Caracteristici Zodia Rac

Caracteristici Zodia Rac, cu informaţii despre cum influențează acestea sănătatea, dragostea, căsnicia, cariera. Trăsături definitorii pentru zodia Rac. Informaţii despre Rac: puncte tari şi puncte slabe în Horoscopul general pentru Rac (21 iunie -22 iulie). Semnele zodiacale sunt guvernate de astre şi de poziţia acestora. În ultimii ani astrologia s-a perfecţionat şi, la fel ca buletinele meteo, reuşeşte să contureze din ce în ce mai bine viitorul.

De fapt asta ne şi interesează atunci când căutăm informaţii despre zodii şi din acest motiv vă propunem acest articol cu caracteristici ale zodiei Rac.

Profund intuitiv și sentimental, Racul poate fi unul dintre cele mai provocatoare semne zodiacale. Racii sunt foarte emoţionali și sensibili și se îngrijesc profund de problemele familiei și ale casei lor.

Racul este simpatic și atașat de oamenii pe care îi ține aproape. Cei născuți cu Soarele in Rac sunt foarte loiali si capabili sa simtă împreună cu durerea si suferința altor oameni.
Semnul zodiacal Rac aparține elementului Apă, la fel ca Scorpionul și Pestii.

Ghidat de emoție și de inima lor, Racul s-ar putea să se amestece greu în lumea din jurul său. Fiind condus de Lună, fazele ciclului lunar își adâncesc misterele interne și creează modele emoționale trecătoare care nu se află sub controlul racilor. În perioada copilăriei ei nu dispun de suficiente mecanisme de luptă și defensivă pentru lumea exterioară și trebuie să fie abordaţi cu grijă și înțelegere.

Informaţii despre Zodia Racului

compatibilitatile raculuiLipsa de răbdare sau chiar de dragoste pentru rac se va manifesta prin schimbări de dispoziție mai târziu în viață și chiar prin egoism, auto-compătimire sau manipulare. Sunt rapizi să-i ajute pe alții la fel de rapizi ca să evite conflictele și rareori se angajează într-o luptă de orice tip, alegând întotdeauna să lovească pe cineva mai puternic, mai mare sau mai puternic decât își putea imagina. Atunci când sunt lăsați în pace cu alegerile lor de viață, nativii din Rac vor fi fericiți și mulțumiți să fie înconjurați de o familie iubitoare și de armonie în casa lor.

Racul – Racul curajos trimis pe acest Pământ de ceva în care crede, numai pentru a se măsura cu cineva mai mare decât el. Nu este o zodie conştientă de puterea ei. Patriotismul îi poate face pe raci să-și pună în pericol propria bunăstare, luptând pentru cauza altcuiva, ca și când alții pot deveni puterea lor mai mare. Racul știe unde merge, dar acest lucru se petrece adesea într-o direcție greșită cel puțin până când își învață lecțiile și începe să se bazeze exclusiv pe el însuşi.

Chiar dacǎ face parte din triada semnelor de varǎ (Rac, Leu, Fecioarǎ), fiecare din cele trei semne zodiacale este unic în felul lui. Racul este cel care îngrijește, Leul cautǎ lumina reflectoarelor, iar Fecioara este într-un continuu proces de autoperfecționare.

Caracteristici Zodia Rac: puncte tari şi puncte slabe

 • Puncte forte: tenace, extrem de imaginativ, loial, emoțional, simpatic, persuasiv.
 • Deficiențe: pesimist, suspicios, manipulativ, nesigur.
 • Racului îi plac: arta, hobby-urile la domiciliu, relaxarea în apropierea sau în apă, ajutarea celor dragi, o masă bună cu prietenii.
 • Nu îi plac racului: străinii, orice critică a părinţilor, dezvăluirea vieții personale.

Despre Zodia Rac: sănătate

Potrivire zodia raculuiRacii pǎstreazǎ obiceiuri alimentare din copilǎrie și e bine ca acestea sǎ fie sǎnǎtoase. Sunt gurmanzi și deseori pot avea probleme de digestie (stomacul este guvernat de Rac). Racii ar trebui sǎ evite excesele alimentare și, în general, sǎ mǎnânce echilibrat și sǎnǎtos. Vitamina A și betacarotenul le sunt foarte utile pentru dezvoltarea și întreținerea mucoaselor, deci și a mucoasei gastrice.

