Un roman bucatar sef la un restaurant japonez din Londra

231 Viewed Lady4u 0 respond
Londra chef Alex Craciun

Un roman a fost numit bucatar sef al unui cunoscut restaurant londonez. Alex Craciun, de 30 de ani, a fost ales bucatar sef al restaurantului Sosharu ce se va deschide peste cateva zile la Londra. Desi momentan nu se pot face rezervari la acest restaurant, deschiderea oficiala este programata pentru luni, 7 martie. Tanarul Alex Craciun are 30 de ani, s-a nascut in Brasov si de 10 ani traieste in Marea Britanie.

Susharu a apelat la cele mai importante firme de recrutare de personal si a postat anunturi pentru angajarea unui “chef” (bucatar-sef) pe data de 15 februarie, cu calitati solicitate de experienta, vechime ca bucatar dar si ca “sous Chef”. Actualul chef, romanul Alex Craciun, va coordona activitatea a 30 de bucatari specializati pentru diferite zone de preparare a retetelor culinare.

Pentru a conduce restaurantul cu pretenții din capitala Marii Britanii, Craciun a urmat timp de un an cursurile prestigioasei Scoli Culinare de la Kyoto. New York, Dubai, Hong Kong si Sidney sunt orasele în care exista restaurante înfrațite cu cel care îl are ca bucatar-sef pe Alex Craciun.
Bucatarul-sef al unui nou restaurant cu specific nipon (izakaya), ce promite sa se impuna drept unul dintre cele mai bune localuri de acest fel din Londra, va fi un inginerul mecanic roman care s-a reprofilat in Marea Britanie in tainele “haute cuisine”, conform unui material publicat de Bloomberg.

Londra Alex Craciun

Alex Craciun, de 30 de ani, este cel ales de chef-ul si patronul de restaurante Jason Atherton pentru a conduce bucataria de la “Sosharu”, local ce se va deschide la Clerkenwell, in Londra, la 7 martie. Responsabilitatea va fi mare pentru Alex Craciun. Jason Atherton este un chef celebru care si-a deschis recent un restaurant la Sydney si care deține un veritabil imperiu culinar cu locații in New York, Dubai, Shanghai, Singapore si Hong Kong. La Londra, el are cinci restaurante, printre care si cunoscutele “Pollen Street Social” si “Berners Tavern”. “Sosharu” va fi cel de-al saselea sau local din Londra, iar Atherton isi face deja planuri pentru un al saptelea restaurant.

Daca Jason Atherton face parte din elita “haute cuisine” internaționala de mai bine de 15 ani, inginerul mecanic Craciun a inceput de jos, ajutand in bucataria unor localuri din Romania de unde a furat meserie. in urma cu aproximativ 10 ani, el s-a mutat de la Brasov la Newcastle (la aproximativ 480 de kilometri nord de Londra), unde s-a angajat la un pub local.

Alex Craciun restaurant japonezLa inceput “a fost ingrozitor”, povesteste el razand. “A fost destul de greu, nu vorbeam nici limba si ințelegeam destul de puțin din ce mi se spunea. Dar am facut tot ce am putut si, in pofida greutaților, m-au promovat. Dupa cinci luni, eram responsabil de intreaga bucatarie. Faptul ca eram nou venit in aceasta țara m-a motivat, mi-am dorit sa muncesc mai mult si asa a inceput totul. Daca m-as fi dus in alta parte, la un restaurant cu stea Michelin, ar fi fost cu totul altfel pentru ca m-ar fi descurajat si as fi fost mai speriat. Dar stiam ca pot sa prepar mancaruri mai bune decat ei si acest lucru mi-a dat incredere”, a povestit Alex Craciun.

Brasoveanul a descoperit aromele japoneze la “Maze”, unde Atherton serveste un meniu eclectic de preparate cu diferite influențe asiatice. “A fost o experiența cu totul speciala pentru mine”, isi aminteste Alex Craciun. “Am lucrat la *Maze* timp de aproape 3 ani si apoi m-am hotarat: Asta e! Voi munci in Japonia si voi vedea cum merg lucrurile acolo”. Romanul a reusit sa se angajeze in restaurante din Tokyo si Osaka, in pofida evidentei bariere de comunicare. in cazul celebrului restaurant ”RyuGin”, din Tokyo, Alex Craciun se ducea si se posta la usa, afara si statea pur si simplu acolo. A repetat acest lucru in fiecare zi pana a fost primit in bucatarie. Aceasta a fost prima din cele cateva vizite pe care le-a facut in Japonia, unde a muncit oriunde a fost primit sa o faca, de la un mic restaurant de familie care servea taiței, pana la temple ale gastronomiei notate cu trei stele Michelin. in toata aceasta perioada, Jason Atherton i-a fost mentor intr-ale bucatariei.

Susharu Londra romanPentru a se pregati de conducerea restaurantului “Sosharu”, Craciun s-a mutat in Japonia si a urmat timp de un an cursurile scolii Culinare din Kyoto. El a lucrat la “Kikunoi”, in Kyoto, sub indrumarea lui Chef Yoshihiro Murata, dar si la RyuGin, sub indrumarea lui Seiji Yamamoto.

Intrebat daca ii este dor de Romania, Alex Craciun a recunoscut ca simte lipsa familiei si prietenilor, dar nu s-ar intoarce definitiv. “Cand am plecat de acasa mi-am spus ca voi lipsi doar un an. Acum, 9 ani mai tarziu, imi este dor de mama si de tata, de fratele meu, de familia mea si incerc sa-i vizitez in fiecare an, de Craciun. Nu vreau insa sa ma intorc definitiv”.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Ilie Pintea RRA

Ilie Pintea de la Radio Romania Actualitati premiat in Valea Jiului

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*