Ghid turistic Ithaka

Ghid turistic Ithaka – Ghid turism Grecia Itaka – Itaca. Ghid turism grecia pentru insula Ithaka, insula lui Odiseu. Ghidul de turism pentru insula patrie a lui Ulise. Patria lui Ulise, insula Itaca, cea pomenită de Odiseea lui Homer, are un ghid turistic în limba română. Un ghid turistic pentru Itaca, patria lui Ulise, pe care îl puteţi consulta aici, într-un articol dedicat.

Ghid turistic Ithaka – geografie

Ithaka, insula eroului luptător al Odiseei, regele Odiseu (Ulise), este situată la 2 mile nautice vest de Cephallonia. Are o suprafaţă de 96 km2, o linie de coastă de 101 km şi o populaţie de 3.646 locuitori. Aparţine din punct de vedere administrativ de Prefectura Cephallonia.

Capitala şi principalul port al insulei se numeşte tot Itaka (Vathy), de unde există legături zilnice cu feribotul spre Patras (52 de mile nautice distanţă) şi Astakos (aproximativ 26 de mile nautice distanţă).

Se mai poate călători spre Itaka cu autobuzul via Patras şi via Sami (Cephallonia). Aici mai există o legătură cu Sami şi Aghia Euphemia, pe insula Cephallonia, cu feribotul din Patras şi Astakos. Un serviciu local de transport operează din Nydri şi Vasiliki, în Lefkada.

Un îngust masiv muntos (cel mai înalt vârf, Aetos, are o altitudine de 808 m) împarte insula în două secţiuni, de nord şi de sud. Linia de coastă urmează configuraţia pământului, fiind împânzită cu numeroase golfuri şi lagune.

Itaka este o insulă plină de verdeaţă cu mici sate pitoreşti, care au un stil liniştit de viaţă şi interesante monumente în unele regiuni. Aici există puţine facilităţi pentru turism, dar cele care sunt asigură un sejur plăcut şi relaxant, apropiat de natură şi pot fi făcute de aici excursii în insulele apropiate, la Lefkada şi Cephallonia.

Hartă turistica Ithaka gid turism

Ghid turistic Itaka – istorie

 Itaka (sau Thiaki, aşa cum o numesc localnicii) a fost locuită pentru prima dată în timpurile preistorice şi, conform operelor lui Homer, a fost patria regelui Odiseu (Ulise), al cărui palat a fost localizat de Schliemann pe una dintre înălţimile unei acropole preistorice, numită de insulari “Castelul lui Odiseu”.

Săpăturile efectuate aici de coala Britanică de Arheologie au adus la lumină descoperiri semnificante din acropole, datând atât din perioada clasică, cât şi din perioada elenistică, dintre care multe se află în prezent în Muzeul Britanic (British Museum) din Londra. Săpăturile arheologice au indicat de asemenea că insula a fost locuită pentru prima dată în jurul anilor 3000 î.Hr şi în întreaga Epocă a Bronzului au fost menţinute contactele cu regiunile Nydri şi Lefkada.

Siturile istorice din perioada miceniană au o abundenţă de vase (oale). În orice caz, insula a atins culmea dezvoltării, în mod evident, după 1000 î.Hr, când a servit ca staţie (punct de tranzit) de comerţ pentru oraşele din Grecia continentală, în particular pentru Corint.

Pagină următoare Ghid Itaca >>

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*