Tocanita de dovlecei

Tocanita de dovlecei este o reteta de post gustoasa si sanatoasa. Dovleceii pe care ii folositi pentru aceasta mancare trebuie sa fie de dimensiune medie, sa nu fie prea batrani (mari, dezvoltati). Mancarea de dovlecei este o reteta deosebit de simpla si gustoasa cu dovlecei si legume in sos de rosii. O reteta de post, o mancare aromata si parfumata care nu trebuie ratata in special in perioada postului.

Reteta este una de dificultate redusa si poate fi realizata cu usurinta si relativ repede. Dovleceii sunt bogati in vitamine dar si in potasiu, foarte util pentru inima si pentru a preveni atacurile cerebrale. Iata mai jos si produsele necesare cat si modul de preparare pentru tocanita de dovlecei.

Ingrediente pentru mancarea de dovlecei

Pentru preparare avem nevoie de 1kg dovlecei tineri, 1 ceapa mare, 1 ardei gras galben, 1 ardei kapia rosu, 1 morcov potrivit, 2 rosii bine coapte, 3 catei usturoi, 1 lingura bulion, 2 linguri ulei, 2 lingurite faina, 1 cana apa (250ml), 1 lingurita sare, 1 lingurita boia de ardei dulce, ½ lingurita piper macinat, ½ legatura marar proaspat sau patrunjel. Mancarea este gata in 30-40 minute, din ingredientele de mai sus ies aproxiativ 4-6 portii, pasta de tomate si condimente se adauga dupa gust, eu o sa pun bulion putin mai mult deoarece imi place mancarea mai colorata, o sa adaug o bucata de dovlecel taiata marunt pentru formarea unui sos consistent si gustos.

Tocanita de dovlecei, mod de preparare

Cum procedam ca sa facem o mancare de dovlecei gustoasa. Pentru inceput curatam si spalam bine toate legumele, ceapa o taiem marunt, ardeii, rosiile si morcovul le taiem cubulete, usturoiul si verdeata le tocam marunt, dovleceii ii taiem bucati mai mari, faina o amestecam cu putina apa pana obtinem o pasta, ½ dovlecel il taiem cubulete. O sa procedam la fel ca la o mancare de cartofi clasica, incingem putin ulei si calim la inceput ceapa, apoi adaugam pe rand cu intervale de 3 minute: usturoiul, morcovul, ardeii si dovlecelul taiat mic, bucatile de dovlecei, iar la final rosiile.

Cand dovleceii sunt pe jumatate facuti punem pasta de tomate, pasata de faina, iar dupa ce amestecam bine completam cu apa. Condimentam dupa gust cu sare, piper, boia si fierbem mancarea la foc mic inabusit timp de 15 minute, pana cand dovleceii sunt fierti. La final punem verdeata si oprim focul, sevim mancarea calda sau rece dupa preferinta.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*