Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţete aperitive româneşti

Reţete aperitive româneşti pe care le puteţi realiza cu uşurinţă. Reţete aperitive pe care le puteţi obţine fără mare efort. Sunt câteva reţete pentru apertive din brânză de vaci, aperitive cu orez, aperitive cu vinete şi gogoşari. Aperitive pe care le puteţi pregăti pentru orice evenimente. Prezentăm în acest prim articol patru reţete pentru aperitive. Dacă aţi ajuns pe această pagină sunteţi unde trebuie. Un potpuriu de reţete pentru aperitive recomandate pentru orice eveniment. O ofertăbogată din care puteţi alege.

Aperitiv din branză de vaci

Un aperitiv pe care îl puteţi realiza cu uşurinţă. Timpul de preparare pentru această reţetă este de 1/2 de oră funcţie de dexteritate. Este de fapt o reţetă foarte simplă. Sunt în total mai multe reţete. Dar pentru reţeta pentru aperitiv din brânză de vaci vă prezentăm soluţia.

Ingrediente aperitiv din branză de vaci

½ kg branza de vaci,
150 g smintina proaspata groasa,
chimen,
ceapa.

Mod de preparare aperitiv din brânză de vaci:

retete aperitiveBranza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se arunteasca, amestecindu-se apoi cu smintina.

Smintina se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma sepoate adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt sifrunze de marar sau patrunjel taiate marunt. Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii, ardei grasi, ridichi rosii de luna.

In branza preparata cu smintina se pot adauga o lingurita de chimen,pisat bine cu piulita, sau macinat prin masina de piper si un virf de lingurita de boia dulce sau 1/2lingurita cu pasta de ardei.

Din acest preparat se pot face si sandvisuri.

Reţetă aperitiv cu orez

Timp de preparare: 1 ora. Este probabil una dintre reţetele care o să încânte pe toată lumea. Este o reţetă un pic mai complicată dar merită toată atenţia. O reţetă de aperitiv pe care o recomandăm.

Ingrediente reţetă aperitiv cu orez

250 g orez,
1 pateu mare,
4 oua crude,
3 oua fierte,
1 morcov,
1 ceapa,
condimente (piper, vegeta, sare),
pesmet,
cascaval si patrunjel tocat marunt.

Mod de preparare aperitiv cu orez:

Se fierbe orezul in apa cu sare, se lasa la racit. Se rade morcovul si ceapa. Se pune intr-un vas si se amesteca orezul racit, ouale crude, ceapa si morcovul tocate, condimente dupa gust, patrunjelul, pateul si pesmetul cat cuprinde compozitia. Ouale fierte se taie marunt si se amesteca cu restul compozitiei. Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina si se pune compozitia in tava. Cine doreste, se poate rade cascaval pe deasupra. Se lasa la cuptor cca. 30 minute pana se rumeneste.

Aperitiv din vinete si gogosari

Timp de preparare: 2 ore. Este o reţetă mai complicată dar nu din punctul de vedere al realizării. Este o reţetă care mai degrabă consumă timp.

Ingrediente aperitiv din vinete şi gogoşari:

3 kg. vinete, 3 kg. gogosari, ½ l ulei, otet de 9 grade, apa, piper boabe, sare după gust.

Preparare aperitiv din vinete şi gogoşari

Se curata vinetele, se spala si se taie in rondele. Se curata gogosarii, apoi se taie in cuburi mici. Se prajesc pe rind legumele cu ulei fierbinte pina prind o crusta aurie. Intre timp, se spala si se oparesc bine borcane mici. La 1 l de otet se adauga 1 ½ l de apa, 10 gr. piper boabe si 75 gr. sare si se fierbe totul in clocote 5 minute. In fiecare borcan mic, se pun alternativ straturi de vinete si gogosari presati, apoi se completeaza lichidul cu uleiul din sos. Se leaga borcanele cu celofan si se fierb pe baia de aburi, 30 de minute.

Reţetă Tocin – un aperitiv deosebit

Reteta aperitiv TocinO reţetă de aperitiv ce incude şi cartofi. Este vorba bineînţeles de cartofi albi. Aperitivul mai include câteva ingrediente de asemenea uşor de procurat. Vorbim despre un aperitiv care se realizează din cartofi, ouă şi brânză de burduf dar şi smântână.

Ingrediente aperitiv Tocin:

2 kg de cartofi, o lingura de sare, 2 oua, un pumn de branza de burduf, untura de porc, cateva linguri de smintina.

Mod de preparare aperitiv Tocin:

Se iau cartofii, se curata si se rad pe razatoarea cu dintii cei mai mici (trebuie sa devina o pasta).

Se pune sarea, ouale si se amesteca bine. Se ia un pumn de branza de la burduf si se amesteca deasemenea in pasta rezultata. Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie.

Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald. Sa nu se raceasca, ca ati muncit degeaba!

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*