Mamaliguta cu branza si oua ochiuri

865 Viewed Lady4u 0 respond
Mamaliga cu telemea si ou

O reteta usoara ca dificultate dar care se impune in bucataria romaneasca. Mamaliguta cu branza si oua ochiuri, o reteta ce se prepara in 10 minute. Cu ingredietne aflate la indemana si deseori in camara fiecarei gospodine. Usor de preparat si cu un aspect ce imbie la consumarea rapida a preparatului.

Mamaliguta cu branza si oua ochiuri este reteta traditionala romaneasca de mamaliga cu branza „tunata” cu ouale ochiuri frumos asezate peste continut. Inca un secret: mamaliguta se prepara nu doar cu apa ci si cu lapte iar telemeaua se pune direct in mamaligutza atunci cand fierbe. Timpul de gatire este de 30 de minute iar reteta este gata in aproximativ 40 de minute.

Ingrediente mamaliguta cu branza

– 250 de grame mălai
– 1 litru apă amestecată cu lapte
– 4-6 ouă (in functie de cate portii faci si de cantitatea unei portii)
– 50 de grame unt
– 100 de grame telemea
– 100 de grame caşcaval ras
– sare

Mod de preparare mamaliga cu telemea si oua ochiuri

1. Primul pas: preparam o mamaliga din apa cu lapte, malai si puţina sare. Când ajunge la fierbere, se adauga telemeaua rasa sau sfarâmata cu furculiţa, cascavalul ras si untul si se amesteca bine.
2. Pasul doi: Ungem cu unt o forma si se asaza mamaliga. Facem cateva adancituri (atatea cate oua punem) în ea cu dosul unei linguri, iar în fiecare adâncitura punem puţin unt si câte un ou. Se presara puţin cascaval ras pe deasupra si se da la cuptor.
3. Stim ca este gata atunci când albusul s-a întarit! Se serveste calda, cu smântâna. Pofta buna!

O reteta recomandata de Blogul Doamnelor – LadysBlog – ce are ca sursa fiisanatos.info.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
Castane coapte temperatura

Castane coapte reteta

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*