Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ruladă de carne

Reţeta ruladă de carne tradiţională. O reţetă ce se prepară ca în secolul trecut. Tocmai de aceea reţeta de ruladă cu carne propusă se realizează cu slănină (sau măduvă). Este reţeta pentru ruladă de carne din cartea de bucate a cunoscutei Sanda Marin. Reţeta de ruladă de carne face parte din categoria preparatelor culinare cu tocătură din carne.

Ruladă de carne

750 g carne, 100 g slănină (sau măduvă), 1 felie de pâine, 2 cepe, 2 ouă, 1 linguriţă verdeaţă, sare, piper, 1 Iinguriţă ulei, 1/2 lingură făină, 1 lingură untură.

Se dă prin maşina de tocat, carne de porc sau de viţel, împreună cu slănina şi o felie groasă de pâine, muiată în lapte şi stoarsă. Se adaugă cepele tăiate mărunt şi prăjite în untură, un ou întreg şi un gălbenuş, verdeaţă tăiată mărunt, sare şi un praf de piper. Din această tocătură se face un sul gros, cam cât un pahar, care se tăvăleşte prin făină. Albuşul rămas se amestecă, fără să fie bătut spumă, cu o linguriţă de ulei şi un praf de sare.

Se unge rulada de carne cu albuşul şi se dă la cuptor într-o tavă cu untură fierbinte. Se face un sos de ciuperci şi când rulada este aproape gata, se toarnă deasupra şi se lasă să mai dea un clocot împreună. Înainte de a servi, se taie felii.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*