Reţete ciorbe din bureţi sau hribi

Două reţete pentru ciorbe din ciuperci de pădure. Reţeta pentru ciorbă de bureţi şi reţeta pentru ciorbă de hribi (mânătărci) sunt prezentate în acest articol. Sunt reţete de ciorbă de nivel mediu. Ambele reţete de ciorbă pot fi gătite şi în perioada de post. Sunt reţete de ciorbă ce pot fi consumate şi în perioade de regim medical alimentar.

Reţete ciorbe din bureţi şi hribi sunt inspirate din cartea de bucate a celebrei Sanda Marin.

Reţetă ciorbă de bureţi

2 l apă, 1 l borş, 500 g bureţi, zarzavat de supă, sare.

Ciorba se poate pregăti cu bureţii proaspeţi, cum au fost culeşi din pădure, sau cu bureţi uscaţi pentru iarnă. Se fierb într-o oală cu apă, un morcov, pătrunjel, mărar şi o ceapă. Se aleg bureţii să nu fie viermănoşi, se taie în două sau mai mărunt şi se pun în oala cu zarzavat. Când sunt fierţi, se adaugă borşul fiert separat, se potriveşte de sare şi se lasă să mai dea împreună câteva clocote. După gust se poate adăuga puţin rântaş, făcut dintr-o ceapă tocată, prăjită în ulei cu puţină făină, şi stinsă cu apă. Bureţii uscaţi se pun la muiat din ajun, într-un vas cu apă.

Reţetă ciorbă de hribi (mânătărci)

Se folosesc aceleaşi cantităţi ca la ciorba de bureţi.

Se face la fel ca şi ciorba de bureţi, adăugându-se la fiert şi o mână de orez sau de arpacaş, care fierbe mai uşor dacă este muiat din ajun în apă. De asemenea şi hribii uscaţi trebuie muiaţi din ajun în apă.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*