Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Supe cu taitei, patratele si gogosele de aluat

444 Viewed Cris 0 respond
Supa cu taitei reteta

Mai multe retete pentru supe marca Sanda Marin. In acest articol aveti retete pentru supe cu taitei, patratele sau cu gogosele de aluat. Un potpuriu cu retete pentru supe. Retete de supe ce ar trebui sa va insoteasca in bucatarie. Supa cu gogosele de aluat este proabil cea mai provocatoare reteta din acest srticol.

Cum s-au descoperit taiteii? Nu se stie exact. Dar supa de taitei ne incanta de fiecare data. Grecii si romanii au descoperit un „aluat turtit“, un fel de taitei, care in limba greaca se numesc „laganon“. Acestia insa nu se fierbeau, ci se coceau pe pietre incinse sau in cuptoare. Iata insa ca intre timp s-a descoperit reteta pentru supa cu taitei si, bineinteles, taiteii.

SUPĂ CU TAIŢEI

Pentru 8 persoane se face o foaie de tăiţei dintr-un ou.

Se face un aluat de tăiţei (Vezi AICI reteta aluat taitei). Se întinde cu sucitorul pe masa de aluat o foaie de grosimea unei muchii de cuţit şi se lasă puţin să se zbicească, fără să se usuce de tot. Se face sul şi se taie fin cu un cuţit ascuţit. Se resfiră uşor cu mâna şi se lasă să se usuce bine înainte de a fi întrebuinţaţi.

Este bine să fie pregătiţi cu o zi mai înainte. Se pune la fiert supa într-o cratiţă şi când clocoteşte, se dă drumul tăiţeilor. Se trage cratiţa pe foc mic şi se fierb un sfert de oră.

SUPĂ CU PĂTRĂŢELE

Pentru 6 persoane se face o foaie de aluat dintr-un ou.

Se face un aluat de tăiţei (Vezi AICI). Se împătureşte foaia în patru şi se taie mici pătrăţele. Se fierb la fel ca tăiţeii.

SUPĂ CU GOGOŞELE DE ALUAT

Pentru 6 persoane se face o foaie de aluat dintr-un ou.

Se face un aluat ca pentru tăiţei (aluat taitei). Se întinde foaia, se unge cu ou şi se îndoaie în două. Cu o formă mică cât un ban se taie mici rotocoale, care se rumenesc într-o cratiţă în untură multă. Se servesc cu supa la masă.

Retete de supa marca Sanda Marin. Retete de supa recomandate de Ladys Blog.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Reteta galuste pentru supa

Supe cu gris, cu galuste, cu orez

Reteta supa galuste

Supa cu galusete de orez sau de cartofi

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*