Reţetă orez chinesc Canton

Orez Canton sau orez chinezesc Canton. Potrivit denumirii vorbim despre o reţetă de orez chinezesc după modelul adoptat de provincia Canton. Vorbim aşadardespre o reţetă pentru oreze chinezesc. Arheologii au confirmat faptul că China a început să planteze orez cu cel puțin 3.000 până la 4.000 de ani în urmă. În anii 1970, semințele de orez neaglutinat cu granulație lungă au fost descoperite din ruinele neolitice de la Hemudu din Yuyao, provincia Zhejiang, cele mai vechi înregistrări ale plantării orezului în China și în lume.

Originea orezului este legată de istoria domesticirii orezului din sudul Chinei, care a avut loc acum 8.200-13.500 de ani. Cea mai veche înregistrare a orezului prăjit a provenit din dinastia Sui (589-618 d.Hr). … Elementele de bază ale orezului chinezesc gatit, inclusiv orez, carne și legume, sos de soia și usturoi.

Reţetă Orez a la Canton

Timp de preparare: 30 min. Dificultate pentru aceasta rteta: mediu.

Ingrediente reţetă orez chinezesc:

4 cesti orez fiert,
4 linguri untura,
6 buc. cirnaciori,
200 gr. sunca,
2 oua,
1 buc. ceapa,
100 gr. ton,
ciuperci,
ceapa verde.

Mod de preparare orez cantonez:

Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in untura. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in citeva clocote.

Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul (incalzit in prealabil), tonul rupt in fisii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasind cratita pe foc foarte putin timp, pina ce compozitia devine omogena. Mincarea se serveste cu ceapa verde.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*