Crema de zahar ars

1350 Viewed Lady4u 0 respond

Crema de zahar ars este o prajitura usor de facut. Crema de zahar ars se serveste rece, cu glazura de frisca sau cu capsune. Lasati crema de zahar ars sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit, puneti cratita la rece, in frigider, timp de 2-3 ore si serviti-o. Daca aveti oaspeti si doriti sa-i impresionati, rasturnati crema de zahar ars pe un platou inalt ca sa nu se iroseasca siropul si intindeti peste crema de zahar ars frisca facuta in casa. Prajitura de zahar ars este usor de realizat, dificultate mica spre mediu, cu ingrediente usor de procurat. Timp de pregatire: 20 minute. Timpul de gatire al cremei de zahar ars nu ar trebui sa depaseasca 1 ora si jumatate.  Crema de zahar ars, reteta si modul de preparare:

Crema de zahar ars, ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 8 oua
  • o cana de 200 gr cu zahar pentru crema
  • o cana de 150 gr cu zahar pentru caramelizare
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 1 sticluta esenta de rom
  • ½ ceasca de stafide – optional
  • ½ coaja de lamaie – optional

Crema de zahar ars, modul de preparare:

Mai intai incingem cuptorul la 160°C sau la treapta din mijloc, la cuptoarele pe gaz. Intr-o cratita mare, punem cele 150g zahar, pe care il topim la foc mic, amestecand des, cu grija sa nu il ardem, pentru ca devine foarte amar. Cand are culoarea caramelului si tot zaharul este topit, tragem cratita de pe foc si o rotim astfel incat carmelul sa acopere perfect fundul cratitei si sa urce si pe pereti. Acum batem ouale cu cele 200g zahar, cu mixerul la viteza mare, pana zaharul nu se mai simte aproape deloc. In ideea asta, nici nu punem tot zaharul o data, ci treptat, amestecand bine bine. Punem apoi si laptele rece.

Crema zahar arsReteta zahar ars, pe etape:

1. Puneti cana de zahar de 150 gr. intr-o cratita inalta si lasati-l pe foc, sa se topeasca pana capata o culoare maronie. Nu tineti zaharul caramelizat prea mult pe foc pentru ca o sa devina amarui. Dupa ce s-a topit, luati cratita de pe foc. Cat timp este lichid zaharul caramelizat, distribuiti-l uniform pe peretii vasului si apoi lasati-l sa se raceasca.

2. Separat intr-un vas mai inalt, spargeti ouale. Cu ajutorul unui mixer, bateti ouale pana devin spuma, apoi adaugati treptat cana de zahar pentru crema si zaharul vanilat. Adaugati laptele si mixati continuu. Adaugati apoi esenta de rom, zaharul vanilat si dupa caz, daca doriti, pentru mai multa savoare, stafidele si coaja de lamaie.

3. Turnati compozitia in cratita tapetata cu caramel (dupa ce caramelul s-a intarit). Veti observa ca trosneste zaharul caramelizat. Aceasta inseamna ca este bine caramelizat.

4. Puneti cratita cu crema intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte (sau in alt vas mai mare). Crema de zahar ars se pune in bain marie (cratita cu crema de zahar ars se pune intr-un vas mai mare care contine apa). Exista posibilitatea sa puneti direct cratita la cuptor, fara sa fie pe baie de abur, in cazul asta timpul de gatire scade la 50 minute. Cuptorul trebuie sa fie bine incins, la 160 de grade. Daca nu aveti un cuptor gradat, incingeti bine cuptorul, aproximativ 15-20 minute inainte de a pune la cuptor crema de zahar ars.

Crema de zahar ars trebuie sa stea la cuptor 1 ora si jumatate, pana cand va fi bine rumenita si legata.
Serviti cu frunzulite de menta proaspata sau migdale pisate / fistic pisat sau 3 capsune / portie.

Crema de zahar ars este o prajitura usoara. Prajitura de zahar ars se serveste rece (lasata la frigider) si poate fi acoperita cu frisca sau cu alte glazuri.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Clatite pufoase: reteta rapida

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*