Ghid turistic Aegina în limba română. Ghid Aegina Grecia ân limba română. Ghiduri turistice în limba română pentru Grecia. Ofertă turistică cuprinsă într-un ghid în limba română pentru Aegina Grecia. Insulele Greciei. Ghidul turistic pentru Aegina.
Geografie Aegina – ghid turistic
Situată aproape în mijlocul Golfului Saronic, portul acestei insule, Aegina, se află la numai 16 mile nautice de Pireu. Insula, cu o suprafaţă de 83 km2, cu un perimetru de 57 de km de coastă, cu 11.177 de locuitori, are curse zilnice cu autobuzul şi legături pentru maşini şi pasageri cu feribotul şi câteva şalupe (Delfin Zburător), care fac legătura zilnică cu Pireul. În timpul lunilor de vară, frecvenţa acestor legături sporeşte şi servicii adiţionale de legături pentru pasageri operează între Pireu şi porturile Souvala şi Aghia Marina.
În cursul anului, există legături cu Hydra, Spetses, Methana şi Poros şi pe perioada verii sunt legături cu şalupe spre Methana, Hydra, Poros, Hermioni, Spetses şi Tolon, Nauplion. O insulă fertilă, cu o climă temperată, câteva întinderi cu suprafaţă plată de pământ şi câteva dealuri (cel mai înalt vârf este Oros, cu o altitudine de 532 m), este unul dintre primele centre de turism dezvoltate. Nu numai că are plaje idilice şi sate pitoreşti, dar pune la dispoziţie şi o serie de facilităţi turistice, inclusiv plimbări cu iahtul din portul Aegina. Una peste alta, acesta este un loc ideal pentru petrecerea vacanţelor.
Istorie Aegina – ghid turistic
Locuită încă din antichitate, Aegina a fost denumită astfel după nimfa omonimă, cea mai iubită fiică a zeului-râu Asopos. Istoria sa merge cu mult timp în urmă, până în perioada neolitică, iar prima aşezare întemeiată pe acestă insulă datează din jurul anului 3000 î.Hr, mult mai specific în locul Kolona, situat la nord-vest de oraşul din prezent. Rămăşiţe ale vechii locuiri au fost descoperite de asemenea şi la Aghia Marina.
În Epoca Bronzului (2500-2000 î.Hr), din Karia, Asia Minor, au sosit colonizatori care s-au aşezat aici. La scurt timp după aceasta (2000-1600 î.Hr), aheenii au venit dinspre Pelopones. Descoperirile aduse la lumină în cursul săpăturilor arheologice efectuate de către Institutul German de Arheologie, indică faptul că locuitorii insulei Aegina erau implicaţi în activităţi maritime şi comerciale încă de la începutul anului 1800 î.Hr şi producţia sa, ca şi oalele fabricate aici, erau tranzacţionate cu Creta, insulele Ciclade şi Grecia proprie.
Ghid turistic Aegina – Grecia
La origini, insula se numea Inoi, Inii şi apoi Inoni. Numele de Aegina, conform vechilor legende, a fost al celei mai frumoase dintre cele 20 de fiice ale lui Asopos. Zeus s-a îndrăgostit de aceasta şi a răpit-o, ducând-o pe insula Inoi, care în acea perioadă era pustie. Insula a fost colonizată de ahei şi apoi de dorieni. Avea legături comerciale cu Argosul, unde Phadeon a realizat o monetărie pentru insulă.
Ceva mai înainte, aproximativ în secolul VII î.Hr, Aegina a fost cel mai important centru artistic. Un exemplu de arhitectură promovată în acele timpuri la Aegina, este Templul închinat zeităţii Aphea, al cărui splendid postament poate fi regăsit astăzi în Muzeul din Mnchen. Oraşul a fost capitala Greciei, în 1826,şi era un centru activ de viaţă socială.
Ca membru al Amphictyony-ului din Kalaureia (secolele VIII-VII î.Hr), Aegina a fost rivala Atenei şi, la mijlocul secolului VI î.Hr, fiind primul oraş grecesc care a emis propria monedă, care a avut o circulaţie extinsă pe pieţele comerciale ale acelor timpuri, până când Atena a lansat propria tetradrahmă. Experimentaţi în navigatul la mare distanţă, locuitorii insulei Aegina au jucat un rol vital în respingerea persanilor, în timpul războiului persan, după care, Atena s-a dezvoltat într-o nouă putere navală, dominând marea.