Starea de sănătate a Racului depinde foarte mult de stabilitatea sa emoțională. Daca are probleme digestive, e posibil ca acestea sa fie de fapt un simptom al unui conflict interior. Trebuie sa consume alimente pure, din natura, mai mult decât alimente procesate, evitând orice fel de stimulent, pentru ca organismul sau este prea sensibil pentru a le face fata. De asemenea, trebuie sa evite produsele lactate si grăsimile animale, sa se ferească de alcool, ca nu cumva sa depășească măsura.

Racul trebuie sa iasă cat mai mult afara, in aer liber, sa facă mișcare: ciclism, călărie, patinaj, jogging. Punctele anatomice sensibile ale Racului sunt in zona pieptului, stomacului, esofagului. Este predispus la probleme ale aparatului digestiv, ale sistemului limfatic, ale pieptului si cu tendința spre obezitate.

Despre Zodia Rac: dragoste

compatibilitate racRacul este un semn astral foarte emoțional, iar sentimentele sunt cel mai importante aspecte în relațiile lor. Eleganţi și grijulii, aceştia își vor arăta sensibilitatea față de lume fără să se gândească că ar putea fi răniți. Pentru parteneri, aceștia aleg întotdeauna o persoană care este capabilă să îi înțeleagă prin contact non-verbal, tăcut și cu o rutină zilnică comună. Afecţiunea lor nu va dura mult timp cu parteneri superficiali, falși sau nesiguri. Lipsa inițiativei de care suferă racii nu îi va face mai ușor să construiască o viață sexuală pe care o doresc dacă nu găsesc un partener care să îi facă să se simtă liniştiţi, protejaţi și libei să se exprime.

Se spune despre Raci cǎ sunt duri în exterior și sensibili în interior. Şi chiar așa este. Le este atât de teamǎ cǎ ar putea fi rǎniți încât deseori se închid în ei sau dispar când te aștepți mai puțin. Racul are nevoie de încredere și de atenție (chiar dacǎ pare dur) și este foarte prudent când își dǎruiește inima. Se atașeazǎ în timp, dar se poate îndrǎgosti pentru totdeauna. Este genul care chiar și dupǎ o despǎrțire pǎstreazǎ legǎtura cu acea persoanǎ și îi reține și ziua de naștere.

Acesta este un semn zodiacal dedicat, gata să facă multe compromisuri nefericite doar pentru a-și păstra imaginea bună a familiei și ar putea alege parteneri care sunt în mod obişnuit egoişti. Împărțirea responsabilității și o viață împreună cu partenerul lor îi face pe raci să se simtă în siguranță și pregătiți pentru următorul pas în viață, indiferent dacă este vorba despre un copil, un loc de muncă nou sau pur și simplu o limpezire în domeniul prieteniilor și relațiilor care au devenit depășite sau bolnave. În relaţiile sentimentale cu copiii, părinții, căsătoria și valorile tradiționale, recii pot fi încă înșelați de oamenii pe care îi admiră și de încredere în schimbarea abordării sincere a acestora.

Ființe extrem de protective, care cautǎ sǎ joace mereu rolul de mamǎ pentru cei din jur, Racii cautǎ relațiile convenționale, lipsite de focuri de artificii, deci sigure. Ei ar face bine sǎ diminueze pe cât posibil aceastǎ tendințǎ de a fi mǎmoși (mai ales în relațiile intime) și, eventual, sǎ sublimeze aceastǎ caracteristicǎ în creativitate și romantism. Pentru cǎ, adesea, din dorința de a se ascunde în carapacea lor sigurǎ, uitǎ sǎ exploreze calitǎțile deosebite cu care au fost înzestrați (simț artistic, creativitate, sensibilitate).

