Caracteristici Zodia Leu

Caracteristici Zodia Leu și cum influențează acestea dragostea, căsnicia, cariera și starea de sănătate a nativilor acestei zodii. Caracteristicile astrologice definitorii pentru zodia Leu (23 iulie – 22 august). Vom prezenta în acest articol principalele trăsături ale zodiei Leu (23 iulie -22 august). Puncte tari şi puncte slabe în horoscopul general pentru leu. Astrele dictează soarta şi drumul în viaţă pentru fiecare persoană. În ultimii ani astrologia s-a perfecţionat şi, la fel ca buletinele meteo, reuşeşte să contureze din ce în ce mai bine viitorul. De fapt asta ne şi interesează atunci când căutăm informaţii despre zodii.

Oamenii născuţi sub semnul astrologic al Leului sunt lideri înnăscuţi şi au natural caracteristici de lider. Ei sunt dramatici, creativi, încrezători în sine, dominanți și extrem de greu de rezistat, capabili să realizeze tot ce doresc în orice domeniu de viață în care se angajează. Există o putere specifică a unui leu potrivită statutului de „rege al junglei”. Leul are adesea mulți prieteni pentru că sunt generoși și loiali. Încrezător și atrăgător, acesta este un semn de Soare, capabil să unească diferite grupuri de oameni și să-i conducă ca pe o cauză comună, iar simțul lor sănătos de umor face și mai uşoară colaborarea cu alte persoane.

Caracteristici Zodia Leu: puncte tari şi puncte slabe

 • Puncte tari: leul este creativ, pasionat, generos, cald, vesel, plin de umor.
 • Puncte slabe: arogant, încăpățânat, egoist, indulgent, inflexibil.
 • Leului îi plac: teatrul, sărbătorile, admirație, lucruri scumpe, culori strălucitoare, distracţia cu prietenii.
 • Leu nu-i place: să fie ignorat, confruntat cu o realitate dificila, să nu fie tratat ca un rege sau regină.

Informaţii despre zodia Leu

 • Element: focul.
 • Calitate: stabil.
 • Culori: auriu, galben, portocaliu.
 • Zi: Duminică.
 • Astru principal: Soarele.
 • Compatibilităţi foarte bune cu alte zodii: Vărsător, Gemeni.
 • Numere norocoase: 1, 3, 10, 19
 • Perioada zodiei Leu: 23 iulie – 22 august.

Caracteristicile zodiei Leu

Caracteristici Zodia LeuluiLeul aparține elementului Focului, la fel ca Berbecul și Săgetătorul. Acest lucru îi face să se înalțe, să fie îndrăgostiți de viață, să încerce să râdă și să se simtă bine. Capabili de a-și folosi mintea pentru a rezolva chiar și problemele cele mai dificile, leii vor lua cu ușurință inițiativa în rezolvarea diferitelor situații complicate. Patronat de Soare, leul adoră acest astru atât în sens literal cât şi metaforic. Leii sunt în căutarea conștiinței de sine și a creșterii constante a ego-ului. Conștienţi de dorințele și personalitatea lor, ei pot să ceară cu ușurință tot ceea ce au nevoie, dar ar putea la fel de ușor să neglijeze inconștient nevoile altor oameni în urmărirea lor pentru câștig sau statut personal. Atunci când un reprezentant al zodiei Leului devine prea atrăgător și atașat de realizările sale și de modul în care alți oameni le văd devine o țintă ușoară, gata să fie subminat.

Potrivit caracteristicilor zodiei sale, istoria leului vorbește mereu de curaj. Acesta este un animal neînfricat și imposibil de provocat, rănit sau distrus, singurele lui slăbiciuni fiind teama și agresiunea față de cei cu care se confruntă. Trăind într-o peșteră, un leu trebuie să aibă întotdeauna un cuib în care să îşi găsească confort în vremuri grele. Cu toate acestea, ei nu ar trebui să rămână acolo pentru mult timp. Cu capul înalt, trebuie să-i înfrunte pe alții cu demnitate și respect, fără a ridica niciodată o voce, o mână sau o armă, amintind de leii care se plimbau cu curaj prin pădurea pe care o conduc.

