Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Retete salata verde

Retete pentru preparare salata din cartea de bucate Sanda Marin. Va prezentam in acest articol doua retete de salata ce utilizeaza salata verde. Probabil ca cele mai multe personae cunosc modul de preparare pentru o salata cu salata verde. Retetele de salata verde din acest articol sunt insa inspirate din cunoscuta carte de bucate a Sandei Marin.

Este important pentru aceste retete sa va procurati de la piata salata verde cat mai proaspata. Salata trebuie sa aiba frunzele verzi sa nu fie vejtejite. Prepararea salatei verzi este usoara dar trebuie respectate cateva reguli. Exolicatiile din acest articol o sa va ajute in prepararea salatei verzi.

Retete cu salata verde

Va prezentam mai jos doua retete de salata cu salata verde. Sunt retete inspirate din cartea de bucate Sanda Marin. Ca de obicei, aveti la fiecare reteta mai intai prezentate ingredientele apoi modul de preparare pentru salata cu… salata.

  1. SALATĂ VERDE

1 căpăţână mare de salată verde sau 2 mijlocii, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare, piper, muştar (facultativ).

Se spală salata în mai multe ape, se curăţă de frunzele veştede şi îngălbenite, se desprind frunzele unele de altele şi se scurg bine de apă. Într-un castron se pregăteşte un sos din ulei cu lămâie sau cu oţet, sare şi un praf de piper. După gust se poate adăuga şi puţin muştar, care trebuie frecat la început cu uleiul turnat picătură cu picătură, apoi subţiat cu lămâie sau oţet.

Când acest sos este gata, se pune salata, se amestecă cu furculiţa şi cu lingura de salată. În acelaşi fel se pregâteşte salata de marule, de păpădie, de andive, salata creaţă etc. Salata trebuie pregătită numai cu puţin timp înainte de a fi servită, deoarece dacă stă prea mult se veştejeşte şi pierde din gust. O salată veştedă, nepregătită, se împrospătează dacă este ţinută un timp în apă rece

  1. SALATĂ VERDE CU SMÂNTÂNĂ

1 căpăţână mare de salată sau 2 mijlocii, 2 linguri smântână, 1 lingură zeamă de lămâie sau oţet, sare, piper.

Se alege şi se spală salata verde ca mai sus. Se amestecă smântâna cu sare, piper şi lămâie sau oţet. Se toarnă peste salată şi se amesteca uşor împreună.

Doua retete importante pentru prepararea salatei cu salata verde. Retete de salata inspirate din cartea de bucate Sanda Marin si preluate de Ladys Blog.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*