Reteta rapida: Pizza la tigaie

Pizza la tigaie este o reteta simpla. Pizza in tigaie: fara dorojdie. Este o reteta rapida si relativ usor de preparat. Mai jos aveti informatii despre ingredientele pentru pizza la tigaie cat si despre modul de preparare. Aveti nevoie si de o tigaie cu capac cu o dimensiune rezonabila pentru a realiza pizza. Retete usoare, rapid de preparat, la indemana oricui cu putine ingrediente si timp mic de preparare. O reteta rapida pe care o puteti consulta oricand pe acest blog: pizza in tigaie!
Ingrediente pizza la tigaie:
- 1 ou
- 3 linguri iaurt
- 1 lingura si jumatate de ulei
- 1/2 plic praf de copt
- Jumatate lingurita sare
- 7-8 linguri faina
- Ketchup
- Oregano,busuioc sau ce alte condimente va convin
- unt pentru uns tigaia
- o tigaie cu capac
Mod de preparare pizza la tigaie:
Aceste ingrediente sunt suficiente pentru o pizza pregatita in tava de 30cm.Eu am avut o tigaie mai mica, de 24 cm, asa ca am folosit doua tigai.
De preferat este o tigaie antiaderenta.
Deasupra pe acest blat puteti sa folositi orice ingrediente va sunt pe plac.Eu am folosit sunca,ciuperci,cubulete de bacon putin prajite,amestec de legume congelate,pe care le-am fiert putin. Deasupra am razuit cascaval.
Pentru foaia de blat veti proceda in felul urmator:
Pregatiti tigaie. Obligatoriu o ungeti inainte de prepararea pizzei cu unt, nu cu ulei.
Amestecati oul cu iaurtul si uleiul apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Adaugati faina treptat,pana obtineti o compozitie mult mai groasa decat cea de clatite,care curge mai greu de pe tel dar nici nu ramane intepenita pe acesta,exact cum vedeti in poza.
Nu este cazul sa amestecati prea mult, doar pana la omogenizare.
Puneti compozitia astfel obtinuta in tigaia pregatita,deasupra puneti ketchup si apoi restul ingredientelor,sunca,ciuperci sau ce altceva puneti. Condimentati…
Razuiti cascaval.
Acoperiti tigaia cu capac si puneti pe ochiul mare al aragazului dar cu focul dat la minim.
In nici un caz nu deschideti capacul in primele 10 minute,doar daca focul nu a fost corespunzator si miroase a ars.
Dupa 10-12 minute ridicati capacul si verificati daca blatul este copt pe partea de jos.
Aveti mare grija ca se arde foarte usor daca nu sunteti atenti.
Intr-una dintre tavi eu am obtinut o pizza mai mult decat crocanta,probabil si pentru ca acea tava nu era antiaderenta si blatul a fost ceva mai subtire.
Cand blatul este suficient de crocant pentru gustul dumneavoastra,scoateti pizza din tigaie si o serviti fierbinte.
Pizza la tigaie este o reteta usoara si rapida.
Prepararea pizzei la tigaie pe etape:
1. Amestecam cu un tel oul cu iaurtul si uleiul, apoi adaugam sarea si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul este ca si consistenta asemanator cu cel de pancakes, nu foarte curgator (poate va ajuta poza).
2. Ungem cu unt o tigaie (care musai sa aiba si capac) si turnam aluatul in ea. Ungem cu sos de rosii, presaram busuioc si apoi punem ce ne place; sunca, ciuperci, ardei, ceapa, masline si neaparat branza.
3. Acoperim si lasam 10 minute la foc mic fara sa luam capacul. Nu va speriati ca nu se arde. Dupa 10 minute ( eu am lasat 12 in ideea ca in 2 minute se incinge tigaia pentru ca tigaia mea este din fonta ) luam capacul si cu o paleta verificam pizza.
Daca este putin rumena este ok puteti sa o mai lasati un minut fara capac sa se mai „bronzeze” un pic. O reteta usoara si rapida: pizza in tigaie.