Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ghid turistic Cephallonia

Golful Koutavos

Golful Koutavos separă Argostoli de Lixouri, cel de-al doilea oraş important de pe insulă (la 40 km vest de Argostoli şi la 3 mile marine distanţă cu feribotul). Oraşul a fost fondat în 1534 dar a fost distrus de cutremurul de pământ din  1953 şi a fost reconstruit în acelaşi loc.

În zilele noastre, aici este o modernă aşezare urbană cu două biblioteci importante – Petriseios şi Iakovatios – care cuprind colecţii notabile de veştminte ecleziastice şi cărţi rare.

În biblioteca municipală de aici se află o colecţie mică de arheologie. La nord de Lixouri se afla anticul oraş Pali, cunoscut astăzi sub numele de Palaiokastro (Castrul de Piatră).

Numai câteva urme din acropolele acestei aşezări din antichitate au supravieţuit, în timp ce tot aici se află rămăşiţele unei fortăreţe medievale care se înălţa pe aceste locuri.

În satul Soullari, din apropiere a fost descoperit un important capitel de coloană care este în prezent expus la Muzeul Argostoli. Mai încolo, spre sud, se află Mantzavinata unde este faimoasa Kounopetra, un fenomen geologic curios.

Hartă turistică Cephallonia ghid turistic Kefalonia

Mănăstirea Fecioarei

La 2 km nord de Lixouri se află mănăstirea Fecioarei, care are iconostasuri împodobite cu sculpturi din lemn şi preţioase icoane în katholikon-ul său. În mănăstirea din Kipouria (10 km vest de Lixouri) se află o semnificantă keimelia sfântă şi icoane postbizantine. La Kontogennada (12 km; la nord-vest se află mormintele din perioada miceniană unde s-au efectuat săpături arheologice).

Ghid turistic Cephallonia – plaje

Cephallonia are multe plaje minunate de pământ, la Argostoli, Lixouri, Kipouria, Karavomylos, Sami, Aghia Evfimia, Assos şi pe malurile de la Leivathos, Skala şi Poros. Toate aceste plaje sunt bune pentru înot, pescuit şi sporturi nautice. La Argostoli şi în hotelurile mari se află terenuri de baschet şi de tenis, ca şi şcoli de sporturi nautice care oferă instructaj în schiul nautic, windsurf şi canoe.

Pe această insulă nu există probleme legate de  lipsa  hotelurilor, camerelor sau apartamentelor, ca şi a  vilelor de închiriat. Astfel este asigurată o vacanţă plăcută şi lipsită de griji. În acelaşi timp, cu bărcile proprii pot fi vizitate peşterile şi golfurile din jurul insulei şi poate fi văzută cu această ocazie insula Itaka din apropiere. Tot aici există facilităţi de ancorare la Sami.

<< Pagini ghid turistic Cephallonia >>

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*