Reteta pateu imitat

Reteta pateu imitat conform cartii de bucate Sanda Marin. O reteta relativ usor de realizat dar foarte cunoscuta. Reteta de pateu imitat nu foloseste ficat. O reteta de pateu fara ficat. O reteta de aperitiv marca Sanda Marin. Desi nu este o reteta de pateu de post aceasta este o reteta pentru cei care nu consuma carne. O reteta de pateu ce se realizeaza doar cu oua si lapte ca ingrediente principale.

Reteta de pateu imitat are aceasta denumire pentru ca imita de fapt pateul. Un pateu imitat cu o reteta ce se realizeaza cu oua, drojdie si lapte. o reteta cu un gust deosebit ce se recomanda si pentru peroade de regim alimentar. Sau pentru un regim alimentar fara carne dar care accepta insa oua si lapte.

Imitatie de pateu

Reteta de pateu imitat chiar asta este: o imitatie de pateu. Ca de obicei in retetele sale Sanda Marin prezinta mai intai ingredientele si apoi modul de preparare. Se explica extrem de simplu modalitatea de preparare a imitatiei de pateu.

2 cepe mijlocii, 1 lingură untură, 2 linguri pesmet, 50 g drojdie, 1 pahar lapte, 2 ouă răscoapte, un praf de enibahar, un praf de piper, sare.

Se toacă ceapa foarte mărunt şi se rumeneşte într-o cratiţă, cu o lingură de untură. Se adaugă pesmetul şi laptele în care s-a muiat drojdia, sare, piper şi un praf de enibahar. Se amestecă totul bine pe foc, până se îngroaşă. Se pregătesc dinainte ouăle fierte, răscoapte. Se curăţă, se scot gălbenuşunle, se zdrobesc cu furculiţa şi se amestecă cu compoziţia de mai sus. Se aşază pateul pe farfurie, iar împrejur se pun albuşurile tocate mărunt.

Reteta de pateu imitat este inspirata din cartea de bucate Sanda Marin si promovata de Ladys Blog.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*