Reţetă ciorbă de legume

Explicaţii reţetă ciorbă de legume. Reţetă ciorbă de legume – dificultate medie de preparare. O reţetă ciorbă de legume pe care o putem realiza în toată perioada anului. Este o reţetă tradiţională românească pe care o puteţi pregăti în special în perioadele posturilor. Este de asemenea o reţetă recomandată şi celor care nu consumă carne. Dar, reţeta pentru ciorba de legume este cel mai uşor de preparat vara şi toamna. Legumele proaspete, cumpărate din piaţă, de la producători, sunt cele care dau gust şi savoare pentru această reţetă de ciorbă din legume.

Recomandare importantă pentru reţetă ciorbă de legume: când este pregătită în perioada de post nu folosiţi smântână şi ou. Sfat similar şi pentru persoanele care nu consumă preparate din carne, ouă sau lactate.

Ingrediente reţetă ciorbă de legume

Pentru 10 portii:

  • 2, 5 I apa,
  • 200 g morcovi,
  • 100 g telina,
  • 50 g patrunjel-pastîrnac,
  • 150 g ceapa,
  • 500 g cartofi,
  • 150 g ardei gras,
  • 150 g dovlecei,
  • 150 g fasole verde fiarta,
  • 250 g varza alba,
  • 500 g rosii,
  • 1 leg. verdeata,
  • 200 g smintina,
  • 2 oua,
  • 4—5 g sare de lamîie,
  • 100 ml ulei,
  • sare, dupa gust.

Mod de preparare reţetă ciorbă de legume

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, legumele se curata, se spala si se taie cuburi, fasolea verde se scurge din conserva si se trece printr-un jet de apa rece, prin strecuratoare. Rosiile se spala si se taie sferturi, verdeata se curata si se taie marunt. Morcovii, telina, patrunjelul si pastirnacul se inabusa in ulei cu adaos de apa, timp de cca 15 minute.

Dupa inabusire se completeaza cu apa de fierbere, se adauga apoi ceapa si celelalte legume (fara rosii si fasolea verde). Se continua fierberea, iar când legumele sint aproape fierte se adauga rosiile si fasolea verde.

Din galbenusuri si smintina se formeaza sosul pentru dres (liezonul), care se bate bine si se adauga in vasul cu ciorba, spre sfirsit, continuind fierbarea, inca 5-10 minute.

Se potriveste gustul de sare, se dizolva sarea de lamîie si se adauga in compozitie, se amesteca si se retrage de pe foc.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*