Ghid turistic Cephallonia

Obiective – Monumente Cephallonia

Cephallonia are o formă neobişnuită, ca rezultat al activităţilor geologice şi a încreţirii. Capitala insulei, Argostoli, este construită pe latura de vest.

A fost aproape distrusă de cutremurul de pământ din 1953 şi a fost în mare parte reconstruită, astfel încât dă senzaţia unui oraş modern.

Muzeul de Arheologie merită multă atenţie deoarece găzduieşte importante descoperiri făcute în urma excavaţiilor efectuate pe întreaga insulă, dar în special în regiunea Kokolata şi în cimitirul de la Mazarakata.

De asemenea, interesante sunt şi Muzeul Korgialeneian, Muzeul de Istorie şi Biblioteca. Într-una dintre încăperile bibliotecii se află o colecţie de icoane valoroase bizantine. La nord de Argostoli se află faimoasele găuri în formă de bazin sau în formă de coadă de rândunică, un adevărat fenomen geologic.

Peştera Gerasimos

La 3 km sud de Argostoli se află peştera în care ascetul Gerasimos, sfântul patron al insulei, a trăit în contemplaţie solitară.

La est de Argostoli se află una dintre cele mai importante insule din antichitate, Krani. Rămăşiţele din puternica acropole s-au păstrat pe vârful unui deal de lângă satul Rozata, ca şi ruinele unui forum roman. La nord de mănăstirea Aghios Andreas se află ruinele castelului Sf. Gheorghe, construit în secolul XIII de conducătorii italieni ai insulei, perioadă în care acesta a fost capitală.

Hartă turistică Cephallonia ghid turistic Kefalonia

La Metaxata (7 km sud de Argostoli) poate fi văzută o privelişte minunată, aşa cum a făcut şi Lord Byron în timpul sejurului pe care şi l-a petrecut aici. La Lakithra au fost descoperite morminte miceniene.

Valea Omaloi

La 14 km sud de Argostoli, în valea Omaloi, se află mănăstirea (convenţia) Sf. Gerasimos. În biserica de aici se află sfintele relicve ale Sf. Gerasimos. La sud-est de Vlachata se află mănăstirea Fecioarei din Sission. Pe laturile de sud şi de sud-est ale insulei se află pitoreştile sate Kateli, Skala şi Poros (43 km de Argostoli). Vila ruinată din secolul III, situată pe malul mării la Skala, are o minunată podea de mozaic.

Markopoulos

La Markopoulos, “Fecioara micilor şerpi” apare în ziua sărbătoririi sale, pe 15 august. În localitatea care se numeşte acum Dakori s-au păstrat urmele anticului oraş Pronnoi. În acest loc au fost efectuate săpături arheologice la un cimitir din secolul VI î.Hr şi tot aici se află rămăşiţele unui templu antic, situat pe platoul de pe înălţimea pe care se află acropolele.

Sami

La 23 de km nord-est de Argostoli se află Sami, construit aproape de locul unui oraş din antichitate, unul dintre cele mai mari de pe insulă. Aici se află urme dintr-o fortificaţie poligonală care făcea parte dintr-o acropole, ruinele unei clădiri romane şi tot această regiune este renumită pentru remarcabilele fenomene geologice de aici.

Peştera abisală de la Melissani

Peştera abisală de la Melissani (2 km de Sami) este un obiectiv care trebuie vizitat pentru excepţionala sa frumuseţe, care este deplină când razele soarelui trec prin bolta sa spartă şi se reflectă în apa lacului. La 5 km de Sami se află o altă peşteră remarcabilă, la Drongorati, cu elaborate formaţiuni geologice de stalactite şi stalagmite.

Aghia Evfimia

Una dintre cele mai minunate rute este de-a lungul drumului dinspre Argostoli spre Sami, pe care veţi intra în munţii Ainos, des împăduriţi, de unde puteţi urmări o spectaculară privelişte. De aici există curse regulate cu barca care fac legătura între Sami şi Corfu, Paxoi, Lefkada şi Itaka. La nord de Sami se află un sat şarmant, Aghia Evfimia (40 km de Argostoli) unde se află ruinele unei vile romane. De aici poate fi vizitată mănăstirea Fecioarei din Thematon.

Assos

La Assos (40 km nord de Argostoli) se află una dintre cele mai frumoase regiuni ale Cephalloniei, cu un impresionant castel veneţian. Pe versantul unui deal din apropiere se află un sat modern de unde poate fi contemplată o splendidă privelişte. Fiskardo (54 km nord-est de Argostoli) este singurul sat din Cephallonia care a supravieţuit cutremurului de pământ din 1953.

Acesta este construit în extremitatea de nord a insulei  şi se bucură de întreaga armonie unui atrăgător sat pescăresc cu port. A fost denumit după normandul Robert Guiscard şi clădirile sunt aşezate ciorchine în jurul portului şi sunt în stil veneţian. Tot aici se află rămăşiţele unei timpurii basilici creştine şi mănăstirea Fecioarei Platytera. Pe o proeminenţă de pământ, cunoscută sub numele de Spiliovouno, se află mai multe găuri cunoscute în zonă ca peşteri, care se bucură de un interes deosebit. Bărcile pleacă din Fiskardo pentru a ajunge la insula Lefkada.

<< Pagini ghid turistic Cephallonia >>

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*