Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţete pentru ouă umplute

Două reţete pentru ouă umplute. Două reţete simple pentru ouă umplute. Reţeta pentru ouă umplute vă asigură un aperitiv necesar pentru orice ocazie. Cele două reţete pentru ouă umplute prezentate în acest articol sunt inspirate din cartea de bucate semnată de cunoscuta Sanda Marin. Ingredientele pentru preparare sunt uşor de procurat. La fel şi reţetele sunt uşor de realizat.

Reţete pentru ouă umplute de dificultate redusă. Avem în acest articol reţeta pentru ouă umplute în coaja lor. Dar şi reţeta pentru ouă umplute cu brânză. Ca de obicei, vă sfătuim să alegeţi cu grijă ingredientele, să le procuraţi din surse sigure.

Ouă umplute în coaja lor

6 ouă, 1 lingură smântână, 1 felie de pâine, sare, piper, 1 linguriţă mărar tocat.

Se fierb ouăle tari, după ce au fost bine spălate. Se lasă să se răcească. Se taie în lung, în două, cu un cuţit ascuţit, astfel încât să nu se sfărâme coaja. Se scot albuşul şi gălbenuşul pe un fund de lemn, iar cojile se lasă la o parte. Se toacă oul destul de mărunt fără să se zdrobească însă de tot. Se adaugă o lingură plină de caimac sau de smântână şi miezul de la o felie subţire de franzelă muiat în lapte. Se amestecă totul până nu se mai cunoaşte pâinea; se pune sare, piper şi mărar tăiat fin. Cu această pastă se umplu puţin bombat cojile de ou, se bat pe deasupra în pesmet fin şi se prăjesc în unt numai pe partea umplută. Se servesc calde.

Ouă umplute cu brânză

6 ouă, 2 gălbenuşuri, 2 linguri brînză, 1 lingură smântână, 1 lingură unt, sare, piper. Pentru sos: 1 ceaşcă smântână, 1 linguriţă făină, sare.

Se fierb ouăle tari. Se curăţă şi se taie în două pe lungime. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într-un castron cu două gălbenuşuri crude, puse pe rând. Se adaugă brânza rasă, o lingură de smântână, sare şi puţin piper. Se freacă bine până se face ca o smântână groasă. Cu această compoziţie se umplu albuşurile până în margini. Se presară cu brânză rasă şi se așază pe o tavă unsă cu unt. Se dă la cuptor, la foc iute. Se face un sos dintr-o ceaşcă de smântână cu puţină făină şi sare. Se aşază ouăle pe farfuria de servit şi se toarnă sosul fierbinte împrejur.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*