crema se poate orna cu martipan, cacao etc.
Tort de ciocolată
O reţetă uşoară aşa cum puteţi constata. Nu este necesar decât să aveţi rabdarea şi ingredientele necesare. Reţetă tort de ciocolată explicată pe înţelesul tuturor.