Despre Zodia Rac: prieteni şi familie

racul potrivire zodiiPrieteni – Când vine vorba de prietenie, reprezentanții zodiei racului se vor lega cu plăcere de noi contacte sociale, dar sunt extrem de sensibili la persoanele neautorizate care le încalcă intimitatea. Plini de cu respect față de oamenii pe care îi aleg ca prieteni ei văd toate relaţiile prin prisma lor emoțională. Mai presus de toate, racii se bucură de socializare la domiciliu, unde pot crea o atmosferă intimă și o înțelegere profundă, sub controlul lor. Intuitivi şi plini de compasiune, racii sunt uneori imposibil de înțeles din punct de vedere rațional.

Pe de altǎ parte, partenerul Rac este cel pe care poți conta oricând și cel care se strǎduiește sǎ-ți asigure confortul de care ai nevoie. Odatǎ ce ai intrat în inima unui Rac, probabil vei rǎmâne acolo pentru totdeauna. Dacǎ vrei însǎ sǎ ai viațǎ lungǎ lângǎ acest sensibil și romantic al zodiacului, nu-i pune niciodatǎ sentimentele și încrederea la îndoialǎ.

Familie – Racul este semnul zodiacal al familiei și acești nativi se ocupă de legăturile familiale și de casa lor mai mult decât orice alt semn al horoscopului. Adânc sentimentali, au tendința de a păstra cu sârguință amintirile familiei, păstrându-le intacte ani de zile. Când se împlinesc viețile lor personale, ei devin părinți minunați, îngrijitori, care par să știe cum se simt copiii lor chiar și atunci când sunt departe de ei.

Despre Zodia Rac: bani şi carieră

Racul compatibilitati zodiiCând o sarcină de serviciu trebuie îndeplinită, un rac își va rupe mânecile și o va finaliza cu succes. Dacă sunt lăsați singuri să lucreze, aceștia îndeplinesc de obicei mai bine sarcinile decât atunci când sunt înconjurați de alți oameni. Racii sunt loiali angajatorului lor, concentrându-se asupra sarcinii. Ei vor avea o carieră bună ca asistenţi medicali, îngrijitori, grădinari, politicieni și decoratori.

Racul este foarte dedicat muncii, e un bun subaltern, cu respect total fata de autoritate. Isi sprijina seful in orice conditii si urmeaza total politica firmei la care lucreaza. Nu suporta schimbarile sau intreruperile. Daca este chiar el sef, pretinde ca subalternii sa fie la fel de loiali ca si el. Racul are o judecata impartiala si clara, inclinata spre stiinte, spiritualitate, arta, cu gusturi largi si neconventionale. Poate avea succes in aparatul de stat sau in relatii internationale. Instinctul sau de parinte se extinde si asupra carierei sau afacerilor personale.

Le sunt potrivite de asemenea și profesiile legate de copii sau de maternitate. Dar și afacerile (comerțul) cu bunuri de larg consum, obiecte care se folosesc pentru întreținerea casei, bǎuturi (lichide în general). Pot fi atrași de istorie (profesori sau arhivari). Li se potrivesc și profesiile care le dau ocazia sǎ-și ajute semenii (psihologie, asistențǎ socialǎ), dar și cele care necesitǎ o memorie foarte bunǎ (Racii exceleazǎ la capitolul memorie).

Pentru reprezentanții zodiei Racului, siguranţa și banii sunt de o importanță deosebită. Ei câștigă cu ușurință bani și nu sunt obișnuiți să cheltuiască totul într-o singură zi. Scopul lor este să economisească, să investească și să urmărească creșterea investițiilor zilnice. Plin de resurse și bun la gestionarea timpului și a finanțelor, racul este un semn zodiacal care este adesea responsabil pentru toți banii din gospodărie, menținându-și partenerul sau alți membri ai familiei sub control.

Raci celebrii

Mircea Geoana (21.07.1958), Tom Cruise (03.07.1962), Andreea Raicu (18.07.1977), Pamela Anderson (01.07.1967), Ilie Nastase (19.07.1946), Tom Hanks (09.07.1956), Petre Roman ( (22.07.1946), Meryl Streep (22.06.1949), Angela Similea (09.07.1946).

