Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reţetă colţunaşi cu brânză

Reţetă colţunaşi cu brânză propusă pentru iubitorii de preparate moldoveneşti. Chiroște cu brânză ca-n Moldova sau colțunași cu brânză! Reţetă colţunaşi cu brânză cu o dificultate medie. Se poate aborda acest preparat culinar în orice anotimp. Dar, pe o vreme friguroasă, o porție de „chiroște” e tot ce ți-ai putea dori. E o rețetă simplă, foarte ușor de pus în practică! Reţetă colţunaşi cu brânză ce se poate prepara atât cu telemea de vacă cât şi cu telemea de oi. Reţeta tradiţională se realizează însă cu telemea de vacă, aşa spun moldovenii despre preparararea chiroştelor.

Reţetă colţunaşi cu brânză: gustoasă, sănătoasă, uşor de preparat. Timpul de pregătire pentru chiroște cu brânză depinde de puterea cuptorului şi de numărul de colţunaşi.

Ingrediente reţetă colţunaşi cu brânză

Aluatul:

  • 2 oua mari,
  • 150 g faina,
  • 50 g gris,
  • 30 ml untdelemn.

Umplutura:

  • ¼ kg branza telemea,
  • un ou,
  • 50 g unt,
  • 200 ml smintina,
  • 25 g faina,
  • marar.

Preparare reţetă colţunaşi cu brânză

Se sparg ouale intr-un castron, se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pina cand nu mai necesita faina. Se asaza aluatul pe masa, sau pe foaia de nailon, presarata cu putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor.

Se taie foaia in patrate de 5/5 cm. Branza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate.

De asemenea, se pot amesteca 150 g branza de vaci cu 50-100 g branza telemea, la care se adauga oul, faina, mararul verde sau uscat. Patratul se indoaie peste umplutura in forma de triunghi; marginile se preseaza bine, ca sa nu se desfaca la fiert. Se fierb la fel ca si coltunasii cu carne, lasindu-i in apa 15 minute , dupa ce s-a luat cratita de pe foc, ca sa se umfle aluatul. Apoi se strecoara fara sa se limpezeasca. Se asaza intr-un vas termorezistent cu bucatele de unt si cusmintina deasupra. Vasul se introduce in cuptor, cu 10 minute inainte de servire. Coltunasii se servesc ca intrare, ca felul intai, in loc de supa sau ciorba.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*