Ghid turistic Cephallonia

Ghid turistic Cephallonia sau ghid Kefalonia– ghid turism Grecia în limba română. Cephallonia este încă o insulă importantă pentru turismul grecesc care se regăseşte în ghidurile turistice oferite de Blogul Doamnelor. Un ghid turist în limba română pentru Grecia ce include şi principalele insule.

Ghid turistic Cephallonia – geografie

Cephallonia este cea mai mare dintre insulele ioniene. Are o suprafaţă de 782 km2, o linie de coastă de 254 km şi o populaţie de 27.649 de locuitori.

Împreună cu Ithaka (Itaka) şi cu câteva insule din jur, care în zilele de astăzi sunt pustii, formează o prefectură independentă.

La Cephallonia se poate ajunge cu feribotul din Patras (56 de mile nautice), Kylini (la 21 de mile nautice) şi Astakos (la aproximativ 25 de mile nautice). De aici există o legătură cu autobuzul cu Atena, via Patras, Kylni şi Astakos. Există de asemenea zboruri zilnice care ajung aici din Atena şi un avion care ajunge aici din Zakynthos.

Feriboturile din Patras leagă de asemenea insula ci Itaka, Paxoi, Corfu, Igoumenitsa şi Italia. De aici există un serviciu local de transport cu barca care face legătura cu Itaka, Lefkada şi Zakynthos. Cephallonia este o insulă muntoasă, cu vegetaţie bogată, marcată de un peisaj contrastant, numeroase monumente şi locuri de interes, minunate sate şi cătune.

Capitala insulei şi totodată portul principal este Argostoli. Peisajul Variat, abundenţa de monumente şi bunele facilităţi pentru turism atrag mulţi vizitatori care sunt asiguraţi că-şi vor petrece aici o vacanţă plăcută.

Hartă turistică Cephallonia ghid turistic Kefalonia

Ghid Cephallonia (Kefalonia)- istorie

Primele urme de prezenţă umană în aceste locuri merg în urmă, până în timpurile mezoliticului. Insula era locuită în perioada neoliticului şi, aşa cum au evidenţiat şi săpăturile arheologice efectuate în regiunea Kokolata, a avut o perioadă înfloritoare între 1600 şi 1500 î.Hr, perioadă în care a avut, ca şi Itaka, legături comerciale apropiate cu Nydri de pe Lefkada.

În timpul epocii miceniene, pe insulă au înflorit patru oraşe: Krani, Pali, Pronnoi şi Sami. Au fost excavate cimitirele miceniene din Kokolata, Diakata, Mazarakata, Parisata, Kontogennada, Lakithra şi Metaxata. Pali a luat parte la bătălia din Plaaea (479 î.Hr), în timp ce Krani, în opoziţie cu celelalte oraşe, s-a opus Atenei în timpul războiului peloponeziac.

În 187 î.Hr, romanii au capturat Sami şi au devenit stăpâni ai insulei. În perioada bizantină piraţii au constituit o ameninţare permanentă. Insula a fost apoi cucerită de normanzi şi condusă de familia Orsini între 1185 şi până în 1478 şi, în 1485, populaţia insulei a fost decimată de otomani. Între 1500 şi 1797, insula a aparţinut veneţienilor, după care a trecut în mâinile francezilor când soarta sa a fost aceeaşi cu cea a celorlalte insule ioniene.

A urmat un scurt interval de ocupaţie ruso-turcă, apoi conducerea francezilor şi britanicilor. Cephallonia a fost în final încorporată în statul grec, în 1864. În 1953 insula a fost devastată de un cutremur de pământ care a provocat pagube considerabile capitalei şi satelor din jur.

Pagină următoare ghid Kefalonia >>

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*