Compatibilitate Rac cu alte zodii

 • Racii empatizeazǎ foarte repede cu semnele de apǎ, care sunt predominant emoționale ca și ei. Dar cum și emoția în exces stricǎ la un moment dat, ei fac echipǎ bunǎ cu semnele de pǎmânt care aduc un strop de rațiune în viața lor.
 • Cu Berbecul Racul nu prea face casǎ bunǎ. Berbecului îi plac „focurile de artificii”, experiențele tumultuoase, aventurile extreme, care Racului i se par adevǎrate filme de groazǎ. Cel mai probabil, Racul va fugi mâncând pǎmântul. Berbecul este mult prea agitat, nerăbdător, independent şi tinde să tulbure stabilitatea Racului. Totuşi, dacă ea e Rac si are gijă de casă, iar el e Berbec si aduce pâinea pe masă, această relaţie poate funcţiona.
 • Cu Taurul face echipǎ bunǎ. Sunt pe aceeași lungime de undǎ, în ce privește viziunea despre viațǎ, dar mai ales despre familie și cǎmin. Amândoi vor stabilitate și securitate. Şi le vor obține. Dar ar face bine sǎ evite rutina. Pot forma o relaţie tradiţională, clasică si stabilă, condimentată cu pusee de gelozie si posesivitate, din când in când. Nevoia de confort material a Taurului şi nevoia de confort emoţional a Racului fac casă bună impreună.
 • Gemenii îl provoacǎ pe sensibilul Rac. La început, Racul poate fi impresionat de inteligența și agilitatea partenerului Gemeni. Dar, cu timpul, se va sǎtura de instabilitatea și detașarea lui, pe care le percepe ca fiind lipsǎ de iubire și considerare. Un nativ Gemeni il poate face pe Rac sa se simtă nesigur. Acesta este mult prea jucăuş, neastâmpărat si schimbător, nu-i prea place să stea pe acasă, ceea ce îl va aduce la exasperare pe Racul cel familist.
 • Doi Raci la un loc vor fi mult prea vulnerabili și își vor construi relația numai și numai pe emoții. Emoții care, la un moment dat, vor fi atât de intense, încât îi vor epuiza. Totuși, dacǎ vor ști sǎ gestioneze aceste emoții, pot trǎi o veșnicǎ poveste de dragoste romanticǎ.
  Cei doi pot convieţui frumos împreună. Însă dacă sunt excesiv de sensibili şi dacă preferă să-şi petreacă timpul liber numai acasă, riscă să se izoleze de restul lumii, iar relaţia lor ar putea deveni prea monotonă.
 • Leul va fi cu siguranțǎ flatat de atenția pe care i-o acordǎ Racul și de atitudinea protectivǎ a acestuia. Însǎ nu se știe dacǎ va fi capabil sǎ rǎspundǎ cu aceeași monedǎ. Relația poate funcționa, dacǎ Racul îi acordǎ libertate Leului, iar Leul încearcǎ sǎ fie mai compasiv și afectuos. Cei doi pot forma o relatie care sparge tiparele, reprezentând un fel de excepţie care confirmă regula. Racul îi poate oferi Leului exact ceea ce-i lipseşte, şi anume sentimentul de siguranţă. Iar acesta din urmă poate aduce o scânteie in viaţa Racului.
 • Fecioara îl poate înțelege foarte bine pe sensibilul Rac, numai cǎ rareori se va lǎsa protejatǎ și cocoloșitǎ de acesta. Punctul slab al relației poate fi acela cǎ amândoi sunt neîncrezǎtori, anxioși (aici exceleazǎ Fecioara), ceea ce le va zǎdǎrnici planurile importante și îi vor face extrem de susceptibili la schimbǎri.

