Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Retete ciorba ţărănească, ciorbă de viţel şi ciorbă rusească

691 Viewed Lady4u 0 respond
Ciorba Taraneasca Sanda Marin

Trei reţete pentru ciorbă. Cu cap de listă o minune de reţetă pentru ciorba ţărănească: sănătoasă şi plină de vitamine. Reţeta pentru ciorba ţărănească din acest articol este inspirată din cartea de bucate semnată de cunoscuta Sanda Marin. O reţetă de ciorbă pe care o puteţi salva pentru a o avea la îndemână.

Vă recomandăm ca pentru gustul şi calitatea ciorbei să cumpăraţi zarzavatul din piaţă, de la ţărani. Produsele vândute de ţăranii producători sunt mult mai bune decât cele din supermarketuri şi hipermarketuri. Cei care au inventat această reţetă foloseau legume proaspete din propria grădină. La fel, carnea de vită este bine să o cumpăraţi dintr-o măcelărie bine aprovizionată.

Ingrediente ciorbă ţărănească

2 l apă 1 l borş, 1 kg carne de vacă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 mână fasole ţucără, 1/4 varză mică, 2 cartofi, 2 roşii, verdeaţă      (mărar, pătrunjel, leuştean), sare.

Preparare ciorbă ţărănească

Se taie carnea de vacă în bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu apă. Când începe să fiarbă, se ia spuma de două trei ori. Se pune sare. Se adaugă apoi tot zarzavatul tăiat mărunt, fasolea ţucără tăiată bucăţi şi spre sfârşit varza, cartofii şi roşiile, sau o lingură de bulion de roşii. Se lasă să fiarbă cât trebuie, fără sa se sfărâme zarzavatul.

Separat se fierbe 1 l borş şi se strecoară în oala în care fierbe zarzavatul. Se adaugă frunze de leuştean sau de tarhon, de pătrunjel şi de mărar. Se gustă de sare, se potriveşte de acru, se adaugă la nevoie sare de lămâie dizolvată separat, în apă. Se lasă să mai dea câteva clocote.

Ciorbă rusească cu smântână

Aceleaşi cantităţi ca mai sus, în plus puţină sfeclă, 1 gălbenuş. 2 linguri smântână.

Se fierbe carnea la fel ca la borşul ţârănesc. Se pune tot zarzavatul tăiat mărunt şi se adaugă şi puţină sfeclă tăiată ca fideaua. Se adaugă borşul fiert separat, verdeaţă, sare. Se bate bine în castron gălbenuşul cu două linguri de smântână. Se toarnă borşul amestecând încet. Se serveşte.

Reţetă ciorbă de viţel

2 l apă, 1 l borş, pentru rest aceleaşi cantităţi ca la ciorba ţărănească.

Se fierb bucăţile de carne şi se ia spuma. Se pune morcov, şi o rădăcină de pătrunjel, puţină varză şi ceapă tăiată mărunt. Se adaugă borşul fiert separat, verdeaţă şi sare. Se drege cu gălbenuş şi smântână.

Reţeta pentru ciorba ţărănească, ciorba de viţel şi reţeta pentru ciorba rusească poartă marca Sanda Marin.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Reteta supa galuste

Supa cu galusete de orez sau de cartofi

Ciorba de miel Sanda Marin

Reţetă ciorbă de miel

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*