Personalitatea Leului

Leul este puternic, activ, mereu deschis pentru orice activitate si întotdeauna cu zâmbetul pe buze când toate ii merg bine. Este senin si extrovertit, ceea ce il ajuta sa câștige mereu popularitate, ardent pana la exuberanta, amator de plăceri pana la indolenta, generos, teatral, ospitalier.

De asemenea, Leul este romantic si sentimental, dar uneori prea naiv.

Nativii din Zodia Leului nu au răbdare cu semenii lor mai lenți, cu lașii, cu profitorii, cu impostorii. Sunt colerici și tranșanți. Relațiile, viața profesională, dragostea și căsnicia sunt influențate de trăsăturile lor dominante. Nativul în Zodia Leulului este, în general, temut. Numai caracterele puternice își găsesc locul alături de un Leu, făcând față caracteristicilor sale.

Caracteristici zodia Leu: dragoste

Informaţii despre zodia LeuluiAcest semn de foc este pasionat și sincer. Reprezentanții acestei zodii își arată sentimentele cu ușurință și claritate. Caracteristici zodia Leu: când sunt îndrăgostiţi , sunt distractivi, loiali, respectabili și foarte generoși față de cei dragi. Ei vor lua rolul de lider în serios în orice relație și se vor baza puternic pe nevoia lor de independență și inițiativă. Acest lucru poate fi obositor pentru partenerul său uneori, mai ales dacă încep să-și impună voința și să organizeze lucruri.

Fiecare Leu are nevoie de un partener care să fie conștient de sine, rezonabil și la același nivel intelectual ca și el. Partenerii leilor trebuie, de asemenea, să se simtă liberi să-și exprime și să lupte pentru ei înșiși În caz contrar, lumina puternică din Soarele Leului ar putea să le ardă propria personalitate.

În privinţa amorului, Viața fiecărui Leu este o aventură, distracție și foarte energică. Aceasta este o persoană care are o înțelegere clară a limitelor dintre amor și dragoste, dar ar putea să nu înțeleagă cât de importantă este intimitatea și conexiunea emoțională cu calitatea vieții amoroase. Fiecare Leu are nevoie de un partener pentru a lupta și pentru a ajunge la nucleul lor sensibil, subconștient, pentru a găsi o adevărată satisfacție într-o relație de durată şi solidă.

Caracteristici zodia Leu: prieteni şi familie

PrieteniLeul este generos, credincios și un prieten cu adevărat loial, născut cu o anumită demnitate și angajament față de valorile individuale. Născuți cu nevoia de a-i ajuta pe alții, leii vor face acest lucru chiar dacă va dura mult timp și va consuma energie. Puternic și de încredere, această persoană are capacitatea de a apela la aproape toată lumea și are energia de a găzdui sărbători și evenimente diferite cu oameni care aduc cele mai bune sentimente. Rareori sunt singuri, pentru că interacțiunile cu ceilalți le dau simțul stimei de sine și conștientizării de care au nevoie, dar ar putea avea probleme în găsirea prietenilor capabili să țină pasul și să urmeze energia ridicată pe care o transportă oriunde merg.

Familia – Problema familiei nu va fi primul lucru pe care Leul o va gândi atunci când se trezește dimineața sau se culcă noaptea. Întorcându-se în cea mai mare parte spre sine, leii tind să devină independenți cât mai curând posibil. Totuși, un Leu va face orice pentru ai proteja pe cei dragi, mândri de strămoșii și rădăcinile lor în vremuri bune și rele.

Caracteristici zodia Leu: sănătate

Leul se mândrește cu o constituție fizica robusta, puternica. Starea sa de sănătate depinde foarte mult de felul in care este apreciat de cei din jur; daca se simte iubit, se simte excelent. Trebuie sa fie foarte atent la circulație, sa-si mențină sângele într-o stare excelenta, fără a exagera cu grăsimile. Trebuie sa consume ulei de măsline, usturoi si vin (cu moderație) pentru a evita bolile de inima. Trebuie sa facă multa mișcare, sa mănânce fructe de mare, legume, fructe, cereale, zarzavaturi si sa renunțe la fumat, alcool, cafea, zahar, prăjeli, proteine si grăsimi animale. De asemenea, trebuie sa evite stresul.