  Racul si Fecioara alcătuiesc o combinaţie excelentă, mai ales dacă invaţă să se bucure de viaţă şi in afara căminului. Oricum, comunică foarte bine si îşi inţeleg reciproc nevoile. Riscul cel mai mare este să se sufoce unul pe celălalt.
 • Balanța nu prea poate înțelege intensitatea cu care simte Racul și nici desele momente de introspecție. În plus, Balanța este sociabilǎ și iubește sǎ fie mereu în comunicare cu oamenii, în timp ce Racul vrea sǎ stea acasǎ. Valorile si principiile celor doi, sunt atât de divergente, incât ajung să se simtă frustraţi in această combinaţie. Balanţa este mult prea cerebrală in viziunea Racului cel emoţional.
 • Cu Scorpionul, poate trǎi cea mai intensǎ și paradoxalǎ experiențǎ din viațǎ. Amândoi au naturǎ emoționalǎ, empatizeazǎ foarte bine și își intuiesc reciproc dorințele. O relație comparabilǎ cu un carusel. Frumoasǎ, dar cu senzații tari, suișuri și coborâșuri. Este o relaţie extrem de pasională. Se intuiesc foarte bine unul pe celălalt, au o structura emoţională asemănătoare, dar trebuie să inveţe să-şi dea spaţiu unul celuilalt.
 • Sǎgetǎtorul cel aventurier este greu de acceptat de cǎtre Racul convențional. Pentru a putea funcționa aceastǎ relație, e nevoie ca Racul sǎ-i dea Sǎgetǎtorului toatǎ libertatea de care are nevoie, iar Sǎgetǎtorul sǎ stea mai mult acasǎ (greu de crezut!). Pentru ca Racul se simte bine acasă, in sânul familiei, Săgetătorul este cel mai infocat prieten al drumurilor si experienţelor cât mai variate.
 • Capricornul îl completeazǎ frumos pe un nativ Rac, chiar dacǎ cele douǎ zodii se aflǎ în opoziție pe cercul zodiacal. Pot fi complementari, adicǎ fiecare vine în relație cu ceea ce-i lipsește celuilalt. Ambii sunt interesati de lucrurile practice, lumeşti şi de reputaţie. Punând aceste ingrediente la un loc cu simţul casnic al Racului, poate ieşi o combinaţie foarte reuşita.
 • Avangardistul Vǎrsǎtor nu prea se poate adapta la conservatorimul Racului și viceversa. Racul are nevoie sǎ ofere protecție, dar Varsǎtorul nu prea știe sǎ primeascǎ sau sǎ aprecieze. Racul se opune schimbǎrilor, in timp ce Varsǎtorul le iubește. Cu alte cuvinte, Vărsătorul îl destabilizează pe Rac. Obiectivele lor sunt atât de diferite şi contradictorii, incât ajung să se exaspereze reciproc. Racul este sufletist, Vărsatorul este cerebral. O relație dificilǎ!
 • Un nativ Pești îl poate inspira pe Rac sǎ-și exploreze mai mult talentele, simțul artistic și romantismul. O relație sensibilǎ, romanticǎ, bazatǎ pe experiențe magice, care depǎșesc cumva cadrul realitǎții palpabile. Este o combinaţie de care lumea ar avea mai multa nevoie. Sunt altruişti, inţelegători si atenţi la nevoile familiei.

Informaţii complete pentru compatibilitatea zodiilor găsiţi AICI.

Informaţii despre Zodia Rac

Regim RacChiar dacǎ face parte din triada semnelor de varǎ (Rac, Leu, Fecioarǎ), fiecare din cele trei semne zodiacale este unic în felul lui. Racul este cel care îngrijește, Leul cautǎ lumina reflectoarelor, iar Fecioara este într-un continuu proces de autoperfecționare.

Sensibil, timid, introvertit, precaut, Racul cautǎ ceea ce considerǎ cǎ este cel mai important în viațǎ: siguranța. Are nevoie sǎ se simtǎ la adǎpost, în siguranțǎ.Chiar dacǎ este extrem de emotiv, imaginativ și romantic, racul ascunde aceste trǎsǎturi în spatele unei mǎști impenetrabile.

Este mereu gata sǎ ajute pe oricine se aflǎ în dificultate. Imaginația lui bogatǎ îi distrage deseori gândurile, rupându-l de realitate. Ce este însǎ cel mai interesant de observat în comportamentul unui Rac este faptul cǎ mereu ajunge unde vrea, fǎrǎ ca noi ceilalți sǎ ne dǎm seama și fǎrǎ sǎ intuim mijloacele și metodele prin care o va face.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*