Ghid turistic Grecia

Ghid turistic Micene

Conform tradiţiei, fondatorul cetăţii Micene a fost Perseu, fiul lui Zeus şi Danae, fiica lui Akrisios.

Perseu a construit Micene şi i-a dat acest nume din cauză că, în timp ce călătorea în jurul acestei zone, i-a căzut aici “mikes” (mânerul sabiei). Din cauză că era însetat lovise cu mânerul sabiei o plantă spongioasă, pentru a obţine apă din ea. Aici era însă şi o femeie, care se numea Mykene, fiică sau soţie a lui Inachos, al cărei nume a fost luat de oraş.

Aşa a fost fondată Micene. Primii săi regi au aparţinut dinastiei Perseides, care au realizat acropolele oraşului. A fost construită în timpul războiului troian, în secolul XII î.Hr.

Marea înflorire a oraşului a fost atinsă în timpul aşa-numitei perioade miceniene (1600- 1100 î.Hr).

Micene a fost capitala unui puternic stat maritim şi, aşa cum menţiona Homer, Agamemnon era regele Argolidei şi a câtorva insule. Din Micene, Agamemnon i-a ridicat pe greci în campania împotriva Troiei.

Săpăturile arheologice de la Micene au fost începute în 1875 de germanul Heinrich Schliemann, care era un afacerist obişnuit, devenind un distins arheolog, căruia Grecia şi omenirea îi sunt recunoscătoare pentru o extraordinară descoperire arheologică. Numele lui Heinrich Schliemann este strâns legat de Grecia.

Micene se află la 150 km de Atena.

Gid turistic Epidarus

Vechiul oraş al Argolidei este construit pe o peninsulă muntoasă, pe coasta nord-estică a Peloponesului, în apropierea Golfului Saronic. Homer menţionează acest loc cu numele de Epidaurus. În oraş există multe sanctuare, cum ar fi sanctuarul Herei, sau cel al zeului medicinei, Asklepios, sau al lui Dionysos, Artemis, sau cel al Afroditei din Epione, care a supravieţuit până în anul 150. În timpul antichităţii, sanctuarele şi asklepieialele (temple închinate lui Asklepios) erau pe întregul teritoriu al Greciei.

Printre aceste sanctuare, cel dedicat lui Asklepios, zeul medicinei, iese în evidenţă. Acesta se află la 9 km spre vest de anticul Epidaurus. Dintre toate teatrele din antichitate, teatrul din Epidaurus este cel mai bine păstrat. Acesta oferă spectatorilor o inexprimabilă plăcere şi bucurie. Lunga istorie a acestuia şi peisajul divin în care este plasat exercită o armonie incomparabilă.

Ghid turistic Epidarus teatru

Teatrul din Epidaurus

Teatrul din Epidaurus, care are 17.000 de locuri, este realizat de Polykleitos cel tânăr (secolul IV î.Hr). Acustica teatrului este un fenomen excepţional pentru toţi cei care au urmărit o expunere de dramă antică şi care pot depune mărturie.

Din 1945 au reînceput să fie jucate din nou în teatrul din Epidaurus drame antice.

Epidaurus se află la 174 de km de Atena.

<< Pagini Ghid Grecia >>

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*