Puncte anatomice sensibile ale Leului sunt inima, spinarea, coloana, vertebrele dorsale, aorta, vena cavă. Pentru Leu exista risc de boli de inima de diferite forme, palpitații, friguri, meningita spinala, angina pectorala, anevrism.

Leul: bani şi carieră

Caracteristici zodia Leu pentru bani şi carieră. Leii sunt extrem de energici și tind să fie întotdeauna ocupați, indiferent de nevoia de angajare. Ei sunt ambițioși, creativi și optimişti și, odată ce se dedică muncii lor, vor face totul corect. Cea mai bună situație posibilă în care se pot afla este să fie propriii lor șefi sau să-i administreze pe ceilalți cu cât mai puțin control de la superiorii lor. Locurile de muncă sunt cele care permit exprimarea deschisă a talentului artistic, cum ar fi actoria și divertismentul, care sunt ideale pentru un Leu. Managementul, educația și politica sunt, de asemenea, o potrivire potrivită. De asemenea, orice altceva care îi pune pe lei într-o poziție de lider, care, desigur, le convine.

Leilor le place să fie înconjuraţi de lucruri moderne și la modă, și deși obţin cu uşurinţă banii, aceștia îi cheltuie cu mai puțină responsabilitate decât alte semne ale zodiacului. Extrem de generoşi, leii ar putea oferi multor prieteni ajutor financiar, sprijinindu-i în momente grele. Deși acest lucru nu se dovedește mereu înțelept, întotdeauna îi face să se simtă bine.

Leul este si foarte încăpățânat, dar nu intr-un mod neplăcut, ca la alte zodii. Apreciază ceea ce fac ceilalți pentru el si nu va uita niciodată sa răsplătească favorurile care i s-au făcut.

O poziție de administrator, de lucrător in serviciul public sau ca manager i-ar conferi Leului acea responsabilitate si autoritate de care are nevoie. Poate excela in domenii bancare, la bursa, in afaceri imobiliare si de valori, in domenii financiare (ca analist sau consilier), dar are si calități de executant foarte bune, deci poate fi un bun manufacturier. Pe de alta parte, Leul este deținătorul unor mari capacitați creatoare. De aceea ar putea avea o cariera strălucită ca regizor, scriitor, jurnalist, muzician, actor, artist decorator, dar si in grădinărit si ca simplu fermier.

Leul: compatibilitate cu alte zodii

Din punctul de vedere al compatibilităţii cu alte zodii, nativul Leu rezoneazǎ foarte bine cu semnele de foc (Berbec, Leu, Sǎgetǎtor), se simt inspirați de semnele de aer (Gemeni, Balanțǎ,Vǎrsǎtor), sunt provocați de semnele de apǎ (Rac, Scoprion, Pești) și contrariați de pragmatismul semnelor de pǎmânt (Taur, Fecioarǎ, Capricorn). Compatibilitate Leu cu alte zodii:

 • Cu Berbecul face echipǎ bunǎ, atâta vreme cât cei doi au scopuri comune. Altfel, lupta pentru control poate fi insuportabilǎ, iar crizele de gelozie și reacțiile violente ale Berbecului îl pot determina pe Leu sǎ fugǎ mâncând pǎmântul.
 • Taurul nu este o alegere tocmai confortabilǎ pentru un Leu. Amândoi sunt semne fixe, încǎpǎțânate și foarte puțin adaptabile. Însǎ pot face ca relația sǎ meargǎ, dacǎ Taurul îi va acorda libertate Leului și îl va valoriza cum se cuvine.
 • Gemenii cei jucǎuși și inteligenți îl incitǎ pe Leu și îl ajutǎ sǎ se destindǎ și sǎ vadǎ lucrurile mult mai detașat . Lângǎ un Geamǎn, Leul se bucurǎ mereu de experiențe noi, ceea ce-l incitǎ , atâta vreme cât îi rǎmâne fidel.
 • Racul poate fi o alegere bunǎ pentru un Leu care-și dorește cǎmin, stabilitate, armonie, siguranțǎ. Pentru cǎ Racul știe sǎ-i ofere Leului confortul unui cǎmin solid. Totul este ca Racul sǎ nu-i limiteze libertatea Leului, iar Leul sǎ protejeze sensibilitatea Racului.
 • Doi Lei la un loc, gândesc și simt la unison. Ei se lasǎ inspirați unul de celǎlalt și se bucurǎ de viațǎ din plin. Cu condiția sǎ-și dea spațiu și sǎ-și tempereze orgoliul, vanitatea și dorința de a domina.
 • Fecioara cea perfecționistǎ, ordonatǎ și tipicarǎ nu e chiar pe gustul Leului boem . Şi totuși, ei pot învǎța foarte multe lucruri unul de la celǎlalt, dacǎ vor. Leul poate cǎpǎta mai mult simț practic, iar Fecioara poate învǎța sǎ se destindǎ.
 • Balanța cucerește repede un Leu, prin rafinament, eleganțǎ și maniere frumoase. Cei doi sunt pe aceeași lungime de undǎ în multe privințe, dar mai ales sub aspect social. Balanța are un talent aparte de a socializa, de a crea relații, de a ieși în lume. Iar Leul adorǎ asta!
 • Scorpionul poate fi o mare provocare pentru Leu! Intensitatea trǎirilor Scorpionului, merg mânǎ în mânǎ cu teatralismul Leului, dar doar pânǎ la un punct. Când Scorpionul va încerca sǎ-l manipuleze și controleze pe regele junglei, iar acesta se va prinde, va fi vai și amar!
 • Sǎgetǎtorul îi înveselește și lumineazǎ viața Leului, cu optimismul debordant, cu spiritul aventurier și idealurile lui înalte .Este o combinație reușitǎ, mai ales dacǎ sunt mișcați și inspirați de aceleași scopuri.
 • Capricornul cel pragmatic și ambițios, poate câștiga admirația și respectul Leului, însǎ acesta din urmǎ se poate plictisi foarte repede de felul morocǎnos și pesimist de a fi , al Capricornului.
 • Vǎrsǎtorul îl fascineazǎ pur și simplu pe Leu. Ştie atât de multe lucruri, are rǎspuns la orice și este atras de modern și avandgardist. Numai cǎ e necesar ca Vǎrsǎtorul sǎ-i dea mai multǎ atenție Leului.
 • Peștii cei sensibili și imaginativi pot fi catalizatorul emoțiilor Leului, în sensul cǎ-l pot face pe acesta sǎ-și descopere și exploateze creativitatea. Totuși, Leul are tendința sǎ-l subjuge pe Pește.

Informaţii complete pentru compatibilitatea leului cu alte zodii găsiţi AICI.

Lei celebrii

Vlad Mirita (2.08.1981), Jasmine (27.07.1978), Cristina Cioran (27.07.1977), Madonna (16.08.1958), Charlize Theron (7.08.1975), Sandra Bullock (26.07.1964), Bill Clinton (19.08.1946), Mihaela Radulescu (3.08.1969), Antonio Banderas (10.08.1960), Robert de Niro (17.08.1943), Marcel Iures (2.08.1951), Jennifer Lopez ( 24.07.1969), Horatiu Malaele (31.07.1952).

Informaţii despre zodia Leu

Are gusturi alese, poate exagerate, fiind inclinat spre lux si cheltuieli prea mari doar pentru a forma o imagine buna in fata celorlalți. Cuvântul său cheie este recunoașterea, de aceea Leul se simte fericit numai atunci când i se iau in considerație calitățile, personalitatea, autoritatea. Pentru ca lumea din jur il ridica pe un postament de laude si considerație, se considera un membru al elitei, superior intr-o ierarhie sociala. El face regulile in lumea pe care o conduce, așteptând ca ceilalți sa le urmeze, jucandu-i jocul in totalitate. Dorește sa lase peste tot o impresie buna – chiar daca poate fi falsa la un moment dat – ceea ce il face sa devina egocentric.

Leul trebuie sa învețe sa-si tina sub control tendințele spre încăpățânare, dogmatism si sarcasm. Are o personalitate vibranta, marcanta, cu bune calități de organizare si conducere, cu o percepție acuta a problemelor financiare si un puternic simt al afacerilor.

 

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*