Salate cu spanac si ciuperci

Doua retete de salate inspirate din cartea de bucate Sanda Marin. O reteta de salata cu spanac si reteta de salata din ciuperci. Cele doua retete de salata sunt prezentate in acest articol cu informaţii preluate de la Sanda Marin.

Salata de spanac este recomandata pentru hipertensivi si pentru diabetici. Salata de spanac este usor de realizat. O reteta de salata ce este recomandata in perioada de primavera si inceput de vara. Salata de ciuperci este o reteta usor de realizat si extreme de bine explicate in acest articol.

Salata din spanac

1 kg spanac, un ou rascopt, 2 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare, un praf de piper.

Se alege spanacul şi se spală în mai multe ape. Se opăreşte cu apă clocotită sărată, se scurge şi se taie nu prea mărunt. Se aşază în farfuria de salată, iar deasupra se toarnă un sos făcut din ulei, oţet, sare, piper. Împrejur se pun felii de ou răscopt.

Salata din ciuperci

500 g ciuperci, 2 linguri ulei, 2 linguri oţet, sare, piper, pătrunjel verde tocat.

Se curăţă ciupercile, se spală şi se pun să fiarbă în apă cât să Ie cuprindă, cu sare şi puţin oţet. Când sunt gata, se scurg şi se taie în felii nu prea subţiri. Se face sosul din ulei, oţet, sare şi piper, ca pentru orice salată, şi se amestecă. Se adaugă pătrunjel verde, tăiat foarte fin. La fel se pregăteşte salata de ciuperci sau de urechiuşe, care se serveşte cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*