Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reteta falafel original israelian

42 Viewed Cris 0 respond
Reteta originala falafel original

Reţetă pentru falafel israelian. Reţeta originală pentru falafel israelian. Începând cu anii 1950, falafel a fost făcut popular de către evreii iemeni, în timp ce ei au început să servească bile de falafel în pita. Datorită acestei rețete ușoare și rapide, falafel a devenit un aliment stradal comun în Orientul Mijlociu. Astăzi, falafelul este servit pe aproape fiecare altă stradă din Israel; este ca și Starbucks american pentru bucătăria israeliană. Falafelul israelian este servit în mod obișnuit într-o pita cu elemente de hummus și tahini și salate de la alegere. Opțiunile de umplere variază de la salata clasică israeliană, compusă din castraveți și roșii tăiați, la morcovi, varză, vinete prajite și legume proaspete.

Preparare falafel israelian

Falafelul este o specialitate preparata din naut, ce poate fi atat pe placul vegetarienilor cat si a persoanelor care postesc. Falafelul poate fi servit ca antreu, dar si ca un fel de mancare in sine alaturi de lipie libaneza, sosuri pe baza de tahini si cu salata de rosii cu patrunjel.

Timp de preparare: 1 h. Dificultate de preparare medie.

Ingrediente falafel original israelian:

1 kg. boabe naut, 400 gr. patrunjel, 6 catei de usturoi, 4 cepe, 4 lingurite chimen, 6 lingurite apa, 2 lingurite sare, 1 lingurita boia iute, ½ lingurita piper, 1 lingurita bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare falafel israelian:

Nautul se acopera cu apa si se lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa, patrunjelul si usturoiul. Pasta rezultata se amesteca cu celelalte ingrediente. Se fac bilute mici rotunde si se prajesc in ulei incins sau chipsiera. Se serveste cu cartofi prajiti, cu sos thina si shug sau mujdei de usturoi.

Istoric Falafel

Originea geografica a falafelului este putin necunoscuta si controversata. In mod traditional, se considera ca locul din care s-a raspandit in intreaga lume ar fi Egiptul. Credinciosii Bisericii Copte obisnuiau aici sa manance acest tip de mancare in posturile de peste an. In zilele noastre, in Egipt si Israel falafelul este un simbol culinar national.

Falafelul are un nivel ridicat de proteine datorita nautului care este substituent al carnii. Proteinele sunt bine venite in organism, din vreme ce furnizeaza aminoacizi pe care corpul nu este capabil sa-i sintetizeze. Daca urmariti sa castigati masa musculara, atunci ar trebui sa mancati mai des falafel!

O alta caracteristica a falafelului in avantajul dumneavoastra este continutul scazut de grasimi saturate. Va reamintim ori va informam, dupa caz, ca grasimile saturate au fost asociate in urma studiilor cu mai multe afectiuni grave, printre care cancerul de san si cancerul de prostata.

Acest tip de preparat mai contribuie cu multe fibre dietetice, fapt ce se traduce in cazul consumatorilor „fideli” printr-un sistem digestiv sanatos. Tractul bolului alimentar in cazul de fata initiaza un adevarat proces de curatare (mai ales fizica) a intestinelor.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
Reteta imitatie de pateu

Reteta pateu imitat

Ciorba legume zeama varza

Reţetă ciorbă de legume

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*